Danes je blagajna odprta od 10:00 do 19:00 (za danes zaprto).

Madeinusa Madeinusa

Claudia Llosa / Peru, Španija / 2006 / 100 min / španščina

V magičnem realizmu obdelani motiv tujca, ki nepovabljen vdre v zaprto perujsko starodobno skupnost in zamaje temelje tradicije.

režija Claudia Llosa, scenarij Claudia Llosa, fotografija Raúl Pérez Ureta, glasba Selma Mutal, igrajo Magaly Solier (Madeinusa), Yiliana Chong (Chale), Carlos J. de la Torre (Salvador), Juan Ubaldo Huamán (Cayo)

festivali, nagrade Rotterdam 2006 (nagrada FIPRESCI), Sundance 2006, Lima 2006 (najboljši prvenec)

IMDb

Mlada Madeinusa živi v odmaknjeni vasici Manayaycuna v perujskih gorah. Ta nenavadni kraj slovi po posebnem velikonočnem verskem obredju: od velikega petka do nedelje je vsem vaščanom dovoljeno početi, kar jih je volja. Ker je Bog mrtev in svojih podanikov ne more videti, v teh svetih dneh greh ne obstaja – dovoljeno je vse. Madeinusa, njena sestra in oče, vaški starešina don Cayo, starodavno tradicijo, ki meša krščanske in poganske rituale, spoštujejo brez pridržkov. A prav kmalu se vse spremeni. V vasico namreč nepričakovano zaide Salvador, mladenič iz Lime. In to prav v času velike noči – v tistih svetih dneh, ko Bog ničesar ne vidi in njegove prepovedi ne veljajo več …

»‘Madeinusa’ je v Peruju lastno ime. Pomeni mi vse pojme, ki smo jih v filmu poudarili: združevanje, navdušenje nad tujcem ter vpliv drugačne in močne kulture na manjšo. Ter seveda sposobnost teh kultur vključevati zunanje vplive, ne da bi izgubile svoje bistvo.« (
Claudia Llosa)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Drive My Car Doraibu mai ka

Ryusuke Hamaguchi

nedelja, 27. 11. 2022 / 19:00 / Dvorana

Manj kot pol leta po tistem, ko je njegov film O naključju in domišljiji osvojil berlinskega srebrnega medveda, je Ryusuke Hamaguchi za priredbo kratke zgodbe Harukija Murakamija prejel nagrado za najboljši scenarij v Cannesu.

Odprtje družinskega programa Slon 2022 Odprtje družinskega programa Slon 2022

različni avtorji

ponedeljek, 28. 11. 2022 / 17:00 / Dvorana

Odprtje festivala Animateka 2022 Odprtje festivala Animateka 2022

različni avtorji

ponedeljek, 28. 11. 2022 / 20:30 / Dvorana

Odprtje festivala obeležujemo s filmskim programom po izboru festivalske žirije.