Danes je blagajna odprta od 10:00 do 20:30 (odprto še 21 minut, tel: 01 239 22 17).
V programu Prvič v kino od 25. novembra do 23. decembra 2023

Lini in Lazi The Smeds and the Smoos

Samantha Cutler, Daniel Snaddon / Velika Britanija / 2022 / 26 min / sinhronizirano / 3+

Novi animirani film po knjižni predlogi Julie Donaldson in Axela Schefflerja iz studia Magic Light Pictures, ki nam je v preteklih letih postregel s filmskimi adaptacijami njunih knjižnih uspešnic: Zverjasec, Zverjašček, Bi se gnetli na tej metli, Zog, Polž na potepu na kitovem repu in drugimi.

režija Samantha Cutler, Daniel Snaddon, po knjigi Julia Donaldson, Axel Scheffler, scenarij Julia Smuts Louw, animacija Jessica Austin, montaža Robin Sales, glasba René Aubry, glasovi Jana Zupančič, Silva Čušin, Vladimir Jurc, Lena Hribar Škrlec, Klemen Slakonja, Saša Mihelčič, Blaž Šef, Uroš Smolej, Maša Derganc Veselko, Lana Bučevec, v sodelovanju z RTV Slovenija

IMDb

Fotografije

zgodba
Na oddaljenem planetu se v Glompastem gozdu srečata nezemljana Meta in Bine, ki postaneta prava prijatelja. Njuni družini, rdeči Lini in modri Lazi, niso navdušeni nad tem, da se družita. »Z Linom nikoli ne smeš se igrati!« vzklika babica Laz, medtem ko Metin dedek Lin pravi, da so Lazi »čudni stvori«. Meta in Bine pobegneta z dedkovo rdečo raketo, zato morata babica in dedek premostiti medsebojne razlike. Iščoč Meto in Bineta Lini in Lazi potujejo po vesolju, pri tem pa se naučijo sobivati. Ko že usahne upanje, da bi ju našli, se člani obeh družin odpravijo na domači planet, kjer v Glompastem gozdu zagledajo pobegli par. A Line in Laze čaka še eno presenečenje. Bine in Meta jim predstavita otročička Lin-Laza, ki je vijoličast od glave do peta.

ponedeljek, 11. 12. 2023

Obiskal nas je Dedek Mraz

Foto utrinki obiska Dedka Mraza 9. decembra v Kinodvoru. Foto: Domen Pal/Kinodvor.

torek, 14. 11. 2023

Lini in Lazi z obiskom Dedka Mraza

V prodaji so vstopnice za projekcije filma Lini in Lazi.

ponedeljek, 13. 11. 2023

Knjiga Lini in Lazi tudi v Kinodvorovi Knjigarnici

Po znižani ceni 15,99 € na prodaj knjiga Lini in Lazi.

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Adamant Sur l'Adamant

Nicolas Philibert

nedelja, 03. 03. 2024 / 20:30 / Mala dvorana

Skupaj s francoskim dokumentaristom Nicolasom Philibertom se vkrcamo na nenavadno ladjo, pribežališče za odrasle z duševnimi motnjami, da bi v družbi presenetljivo nadarjenih in iskrivih posameznikov razmišljali o skupnosti, svobodi in pomenu umetnosti v vsakdanjem življenju. Topli in rahločutni film, ki podira meje med ‘nami’ in ‘njimi’, je osvojil glavno nagrado na zadnjem Berlinalu.

Dodatna projekcija

Anatomija padca Anatomie d’une chute

Justine Triet

ponedeljek, 04. 03. 2024 / 15:15 / Dvorana

Justine Triet (Sibyl) v razburljivi sodni drami secira razpad zakonske zveze. Film z izjemno Sandro Hüller v glavni vlogi je osvojil zlato palmo na zadnjem festivalu v Cannesu.

Neskončni spomin La memoria infinita

Maite Alberdi

ponedeljek, 04. 03. 2024 / 17:15 / Mala dvorana

Zgodba o Paulinini globoki in brezkompromisni predanosti ter Augustovem srditem boju, da bi ohranil svojo identiteto, je srce parajoč in hkrati navdihujoč spomenik neuničljivi moči ljubezni. Film Maite Alberdi (Krt) je nominiran za oskarja v kategoriji najboljši dokumentarec.