Danes je blagajna odprta od 15:00 do 21:30 (odpre se čez 08:08).

Mea culpa Mea culpa

Fred Cavayé / Francija / 2014 / 90 min / francoščina

Policist in njegov nekdanji sodelavec se znova snideta, žal pa so okoliščine tega srečanja skrajno neprijetne, saj se morata s skupnimi močmi postaviti po robu nevarni srbski mafijski tolpi.

režija Fred Cavayé, scenarij Fred Cavayé, Guillaume Lemans, fotografija Danny Elsen, glasba Cliff Martinez, montaža Benjamin Weill, igrajo Vincent Lindon (Simon), Gilles Lellouche (Franck Vasseur), Nadine Labaki (Alice), Gilles Cohen (Pastor), Max Baissette de Malglaive (Théo), Medi Sadoun (Jacquet), Velibor Topić (Milan)

festivali, nagrade Rotterdam 2017

IMDb

Policist in njegov nekdanji sodelavec se znova snideta, žal pa so okoliščine tega srečanja skrajno neprijetne, saj se morata s skupnimi močmi postaviti po robu nevarni srbski mafijski tolpi.

Simon in Franck sta bila nekdaj sodelavca pri policiji. Svoje delo sta opravljala korektno, a kadar nista bila v službi, so jima stvari marsikdaj ušle izpod nadzora. Ko sta se nekega dne pijana z avtom skupaj vračala domov, je Simon, ki je bil za volanom, povzročil prometno nesrečo s smrtnim izidom, zaradi česar je seveda izgubil službo pri policiji. A splet naključij ju čez nekaj let znova združi, kajti Simonov sin je bil priča strelskemu obračunu, v katerega je bila vpletena srbska mafijska tolpa, ki ji je Franck že nekaj časa na sledi.

»V procesu filmskega ustvarjanja sem rad drzen, a vselej skrbno pazim, da to ne škodi končnemu izdelku. Kajti res mi ni do tega, da bi se v filmih moje režiserske veščine pretirano izrazile. Želim si namreč, da bi si po ogledu mojih filmov gledalci dejali: ‘Ta film je res dober’ in ne: ‘Res je dober, ta Cavayé’.« (Fred Cavayé)

Fred Cavayé
Rojen leta 1967 v mestu Rennes, Francija. Preden je vstopil v svet filma, je delal kot modni fotograf. Leta 1999 je posnel svoj prvi kratki film z naslovom J in zanj požel veliko hvalo tako kritike kot občinstva. Mednarodno prepoznavnost mu je leta 2008 prinesel njegov prvi celovečerni film Pour elle z Diane Kruger v glavni vlogi. Mea culpa je njegov tretji celovečerni film.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Dekliška druščina Girl Gang

Susanne Regina Meures

sobota, 10. 06. 2023 / 16:00 / Dvorana

Festivalski hit o influencerki Leo, ki ima danes milijon in pol sledilcev, je zgodba o dekletu, ki živi pravljične sanje, v katerih princa na belem konju zamenjajo spletni oboževalci.

Tiho dekle An Cailín Ciúin

Colm Bairéad

sobota, 10. 06. 2023 / 18:45 / Dvorana

Tiho presunljiva, rahločutna pripoved o odraščanju, ki skozi oči mlade protagonistke raziskuje vprašanja družine, osamljenosti in žalovanja. Film, posnet v redko slišanem irskem jeziku, je navdušil tako gledalce kot kritike ter prejel številna priznanja, vključno z veliko nagrado v sekciji Generacija Kplus v Berlinu in nominacijo za oskarja za najboljši mednarodni celovečerec.

Izginjanje Verschwinden/Izginjanje

Andrina Mračnikar

sobota, 10. 06. 2023 / 19:30 / Mala dvorana

Filmska ustvarjalka Andrina Mračnikar se poda v svojo južnokoroško domovino, da bi raziskala, zakaj slovenski jezik in slovenska kultura čedalje bolj izginjata iz vsakdanjega življenja. Dokumentarec, ki spretno prepleta osebno in politično, je prejel nagrado občinstva na graškem festivalu Diagonale.