Danes je blagajna odprta od 15:30 do 20:20 (za danes zaprto).

Ljubezenske pesmi The Love Songs of Tiedan

Hao Jie / Kitajska / 2012 / 91 min

Lirična in duhovita zgodba o romantični obsedenosti, ki v čudoviti pokrajini province Šansi tli več desetletij, in dar neuničljivi ljudski kulturi, ki jo edina lahko v popolnosti izrazi.

režija Hao Jie, scenarij Hao Jie, Ge Xia, fotografija Du Pu, glasba Xiao He, montaža Baek Seung-Hoon, igrajo Feng Si, Ye Lan, Feng Yun, Li Yuqin, Hao Guoying, Du Huanrong, Ge Xia

festivali, nagrade Rotterdam 2013, Vancouver 2013

IMDb

Lirična in duhovita zgodba o romantični obsedenosti, ki v čudoviti pokrajini province Šansi tli več desetletij, in dar neuničljivi ljudski kulturi, ki jo edina lahko v popolnosti izrazi.

Šestletni Tiedan, ki odrašča v revni kitajski vasici, obkroženi z osupljivo pokrajino province Šansi, se zaljubi v lepo sosedo Mei. To je ljubezen, ki ne bo nikoli ugasnila. A usoda nameni, da se Mei in njena družina ukvarjajo s posebno vrsto ljudskega petja, imenovano »er-ren-tai«, ki med kitajsko kulturno revolucijo postane predmet stroge prepovedi in preganjanja. Mei se je zato prisiljena preseliti v Mongolijo, njen mladi snubec pa ostane v vasi, razklan od bolečine. Čez več kot desetletje se Mei vrne v rojstno vas – skupaj s svojimi tremi čudovitimi hčerami. Med zdaj že odraslim Tiedanom in Meinimi hčerami se začne dogajati čisto nova zgodba …

»Zgodba o ljubezni, spominih in glasbi, ki se ukvarja s pogubnimi in dolgotrajnimi posledicami kitajske kulturne revolucije, fiktivna melodrama, prežeta z glasbeno energijo in komično navihanostjo izjemne igralske zasedbe.«
– Michael Pattison, Eye For Film

Hao Jie
Rojen leta 1981 v kraju Gujiagou, Kitajska. Na Filmski akademiji v Pekingu je diplomiral iz režije. Njegov prvi film Guanggun’er je bil uvrščen v tekmovalni program prvencev festivala v San Sebastianu in si prislužil posebno nagrado žirije na festivalu FILMeX v Tokiu. Ljubezenske pesmi je njegov drugi celovečerni film.

filmografija
2010 Guanggun’er (Single Man)
2012 The Love Songs of Tiedan (Ljubezenske pesmi)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Radikal Radical

Christopher Zalla

četrtek, 23. 05. 2024 / 17:00 / Dvorana

»Na svetu je toliko ljudi, ki nikoli ne dobijo priložnosti. To je zgodba o tem, kaj se zgodi, ko jo dobijo.« Film, posnet po resnični zgodbi o nekonvencionalnem mehiškem učitelju, je prejel nagrado občinstva na festivalu Sundance.

Zadnjič

Pankrt Bastarden

Nikolaj Arcel

četrtek, 23. 05. 2024 / 19:45 / Dvorana

Mads Mikkelsen in Nikolaj Arcel se deset let po Kraljevski aferi vračata s Pankrtom, mogočnim zgodovinskim epom o osvajanju danske divjine, hkrati pa intimno, brezčasno zgodbo o življenju, ki se zgodi, medtem ko delamo druge načrte.

Fant in čaplja Kimitachi wa do ikiru ka

Hayao Miyazaki

petek, 24. 05. 2024 / 17:15 / Dvorana

Veliki Hayao Miyazaki se vrača z globoko osebno, avtobiografsko navdahnjeno fantazijo o življenju, smrti in ustvarjanju. Film, poln dih jemajoče lepote, nagajivega humorja in nežne melanholije, je prejel letošnjega oskarja za najboljši animirani celovečerec.