Danes je blagajna odprta od 09:00 do 20:10 (odprto še 05:52, tel: 01 239 22 17).
Festival migrantskega filma 2013

Makova polja Jardín de Amapolas

Juan Carlos Melo Guevara / Kolumbija / 2012 / 87 min / španščina

zgodba
V Kolumbiji, na tri tisoč metrih nadmorske višine, je gojenje maka (Amapolas) nevaren, a donosen posel. Ko paravojaške sile izženejo kmetovalca Emilia in njegovega devetletnega sina Simona, sta si primorana najti zatočišče pri bratrancu Wilsonu. Emilio je prisiljen v delo na nedovoljenem nasadu maka, ki je v lasti Ramira, zloglasnega  razpečevalca drog. Medtem se Simon spoprijatelji z lepo in razposajeno deklico Luiso. Otroka v spremstvu psička Rufina, ki si ga vsak dan skrivaj sposodita, doživita mnogo zanimivih dogodivščin. Njuno prijateljstvo se gradi med igro na prelepem kolumbijskem podeželju, prežetem z nevarnimi minskimi polji, in navkljub vojni raste iz dneva v dan. 

portret avtorja
Rojen in vzgojen v Ipialesu v Kolumbiji, je Juan Carlos Guevara študiral film na Univerzi Manuele Beltran v Bogoti ter fotografijo na Unitec-u. Njegov dosedanji filmski opus zajema: Makova polja (Jardín de Amapolas) (2012),  The minimum measure (scenarij), Latitude Zero (2008), Amalia (2005), Trace in the darkness« (2003), Loneliness Ritual (1997).

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Nina in ježeva skrivnost Nina et le secret du hérisson

Jean-Loup Felicioli, Alain Gagnol

sobota, 24. 02. 2024 / 15:00 / Mala dvorana

Barvita in napeta animirana detektivka, v kateri iznajdljiva otroka skrivaj rešujeta težave, ki jih je povzročil svet odraslih. Svoje mesto v svetu najdeta, ko pomagata drugim.

Maček Muri: Ples, Tekma in Kosilo Maček Muri: Ples, Tekma in Kosilo

Jernej Žmitek

sobota, 24. 02. 2024 / 16:30 / Dvorana

Novi peti del priljubljene serije o najslavnejšem slovenskem mačku in njegovih prijateljih.

Priscilla Priscilla

Sofia Coppola

sobota, 24. 02. 2024 / 17:45 / Dvorana

Sofia Coppola (Marie Antoinette, Izgubljeno s prevodom) razkriva drugo plat ameriškega mita o kralju rock’n’rolla v nežni, rahločutni zgodbi o dekliškem hrepenenju, odraščanju v pravljici in iskanju lastne življenjske poti. Po knjigi Priscille Presley Elvis and Me.