Danes je blagajna odprta od 12:00 do 20:30 (odpre se čez 36 minut).
Festival migrantskega filma 2013

Makova polja Jardín de Amapolas

Juan Carlos Melo Guevara / Kolumbija / 2012 / 87 min / španščina

zgodba
V Kolumbiji, na tri tisoč metrih nadmorske višine, je gojenje maka (Amapolas) nevaren, a donosen posel. Ko paravojaške sile izženejo kmetovalca Emilia in njegovega devetletnega sina Simona, sta si primorana najti zatočišče pri bratrancu Wilsonu. Emilio je prisiljen v delo na nedovoljenem nasadu maka, ki je v lasti Ramira, zloglasnega  razpečevalca drog. Medtem se Simon spoprijatelji z lepo in razposajeno deklico Luiso. Otroka v spremstvu psička Rufina, ki si ga vsak dan skrivaj sposodita, doživita mnogo zanimivih dogodivščin. Njuno prijateljstvo se gradi med igro na prelepem kolumbijskem podeželju, prežetem z nevarnimi minskimi polji, in navkljub vojni raste iz dneva v dan. 

portret avtorja
Rojen in vzgojen v Ipialesu v Kolumbiji, je Juan Carlos Guevara študiral film na Univerzi Manuele Beltran v Bogoti ter fotografijo na Unitec-u. Njegov dosedanji filmski opus zajema: Makova polja (Jardín de Amapolas) (2012),  The minimum measure (scenarij), Latitude Zero (2008), Amalia (2005), Trace in the darkness« (2003), Loneliness Ritual (1997).

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Mala mama Petite maman

Céline Sciamma

sreda, 05. 10. 2022 / 13:00 / Dvorana

Céline Sciamma je po Portretu mladenke v ognju ustvarila mojstrsko miniaturo o žalovanju, spominu ter skrivnostnih vezeh med materami in hčerami.

Posrednik Broker

Hirokazu Koreeda

sreda, 05. 10. 2022 / 15:00 / Dvorana

Topel in ganljiv film ceste o petih ljudeh, ki se odpravijo na nenavadno popotovanje, ko jih po naključju združi zapuščeni otrok. Prvi korejski film Hirokaza Koreede (Tatiči) je Song Kang-hoju, zvezdniku Parazita, prinesel nagrado za najboljšega igralca v Cannesu.

Moonage Daydream Moonage Daydream

Brett Morgen

sreda, 05. 10. 2022 / 17:45 / Dvorana

Film, ki se izmika žanrskim oznakam, nas odpelje na osupljivo avdiovizualno popotovanje skozi življenje in delo Davida Bowieja, enega najbolj plodovitih, vplivnih in neulovljivih umetnikov našega časa. Premiera na zadnjem festivalu v Cannesu.