Danes je blagajna odprta od 17:30 do 21:30 (odpre se čez 13:45).

Led in nebo La Glace et le Ciel

Luc Jacquet / Francija / 2015 / 89 min / podnapisi, francoščina / 15+

Film Luca Jacqueta skozi zgodbo raziskovalca, ki je prvi začel opozarjati na podnebne spremembe, pokaže lepoto in krhkost našega planeta ter trud, da bi ga ohranili.

Led v sebi skriva mnoge skrivnosti. Claude Lorius je vse življenje posvetil odkrivanju, kaj nam Antarktika lahko pove o našem obstoju, planetu, klimi, zgodovini. V filmu spremljamo njegovo znanstveno epopejo, ko se je še ne 23-leten znašel pred izzivom raziskati skorajda nedotaknjeni kontinent. Spremljamo ga pri odkritjih v negostoljubnem okolju, med ledenimi viharji, s temperaturami globoko pod ničlo, v raziskovalnem bivaku, ki meri komaj kaj več kot lopa. Bil je prvi, ki je uspel seči v plasti ledu, ležeče več tisoč metrov globoko, in pogledati v zemeljsko zgodovino pred več kot 420.000 leti. Ti ledeni odtisi pričajo, da klimatske spremembe nikoli niso bile tako velike in hitre kot v zadnjih 100 letih, ter da nanje vpliva človek.

Film Luca Jacqueta (Popotovanje cesarskega pingvina, Deklica in lisica) skozi zgodbo raziskovalca, ki je prvi začel opozarjati na podnebne spremembe, pokaže lepoto in krhkost našega planeta ter trud, da bi ga ohranili.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Črni čaj Black Tea

Abderrahmane Sissako

petek, 21. 06. 2024 / 18:30 / Dvorana

Veliki poet afriškega filma Abderrahmane Sissako (Čakajoč na srečo) se vrača z melanholično romanco, postavljeno v afriško četrt tretjega največjega kitajskega mesta.

Joan Baez: Jaz sem hrušč Joan Baez: I Am a Noise

Miri Navasky, Maeve O’Boyle, Karen O’Connor

petek, 21. 06. 2024 / 19:00 / Mala dvorana

Intimen dokumentarni portret, v katerem legendarna pevka in aktivistka neobičajno odkrito spregovori o svojem življenju na odru in za njim.

Naključni morilec Hit Man

Richard Linklater

petek, 21. 06. 2024 / 21:30 / Kinodvorišče

Film Richarda Linklaterja (Fantovska leta, Pred polnočjo) – bolj ali manj resnična zgodba o lažnem najetem morilcu – je domiselna eksistencialna komedija o identiteti, predvsem pa seksi, zabavna in nenehno presenetljiva filmska poslastica.