Danes je blagajna odprta od 10:00 do 19:00 (odprto še 08:15, tel: 01 239 22 17).

Ljubim te! Aishiteru!

Kôji Shiraishi / Japonska / 2022 / 94 min / japonščina

V mokumentarni formi posnet križanec med romantično komedijo in mehkim porničem se loti že pregovorne japonske perverzije s prisrčnim humorjem in brez ovinkarjenja. Legendarni studio Nikkatsu je s filmom, ki kar vibrira od vzburjenja in življenjske radosti, ob 50. obletnici oživil svojo kultno serijo mehkoerotičnih »porno romanov«.

Fotografije

Misa bi rada postala slavna pevka in priljubljen idol tokijske klubske scene, a s svojo nenavadno mešanico petja in rokoborbe nikakor ne more omrežiti publike. Nekega dne jo opazi lastnica BDSM kluba, kjer strankam izpolnijo vse vrste erotičnih fantazij in fetišev. Prepričana je, da bi bila Misa lahko izvrstna domina. Še zlasti, če jo vzame v roke mojstrica sadomazohističnih igric, gospodarica Kanon.

»Lik sprevrženca, kot je otaku, obsedenec v japonskem okolju, postane junak filma, ki poudarja, kako osvobajajoče je lahko javno izražanje najskrivnejših perverzij v togi konformistični družbi. Shiraishi vodi igro s prefinjeno ironijo. Ko Misa sprejme ponudbo upravnika fetišističnega lokala, podpiše zajetno pogodbo o suženjstvu. Potem je tu še groteskni lik njene prismuknjene prijateljice, ki se vedno pojavi v najmanj primernem trenutku, in pa lik igralca Masahira Takashime, ki igra samega sebe. Ta se po nareku Kanon sleče v javnosti, zaradi česar ga aretirajo, na tiskovni konferenci po aretaciji pa poveličuje katarzičnost razkazovanja v javnosti. In film se po pravi paradi izprijenosti konča z ‘ljubim te’, hvalnico ljubezni, ki je kot nekakšen kontrapunkt izjave ‘fukati’, jedrnatega zaključka še enega filma o skrivnih kotičkih človeške spolnosti, Kubrickovega Široko zaprte oči
– Giampiero Raganelli, Quinlan

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Črni čaj Black Tea

Abderrahmane Sissako

nedelja, 23. 06. 2024 / 11:00 / Dvorana

Veliki poet afriškega filma Abderrahmane Sissako (Čakajoč na srečo) se vrača z melanholično romanco, postavljeno v afriško četrt tretjega največjega kitajskega mesta.

Kinobalon / Dodatna projekcija

Robotove sanje Robot Dreams

Pablo Berger

nedelja, 23. 06. 2024 / 11:30 / Mala dvorana

Animirani film, ki brez besed naslika barvito in toplo pripoved o pomenu prijateljstva in njegovi krhkosti. Film je hkrati tudi ljubezensko pismo New Yorku. Nominiranec za oskarja in prejemnik številnih najpomembnejših nagrad za najboljši animirani film leta.

Zadnjič

Fant in čaplja Kimitachi wa do ikiru ka

Hayao Miyazaki

nedelja, 23. 06. 2024 / 14:15 / Dvorana

Veliki Hayao Miyazaki se vrača z globoko osebno, avtobiografsko navdahnjeno fantazijo o življenju, smrti in ustvarjanju. Film, poln dih jemajoče lepote, nagajivega humorja in nežne melanholije, je prejel letošnjega oskarja za najboljši animirani celovečerec.