Danes je blagajna odprta od 17:30 do 21:00 (odpre se čez 01:45).

Mafrouza Mafrouza - Oh la nuit

Emmanuelle Demoris / Francija / 2010 / 138 min

Mafrouza je napol podrto barakarsko naselje v Aleksandriji, ki so ga poselili najrevnejši prebivalci egiptovskega obmorskega mesta. Nekdanja antična nekropola, zgrajena v četrtem stoletju našega štetja, je bilo vse do leta 2007 zatočišče deprivilegiranih ljudi, ki so se redko sploh zavedali zgodovinskega pomena mesta, ki ga poseljujejo. Kljub slabim življenjskim razmeram – stanovalci imajo elektriko, ne pa tudi tekoče vode in kanalizacije – pa ljudje živijo z nasmeškom na obrazih. To niso ljudje, ki jih je družba izključila, saj so tesno povezani, solidarni in ponosni na arabsko kulturo, ki jo največkrat izražajo s pesmijo.

»Srečanje z ljudmi iz Mafrouze je silovita izkušnja. Redko spoznaš ljudi, ki bi se tako upirali strahu in žalosti. Na prizorišču, ki pooseblja nesrečo, najdejo moč za smeh in čas za resnično posvečanje drugim. Kot bi se Beckettova lika odločila, da se bo zadrego najbolje odpravilo s smehom. Zdi se, da jih poganja neverjetna življenjska sla, kot nekakšna nora zmožnost sreče. Videti to je tolažilno, in zaradi tega sem se odločila posneti ta film.« (Emmanuelle Demoris)

Emmanuelle Demoris – filmografija
Mafrouza – Oh la nuit! (2010); Mafrouza/Coeur (2010); Que faire? (2010); La Main du Papillon (2011); Paraboles (2011)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Caravaggieva senca L’ombra di Caravaggio

Michele Placido

ponedeljek, 22. 07. 2024 / 18:30 / Dvorana

Uporniški in nemiren, pobožen in razuzdan, neodvisen in transgresiven: Caravaggio, kakršnega razkrije Michele Placido, je prekleti umetnik izjemnega talenta; rock zvezda daleč pred svojim časom; upornik brez razloga, ki se mora soočiti s posledicami lahkomiselnega življenja.

Joan Baez: Jaz sem hrušč Joan Baez: I Am a Noise

Miri Navasky, Maeve O’Boyle, Karen O’Connor

ponedeljek, 22. 07. 2024 / 19:45 / Mala dvorana

Intimen dokumentarni portret, v katerem legendarna pevka in aktivistka neobičajno odkrito spregovori o svojem življenju na odru in za njim.

Zver La bête

Bertrand Bonello

ponedeljek, 22. 07. 2024 / 21:00 / Dvorana

Bertrand Bonello (L’Apollonide: Spomini zaprte hiše, Nočni razgledi) je film svobodno priredil po kratki zgodbi Henryja Jamesa Zver v džungli (1903).