Animateka 2011

Mačje življenje Une Vie de Chat

Jean-Loup Felicioli, Alain Gagnol / Francija / 2010 / 64 min / angleščina, francoščina

režija: Jean-Loup Felicioli, Alain Gagnol, scenarij: Alain Gagnol, animacija: Constantin Beine, Xavier Cruz, Rémi Durin, Alain Gagnol, Paul Jadoul, montaža: Hervé Guichard, glasba: Serge Besset, zvok: Loïc Burkhardt, glasovi: Dominique Blanc, Bernadette Lafont, Jean Benguigui, Bruno Salomone, Oriane Zani , produkcija: Folimage, Lunanime, Digit Anima, v francoskem jeziku z angleškimi in slovenskimi podnapisi , 7+

Dino je maček, ki je razpet med dvema bivališčema. Podnevi živi pri Zoé, edinki policijske poveljnice Jeanne, ponoči pa v družbi izurjenega tatu Nica pleza po pariških strehah.

Jeanne je na trnih. Ne le da mora aretirati mačjega vlomilca, ki je zagrešil številne draguljarske kraje, voditi mora tudi nadzor nad velikanskim kipom nairobijskega kolosa, ki ga je vzel na muho državni sovražnik številka ena, Victor Costa. Gangster je poleg tega kriv za smrt policista, Jeanninega moža in Zoinega očeta. Deklica se je po tej tragediji zavila v molk in ni spregovorila besede.

Dogodki se zaostrijo, ko Zoé neke noči nepričakovano naleti na Costo in njegovo tolpo. Lov, v katerem junaki drug drugemu križajo pot in se razkrijejo zavezniška in sovražna razmerja, se nadaljuje vse do zore in protagoniste zanese do samih notredamskih streh.

Alain Gagnol (1967) in Jean-Loup Felicioli (1960) sta francoska ustvarjalca in režiserja animiranih filmov. Od leta 1987 delata v studiu Folimage. Njun prvi skupni animirani film je bil L’égoïste (1995), sledili pa so mu animirana televizijska serija Les tragédies minuscules (1999) ter filmi Le nez à la fenêtre (2000), Le couloir (2005) in Wrong Place, Wrong Time (2006). Predloge za njuno delo največkrat napiše Alain, ki je izdal tudi več črnohumornih kriminalnih romanov. Mačje življenje je njun prvi celovečerec.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno