Danes je blagajna odprta od 15:30 do 19:00 (za danes zaprto).

Mavrica Dhanak

Nagesh Kukunoor / Indija / 2015 / 106 min / podnapisi, hindi

Odisejsko potovanje brata in sestre, ki nas navdušita s svojo vztrajnostjo in medsebojno povezanostjo. Film, prežet z upanjem in veseljem. 

režija Nagesh Kukunoor, scenarij Nagesh Kukunoor, igrajo Swastik Ram Chavan, Krrish Chhabria (Čotu), Vibha Chhibber, Vincent Daniel, Ramakant Dayma, Rishi Deshpande, fotografija Chirantan Das, glasba Tapas Relia, montaža Sanjib Datta, produkcija Manish Mundra

festivali, nagrade Berlinale 2015 (glavna nagrada žirije Generation), Festival indijskega filma Los Angeles 2015, Festival otroškega filma TIFF 2015, London 2015, Busan 2015, Toronto 2015

IMDb

Desetletna Pari in njen osemletni brat Čotu živita v vasi v Radžastanu. Zelo se imata rada in si med potjo v šolo pripovedujeta zgodbe. Čotu je slep in Pari mu je obljubila, da bo spregledal, preden bo dopolnil devet let. Na poti do sosednje vasi, kamor hodita gledat filme, Pari zagleda filmski plakat s slavnim Šarukom Kanom, na katerem piše, da bo junak »podaril svoje oči«. Pari verjame, da jima filmski junak lahko pomaga. Odpravita se proti tristo kilometrov oddaljenemu prizorišču v puščavo, kjer Šaruk Kan snema svoj novi film. Na odisejskem potovanju po prašnih cestah, kjer magija in pravljice še vedno živijo, jima ljudje radi priskočijo na pomoč.

Odisejsko potovanje brata in sestre, ki nas navdušita s svojo vztrajnostjo in medsebojno povezanostjo. Film, prežet z upanjem in veseljem. 

»Film sem posnel, da bi verjel v tisto nekaj dobrote, ki še obstaja na svetu. Hotel sem, da bi spominjal na Indijo, kjer sem odraščal, ko stvari niso bile zapletene.« (Nagesh Kukunoor)

Nagesh Kukunoor
Rojen leta 1967 v Hiderabadu v Indiji. V Indiji in ZDA je študiral kemijsko tehnologijo. Po končanem magisteriju se je zaposlil kot svetovalec za okolje, obenem pa se je udeleževal filmskih delavnic ter se izobraževal iz igre in režije. Prisluženi denar iz svojega inženirskega poklica je investiral v svoj prvi film, od tedaj dela kot režiser, producent, scenarist in igralec. Za svoje filme je prejel številne mednarodne nagrade. 

filmografija
1998 Hyderabad Blues
1999 Rockford
2003 3 Deewarein
2003 Bollywood Calling
2004 Hyderabad Blues 2
2005 Iqbal
2006 Dor
2008 Bombay to Bangkok
2009 8 x 10 Tasveer
2010 Aashayein
2011 Mod
2014 Lakshmi
2015 Dhanak (Mavrica)

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Samsara Samsara

Lois Patiño

nedelja, 19. 05. 2024 / 11:00 / Dvorana

Duša potuje med Laosom in Tanzanijo, iz enega telesa v drugo. Samsara nas povabi, da zapremo oči in se ji pridružimo … V meditativnem popotovanju, imenovanem po budističnem ciklu življenja, smrti in reinkarnacije, Lois Patiño nadaljuje z raziskovanjem filma kot potopitvene izkušnje.

Robotove sanje Robot Dreams

Pablo Berger

nedelja, 19. 05. 2024 / 11:30 / Mala dvorana

Animirani film, ki brez besed naslika barvito in toplo pripoved o pomenu prijateljstva in njegovi krhkosti. Film je hkrati tudi ljubezensko pismo New Yorku. Nominiranec za oskarja in prejemnik številnih najpomembnejših nagrad za najboljši animirani film leta.

Fant in čaplja Kimitachi wa do ikiru ka

Hayao Miyazaki

nedelja, 19. 05. 2024 / 14:15 / Dvorana

Veliki Hayao Miyazaki se vrača z globoko osebno, avtobiografsko navdahnjeno fantazijo o življenju, smrti in ustvarjanju. Film, poln dih jemajoče lepote, nagajivega humorja in nežne melanholije, je prejel letošnjega oskarja za najboljši animirani celovečerec.