Danes je blagajna odprta od 17:30 do 21:00 (odpre se čez 02:27).

Ljubim te! Aishiteru!

Kôji Shiraishi / Japonska / 2022 / 94 min / japonščina

V mokumentarni formi posnet križanec med romantično komedijo in mehkim porničem se loti že pregovorne japonske perverzije s prisrčnim humorjem in brez ovinkarjenja. Legendarni studio Nikkatsu je s filmom, ki kar vibrira od vzburjenja in življenjske radosti, ob 50. obletnici oživil svojo kultno serijo mehkoerotičnih »porno romanov«.

Fotografije

Misa bi rada postala slavna pevka in priljubljen idol tokijske klubske scene, a s svojo nenavadno mešanico petja in rokoborbe nikakor ne more omrežiti publike. Nekega dne jo opazi lastnica BDSM kluba, kjer strankam izpolnijo vse vrste erotičnih fantazij in fetišev. Prepričana je, da bi bila Misa lahko izvrstna domina. Še zlasti, če jo vzame v roke mojstrica sadomazohističnih igric, gospodarica Kanon.

»Lik sprevrženca, kot je otaku, obsedenec v japonskem okolju, postane junak filma, ki poudarja, kako osvobajajoče je lahko javno izražanje najskrivnejših perverzij v togi konformistični družbi. Shiraishi vodi igro s prefinjeno ironijo. Ko Misa sprejme ponudbo upravnika fetišističnega lokala, podpiše zajetno pogodbo o suženjstvu. Potem je tu še groteskni lik njene prismuknjene prijateljice, ki se vedno pojavi v najmanj primernem trenutku, in pa lik igralca Masahira Takashime, ki igra samega sebe. Ta se po nareku Kanon sleče v javnosti, zaradi česar ga aretirajo, na tiskovni konferenci po aretaciji pa poveličuje katarzičnost razkazovanja v javnosti. In film se po pravi paradi izprijenosti konča z ‘ljubim te’, hvalnico ljubezni, ki je kot nekakšen kontrapunkt izjave ‘fukati’, jedrnatega zaključka še enega filma o skrivnih kotičkih človeške spolnosti, Kubrickovega Široko zaprte oči
– Giampiero Raganelli, Quinlan

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Caravaggieva senca L’ombra di Caravaggio

Michele Placido

ponedeljek, 22. 07. 2024 / 18:30 / Dvorana

Uporniški in nemiren, pobožen in razuzdan, neodvisen in transgresiven: Caravaggio, kakršnega razkrije Michele Placido, je prekleti umetnik izjemnega talenta; rock zvezda daleč pred svojim časom; upornik brez razloga, ki se mora soočiti s posledicami lahkomiselnega življenja.

Joan Baez: Jaz sem hrušč Joan Baez: I Am a Noise

Miri Navasky, Maeve O’Boyle, Karen O’Connor

ponedeljek, 22. 07. 2024 / 19:45 / Mala dvorana

Intimen dokumentarni portret, v katerem legendarna pevka in aktivistka neobičajno odkrito spregovori o svojem življenju na odru in za njim.

Zver La bête

Bertrand Bonello

ponedeljek, 22. 07. 2024 / 21:00 / Dvorana

Bertrand Bonello (L’Apollonide: Spomini zaprte hiše, Nočni razgledi) je film svobodno priredil po kratki zgodbi Henryja Jamesa Zver v džungli (1903).