Danes je blagajna odprta od 14:15 do 20:45 (za danes zaprto).

Medzvezdje Interstellar

Christopher Nolan / ZDA / 2014 / 169 min / angleščina

Naš čas na Zemlji se bliža koncu in skupina raziskovalcev se poda na najpomembnejšo odpravo v zgodovini človeštva: potujejo onkraj naše galaksije, da bi ugotovili, ali ima človeštvo morda prihodnost nekje med zvezdami. Film je zrežiral Christopher Nolan (Izvor, Vzpon viteza teme, Memento).

igrajo Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain, Michael Caine, Ellen Burstyn, Bill Irwin, Casey Affleck, John Lithgow, distribucija Blitz Film & Video Distribution

festivali, nagrade 4 nominacije za nagrado BAFTA (glasba, fotografija, scenografija, vizualni učinki).

IMDb

zgodba
Naš čas na Zemlji se bliža koncu in skupina raziskovalcev se poda na najpomembnejšo odpravo v zgodovini človeštva: potujejo onkraj naše galaksije, da bi ugotovili, ali ima človeštvo morda prihodnost nekje med zvezdami. Film je zrežiral Christopher Nolan (Izvor, Vzpon viteza teme, Memento).

kritike
»Le še vprašanje časa je bilo, kdaj se bo v Nolanu prebudil Kubrick. V Medzvezdju, lucidni transfiguraciji Odiseje v vesolju, pričara tako lepe, atraktivne, vizualno perfektne slike tujih, oddaljenih, neznanih galaksij, da si zaželiš, da bi jih videl tudi v živo /…/. ZELO ZA.«
– Marcel Štefančič, jr., Mladina

»Delo, katerega ambicija ni upodabljanje vesoljske avanture, pač pa prej pustolovščine človeškega duha. /…/ preprosta pripoved o naših kolektivnih strahovih, o mestu znanosti v sodobni družbi in predvsem o ljubezni.«
– Denis Valič, Radio Ars

»Po Izvoru Christopher Nolan še enkrat dokazuje, da ni ‘mainstream’ režiserja, ki bi si znanstveno teorijo upal tako ambiciozno križati s hollywoodskim popkornom kot on.«
– Ana Jurc, MMC RTV SLO

»/…/ vizionarsko znanstvenofantastično popotovanje, ki se dotakne tako srca kot razuma. /…/ vznemirljiv slalom skozi črvine Nolanove brezmejne domišljije, ki je hkrati vročičen sen vsakega znanstvenega zanesenjaka in prepričljiv premislek o tem, kaj nas dela ljudi. /…/ Nolanov deveti celovečerec, v vizualnem in konceptualnem smislu ravno tako drzen kot režiserjeva prejšnja dela, se poleg tega izkaže za bolj čustveno dostopnega kot njegovi hladno intelektualni trilerji ter filmi o Batmanu . /…/ Velikanski podvig, ki /…/ potrjuje Nolana kot vodilnega filmskega pripovedovalca svoje generacije in si več kot zasluži mesto ob filmih Čarovnik iz Oza (The Wizard of Oz), 2001: Odiseja v vesolju (2001: A Space Odyssey), Bližnja srečanja tretje vrste (Close Encounters of the Third Kind) in Gravitacija (Gravity) /…/.
– Scott Foundas, Variety

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Interesno območje The Zone of Interest

Jonathan Glazer

sreda, 28. 02. 2024 / 15:50 / Dvorana

Britanski režiser Jonathan Glazer (Pod kožo) raziskuje najtemnejšo plat človeške narave. Velika nagrada žirije v Cannesu.

Adamant Sur l'Adamant

Nicolas Philibert

sreda, 28. 02. 2024 / 17:00 / Mala dvorana

Skupaj s francoskim dokumentaristom Nicolasom Philibertom se vkrcamo na nenavadno ladjo, pribežališče za odrasle z duševnimi motnjami, da bi v družbi presenetljivo nadarjenih in iskrivih posameznikov razmišljali o skupnosti, svobodi in pomenu umetnosti v vsakdanjem življenju. Topli in rahločutni film, ki podira meje med ‘nami’ in ‘njimi’, je osvojil glavno nagrado na zadnjem Berlinalu.

Priscilla Priscilla

Sofia Coppola

sreda, 28. 02. 2024 / 18:10 / Dvorana

Sofia Coppola (Marie Antoinette, Izgubljeno s prevodom) razkriva drugo plat ameriškega mita o kralju rock’n’rolla v nežni, rahločutni zgodbi o dekliškem hrepenenju, odraščanju v pravljici in iskanju lastne življenjske poti. Po knjigi Priscille Presley Elvis and Me.