Danes je blagajna odprta od 09:00 do 20:40 (odprto še 26 minut, tel: 01 239 22 17).
na rednem sporedu Kinodvora od 22. decembra 2012

Mali volkodlak Dolfi Dolfje Weerwolfje

Joram Lürsen / Nizozemska / 2011 / 95 min / podnapisi, nizozemščina / 7+

Na 7. rojstni dan se Dolfi spremeni v puhastega belega volkodlaka. Čez dan je najbolj ljubezniv in sramežljiv deček, ponoči pa postane zmožen najbolj neverjetnih reči.

režija Joram Lürsen , scenarij Tamara Bos po romanu Paula van Loona/based on the novel by Paul van Loon, fotografija Lex Brand , glasba Patrick Lemmens , montaža Peter Alderliesten , igrajo Ole Kroes, Maas Bronkhuyzen, Remko Vrijdag, Kim van Kooten, Joop Keesmaat , producent Klaas de Jong , distribucija FIVIA – Vojnik

festivali, nagrade Golden and Platin Film (najboljši film), Giffoni 2012 (najboljši film), Schlingel Chemnitz 2012 (najboljši film po mnenju mednarodne otroške žirije), Kinobalon na LIFFu 2012

IMDb Uradna stran

Na 7. rojstni dan se Dolfi spremeni v puhastega belega volkodlaka. Čez dan je najbolj ljubezniv in sramežljiv deček, ponoči pa postane zmožen najbolj neverjetnih reči.

zgodba
Dolfi ne razume, kaj se dogaja – kot mali volkodlak ob polni luni po vseh štirih teče skozi park ter po sosedskih zelenicah lovi kokoši in race, naslednje jutro pa se zbudi kot navaden deček. Počasi se mu svita, zakaj se je vedno počutil tako drugačnega od krušnih staršev in brata Timija. On je vendar čisto pravi volkodlak! Toda nežni Dolfi ne želi biti drugačen od drugih. Želi biti čisto tak kot vsi. Boji se, da ga starši ne bodo sprejemali, če bodo izvedeli za njegovo moč. Ampak težko je skrivati nekaj, kar se dogaja prav vsak mesec ob polni luni …

pedagoško gradivo

iz prve roke
»Knjige Paula van Loona sem prebiral svojima hčerkama. Na Nizozemskem je lik Malega volkodlaka Dolfija dobro znan in priljubljen. Razvnema domišljijo majhnih otrok. Zgodbe Paula van Loona so razburljive – Dolfi ima edinstveni dar, njegovo življenje je polno prikupnih drobnih dogodivščin. V ozadju te prelepe zgodbe so velike teme, kot so ‘drugačnost’, ‘strah pred nepripadnostjo’, ‘sprejemanje samega sebe’, ‘bratska ljubezen’ in ‘maščevanje’.«
– Joram Lürsen

o avtorju
Rojen leta 1963 v Amstelveenu na Nizozemskem. Leta 1990 je diplomiral na amsterdamski filmski akademiji s filmom The Finals, ki je požel nekaj nagrad, med njimi tudi francoskega cezarja. Režiral je televizijske serije in ob Dolfiju posnel še dva celovečerna filma, Het Geheim, In Oranje in romantično komedijo Alles is Liefde, ki je pritegnila kar več kot milijon obiskovalcev.

filmografija (izbor)
1990 Ko, de boswachtershow (TV-serija)
1996 Mijn franse tante Gazeuse
1998 Stroop (TV-film)
1998 Otje (TV-serija)
1999 Baantjer (TV-serija)
2000–01 All stars – De serie (TV-serija)
2004 In Oranje (In Orange)
2007 Alles is liefde (Love Is All)
2009 Coach (TV-film)
2005–09 Vuurzee (TV-serija)
2010 Het geheim
2011 Dolfje Weerwolfje (Mali volkodlak Dolfi)
2012 Moordvrouw (TV-serija)

kritike
»Mali volkodlak Dolfi je topel in prisrčen film, v katerem bodo uživali tako mladi kot stari – s širokim nasmeškom na ustih.«
– Monica Meijer, Cinemagazine

Dodatna gradiva

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Bartonova akademija The Holdovers

Alexander Payne

sobota, 02. 03. 2024 / 20:40 / Dvorana

Alexander Payne dvajset let po Stranpoteh znova združi moči z igralcem Paulom Giamattijem, da bi nam povedal toplo in duhovito zgodbo o iskanju družine, varljivosti prvih vtisov ter tihih, vsakdanjih junaštvih, ki spreminjajo življenja.

Pošast Kaibutsu

Hirokazu Koreeda

nedelja, 03. 03. 2024 / 11:00 / Dvorana

V delu, ovenčanem z nagrado za najboljši scenarij v Cannesu, se z našimi prepričanji in pričakovanji mojstrsko poigrava eden velikih filmskih humanistov Hirokazu Koreeda (Tatiči). Njegova Pošast je zadnji film, za katerega je glasbo napisal lani preminuli maestro Ryuichi Sakamoto.

Široko in Kraljestvo vetrov Sirocco et le Royaume des courants d’air

Benoît Chieux

nedelja, 03. 03. 2024 / 11:30 / Mala dvorana

Animirana uspešnica, ki gradi mostove med poezijo in filmi studia Ghibli, z očarljivmi vizualijami, ki spominjajo na Beatlesovo Rumeno podmornico. Epska sanjska pustolovščina bo celotno družino odpeljala na nepozabno potovanje.