Danes je blagajna odprta od 16:30 do 21:00 (odpre se čez 10:38).

Ma’ Rosa Ma' Rosa

Brillante Mendoza / Filipini / 2016 / 110 min / filipinščina, tagalogščina

Vpogled v koruptivno logiko filipinskih institucij izpod rok mojstra filmskega realizma Brillanteja Mendoze. Nagrada za najboljšo igralko na letošnjem filmskem festivalu v Cannesu.

režija Brillante Mendoza, scenarij Troy Espiritu, fotografija Odyssey Flores    , glasba Teresa Barrozo, montaža Diego Marx Dobles    , igrajo Jaclyn Jose, Julio Diaz, Baron Geisler, Jomari Angeles, Neil Ryan Sese, Mercedes Cabral, Andi Eigenmann, Mark Anthony Fernandez, Felix Roco, Mon Confiado, Maria Isabel Lopez, John Paul Duray, producent Larry Castillo

festivali, nagrade Cannes 2016 (najboljša igralka), Karlovi Vari 2016

IMDb

Ma’ Rosa je mati štirih otrok, ki upravlja majhno trgovinico v revnem predelu Manile, kjer jo imajo vsi radi. Da bi zaslužila za preživetje, Rosa in njen mož Nestor prodajata tudi majhne količine narkotikov. Nekega dne ju aretirajo in odpeljejo na policijsko postajo, kjer padeta v nemilost razpuščenih, podkupljivih in izsiljevalskih policistov. Rosini otroci so kljub temu pripravljeni storiti vse, da bi svoja starša rešili iz krempljev skorumpirane policije.

»Zamisel za film se mi je porodila pred štirimi leti, ko sem bil neposredno vpleten v omenjeni incident. Vzbudil mi je zanimanje za upodobitev te zgodbe, ker opozarja na edinstveno, vendar tudi vznemirjajočo lastnost sodobne filipinske družine. Ko je član tvoje družine postavljen ob zid zaradi storjenih prestopkov, ali si pripravljen storiti vse, da bi družino obvaroval pred težavami, četudi to pomeni kršenje osnovnih vrednot? V družbi, v kateri je preživetje močnejšega dejstvo, s katerim moramo vsi živeti, družina postane amoralna.« (Brillante Mendoza)

Brillante Mendoza
Rojen leta 1960 v San Fernandu na Filipinih. Na Univerzi sv. Tomaža v Manili je študiral oglaševanje in diplomiral iz lepih umetnosti. Sprva je delal kot scenograf v filmu in televiziji, gledališču in televizijskem oglaševanju. Že za svoj celovečerni prvenec je prejel zlatega leoparda na festivalu v Locarnu, največji uspeh pa je doživel s filmom Klavnica, s katerim je prejel nagrado za najboljšega režiserja festivala v Cannesu.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Trikotnik žalosti Triangle of Sadness

Ruben Östlund

ponedeljek, 05. 12. 2022 / 17:30 / Dvorana

Švedski satirik Ruben Östlund (Višja sila, Kvadrat) svoje strupene bodice tokrat uperi v svet visoke mode in ekonomsko privilegiranih ter ustvari divje zabavno farso, v kateri se razredna hierarhija obrne na glavo in razkrije tržna vrednost lepote. Zlata palma na zadnjem festivalu v Cannesu.

Septembrska klasa Septembrska klasa

Igor Šterk

ponedeljek, 05. 12. 2022 / 21:00 / Mala dvorana

Dokumentarni film Igorja Šterka je portret generacije, ki se je s področja vse Jugoslavije septembra 1987 zbrala v majhni kasarni na otoku Vis, da bi odslužila 365 dni v JLA.

Zločini prihodnosti Crimes of the Future

David Cronenberg

torek, 06. 12. 2022 / 17:00 / Dvorana

Zločini prihodnosti so futuristični film noir, s katerim se David Cronenberg vrača k svojim body horror koreninam, hkrati pa raziskuje teme umetnosti, tehnologije, evolucije in ekologije.