Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:00 (odprto še 07:03, tel: 01 239 22 17).

Ljubimca na begu Au voleur

Sarah Leonor / Francija / 2009 / 100 min / francoščina, nemščina

Zgodba o nenavadnem ljubezenskem razmerju med mlado učiteljico nemščine in kriminalcem, ki skupaj pobegneta od vsakdanjega življenja in ponovno začneta odkrivati sama sebe.

scenarij Sarah Leonor, Emanuelle Jacob, fotografija Laurent Desmet, glasba Frank Beauvais, montaža François Quiquere, igrajo Guillaume Depardieu (Bruno), Florence Loiret Caille (Isabelle), Jacques Nolot (Manu), Rabah Nait Oufella (Ali), Fejria Deliba (Nouria), producenta Laetitia Fevre, Michel Klein, produkcija Les Films Hatari,

festivali, nagrade Locarno 2009, Sofija 2010, IndieLisboa 2010

IMDb Uradna stran

Isabelle je učiteljica nemščine v predmestni srednji šoli. Bruno je tat in vlomilec. Prometna nesreča, ki Isabelle skoraj stane življenja, poveže njuni usodi. Ko pride Brunu na sled policija, se odloči za beg, s seboj pa vzame Isabelle. Zatečeta se v gozd, kjer se, daleč od resničnega življenja in policije, lahko popolnoma predata čustvom, ki jih gojita eden do drugega.

»Hotela sem, da Isabelle poučuje nemščino, saj je pri srednješolcih pogosto nepriljubljen jezik. Gre za neznani svet, namenjen odkritju, privlačnost drugega prostora, ki ga skuša predstaviti svojim učencem. Zelo plemenito, a Bruno in Isabelle še vedno krožita po svoji utesnjeni kletki, podobno kot panter v Rilkejevi pesmi, ki jo Isabelle bere svojim učencem.« (Sarah Leonor)


Sarah Leonor
Rojena leta 1970 v Strasbourgu, Francija. Že v najstniških letih se je začela zanimati za film, ukvarjala se je tudi s fotografijo. Po študiju ruščine in umetnostne zgodovine je začela pisati za filmsko revijo Limelight, leta 1997 pa je posnela svoj prvi kratki film Les Limbes.

filmografija
1997 Les limbes (kratki)
2001 L’arpenteur (kratki)
2002 Le lac et la riviere (kratki)
2003 La goutte d’or (kratki dokumentarni)
2009 Au voleur (Ljubimca na begu)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Animateka / Družinski Slon

Široko in Kraljestvo vetrov Sirocco et le Royaume des courants d’air

Benoît Chieux

sobota, 02. 12. 2023 / 15:00 / Dvorana

Festivalska predpremiera animirane uspešnice, ki gradi mostove med poezijo in filmi studia Ghibli, z očarljivmi vizualijami, ki spominjajo na Beatlesovo Rumeno podmornico. Epska sanjska pustolovščina bo celotno družino odpeljala na nepozabno potovanje.

Svetovni jagodni izbor IV (2023) Svetovni jagodni izbor IV (2023)

različni avtorji

sobota, 02. 12. 2023 / 17:00 / Dvorana

Program najboljših kratkih animiranih filmov z vsega sveta, ki prinaša temeljit pregled trenutnega dogajanja in trendov na področju avtorske animacije, vključno s številnimi filmi, nagrajenimi na pomembnih mednarodnih festivalih.