Danes je blagajna odprta od 09:00 do 20:30 (odprto še 02:54, tel: 01 239 22 17).
V programu Prvič v kino od 25. novembra do 23. decembra 2023

Lini in Lazi The Smeds and the Smoos

Samantha Cutler, Daniel Snaddon / Velika Britanija / 2022 / 26 min / sinhronizirano / 3+

Novi animirani film po knjižni predlogi Julie Donaldson in Axela Schefflerja iz studia Magic Light Pictures, ki nam je v preteklih letih postregel s filmskimi adaptacijami njunih knjižnih uspešnic: Zverjasec, Zverjašček, Bi se gnetli na tej metli, Zog, Polž na potepu na kitovem repu in drugimi.

režija Samantha Cutler, Daniel Snaddon, po knjigi Julia Donaldson, Axel Scheffler, scenarij Julia Smuts Louw, animacija Jessica Austin, montaža Robin Sales, glasba René Aubry, glasovi Jana Zupančič, Silva Čušin, Vladimir Jurc, Lena Hribar Škrlec, Klemen Slakonja, Saša Mihelčič, Blaž Šef, Uroš Smolej, Maša Derganc Veselko, Lana Bučevec, v sodelovanju z RTV Slovenija

IMDb

Fotografije

zgodba
Na oddaljenem planetu se v Glompastem gozdu srečata nezemljana Meta in Bine, ki postaneta prava prijatelja. Njuni družini, rdeči Lini in modri Lazi, niso navdušeni nad tem, da se družita. »Z Linom nikoli ne smeš se igrati!« vzklika babica Laz, medtem ko Metin dedek Lin pravi, da so Lazi »čudni stvori«. Meta in Bine pobegneta z dedkovo rdečo raketo, zato morata babica in dedek premostiti medsebojne razlike. Iščoč Meto in Bineta Lini in Lazi potujejo po vesolju, pri tem pa se naučijo sobivati. Ko že usahne upanje, da bi ju našli, se člani obeh družin odpravijo na domači planet, kjer v Glompastem gozdu zagledajo pobegli par. A Line in Laze čaka še eno presenečenje. Bine in Meta jim predstavita otročička Lin-Laza, ki je vijoličast od glave do peta.

ponedeljek, 11. 12. 2023

Obiskal nas je Dedek Mraz

Foto utrinki obiska Dedka Mraza 9. decembra v Kinodvoru. Foto: Domen Pal/Kinodvor.

torek, 14. 11. 2023

Lini in Lazi z obiskom Dedka Mraza

V prodaji so vstopnice za projekcije filma Lini in Lazi.

ponedeljek, 13. 11. 2023

Knjiga Lini in Lazi tudi v Kinodvorovi Knjigarnici

Po znižani ceni 15,99 € na prodaj knjiga Lini in Lazi.

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Priscilla Priscilla

Sofia Coppola

četrtek, 22. 02. 2024 / 18:10 / Dvorana

Sofia Coppola (Marie Antoinette, Izgubljeno s prevodom) razkriva drugo plat ameriškega mita o kralju rock’n’rolla v nežni, rahločutni zgodbi o dekliškem hrepenenju, odraščanju v pravljici in iskanju lastne življenjske poti. Po knjigi Priscille Presley Elvis and Me.

Interesno območje The Zone of Interest

Jonathan Glazer

četrtek, 22. 02. 2024 / 20:30 / Dvorana

Britanski režiser Jonathan Glazer (Pod kožo) raziskuje najtemnejšo plat človeške narave. Velika nagrada žirije v Cannesu.

Nina in ježeva skrivnost Nina et le secret du hérisson

Jean-Loup Felicioli, Alain Gagnol

petek, 23. 02. 2024 / 10:00 / Dvorana

Barvita in napeta animirana detektivka, v kateri iznajdljiva otroka skrivaj rešujeta težave, ki jih je povzročil svet odraslih. Svoje mesto v svetu najdeta, ko pomagata drugim.