Danes je blagajna odprta od 13:30 do 21:00 (odpre se čez 08:17).

Mea culpa Mea culpa

Fred Cavayé / Francija / 2014 / 90 min / francoščina

Policist in njegov nekdanji sodelavec se znova snideta, žal pa so okoliščine tega srečanja skrajno neprijetne, saj se morata s skupnimi močmi postaviti po robu nevarni srbski mafijski tolpi.

režija Fred Cavayé, scenarij Fred Cavayé, Guillaume Lemans, fotografija Danny Elsen, glasba Cliff Martinez, montaža Benjamin Weill, igrajo Vincent Lindon (Simon), Gilles Lellouche (Franck Vasseur), Nadine Labaki (Alice), Gilles Cohen (Pastor), Max Baissette de Malglaive (Théo), Medi Sadoun (Jacquet), Velibor Topić (Milan)

festivali, nagrade Rotterdam 2017

IMDb

Policist in njegov nekdanji sodelavec se znova snideta, žal pa so okoliščine tega srečanja skrajno neprijetne, saj se morata s skupnimi močmi postaviti po robu nevarni srbski mafijski tolpi.

Simon in Franck sta bila nekdaj sodelavca pri policiji. Svoje delo sta opravljala korektno, a kadar nista bila v službi, so jima stvari marsikdaj ušle izpod nadzora. Ko sta se nekega dne pijana z avtom skupaj vračala domov, je Simon, ki je bil za volanom, povzročil prometno nesrečo s smrtnim izidom, zaradi česar je seveda izgubil službo pri policiji. A splet naključij ju čez nekaj let znova združi, kajti Simonov sin je bil priča strelskemu obračunu, v katerega je bila vpletena srbska mafijska tolpa, ki ji je Franck že nekaj časa na sledi.

»V procesu filmskega ustvarjanja sem rad drzen, a vselej skrbno pazim, da to ne škodi končnemu izdelku. Kajti res mi ni do tega, da bi se v filmih moje režiserske veščine pretirano izrazile. Želim si namreč, da bi si po ogledu mojih filmov gledalci dejali: ‘Ta film je res dober’ in ne: ‘Res je dober, ta Cavayé’.« (Fred Cavayé)

Fred Cavayé
Rojen leta 1967 v mestu Rennes, Francija. Preden je vstopil v svet filma, je delal kot modni fotograf. Leta 1999 je posnel svoj prvi kratki film z naslovom J in zanj požel veliko hvalo tako kritike kot občinstva. Mednarodno prepoznavnost mu je leta 2008 prinesel njegov prvi celovečerni film Pour elle z Diane Kruger v glavni vlogi. Mea culpa je njegov tretji celovečerni film.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Dodatna projekcija

Oppenheimer Oppenheimer

Christopher Nolan

petek, 01. 03. 2024 / 14:30 / Dvorana

»Bogovi so kaznovali Prometeja, ker je ljudem prinesel ogenj.« Christopher Nolan (Tenet, Dunkirk, Izvor) prinaša epsko zgodbo o J. Robertu Oppenheimerju, ki ga pogosto označujejo za očeta atomske bombe.

Neskončni spomin La memoria infinita

Maite Alberdi

petek, 01. 03. 2024 / 15:15 / Mala dvorana

Zgodba o Paulinini globoki in brezkompromisni predanosti ter Augustovem srditem boju, da bi ohranil svojo identiteto, je srce parajoč in hkrati navdihujoč spomenik neuničljivi moči ljubezni. Film Maite Alberdi (Krt) je nominiran za oskarja v kategoriji najboljši dokumentarec.

Bartonova akademija The Holdovers

Alexander Payne

petek, 01. 03. 2024 / 18:10 / Dvorana

Alexander Payne dvajset let po Stranpoteh znova združi moči z igralcem Paulom Giamattijem, da bi nam povedal toplo in duhovito zgodbo o iskanju družine, varljivosti prvih vtisov ter tihih, vsakdanjih junaštvih, ki spreminjajo življenja.