Danes je blagajna odprta od 16:15 do 20:30 (za danes zaprto).

Laboratorij groze Upstream Color

Shane Carruth / ZDA / 2013 / 96 min

Dolgo pričakovani drugi film kultnega režiserja Shana Carrutha odlikuje odlična izvedba, vrtoglavo hiter tempo zombijevskega trilerja, v katerega se prikradejo primesi mistične drame.

režija Shane Carruth, scenarij Shane Carruth, fotografija Shane Carruth, Casey Gooden, Hunter Holder, Bongani Mlambo, Jeff Walker, glasba Shane Carruth, zvok Johnny Marshall, Pete Horner, montaža David Lowery, Shane Carruth, igrajo Amy Seimetz (Kris), Shane Carruth (Jeff), Andrew Sensenig, Thiago Martins (tat)

 

festivali, nagrade Sundance 2013, Berlinale 2013

IMDb

Dolgo pričakovani drugi film kultnega režiserja Shana Carrutha odlikuje odlična izvedba, vrtoglavo hiter tempo zombijevskega trilerja, v katerega se prikradejo primesi mistične drame.

Nadrealistično in sledeč ohlapni usmeritvi zgodbe, ki jo zarisuje predvsem močno občutje, so nanizane vznemirljive podobe: moški prisili mlado žensko (Kris), da jé črve, ki jih sam vzgaja v kompostu. Nenadoma pade v neko omamljeno stanje, trans. Na prizorišče prispe prašičerejec, ki je tudi skladatelj. Loti se bizarnega eksperimenta kirurškega prenosa med prašičem in Kris. Povsem po naključju Kris spozna Jeffa, ki je imel podobno izkušnjo. Življenje para povsem uide izpod nadzora, dokler ne najdejo človeka, odgovornega za njuno bedo, ob tem pa odkrijejo še nekaj drugih žrtev grozljivih poskusov.

»Vsak dan me je obšla zamisel, da bi pogovor, v katerega bi se z nekom zapletel, prešel v izmenično podajanje argumentov. Pri utemeljevanju bi merila moči, ne bi šlo za pravi pogovor; samo stapljala bi svoji identiteti in opazovala končni rezultat, potem bi se razšla. Tukaj se je začelo, pri misli, kako močno naše vedenje oblikuje našo identiteto in koliko naša identiteta obvladuje naše vedenje ter ali sploh lahko kaj naredimo glede tega.«
– Shane Carruth

Shane Carruth
Rojen leta 1972 v kraju Myrtle Beach v Južni Karolini, ZDA. Prvenec Primer mu je leta 2004 prinesel glavno nagrado na prestižnem filmskem festivalu Sundance. Laboratorij groze je njegov drugi film.

filmografija
2004 Primer
2013 Upstream Color (Laboratorij groze)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Nedolžen L'Innocent

Louis Garrel

sreda, 29. 03. 2023 / 16:30 / Dvorana

Francoski režiser in igralec Louis Garrel svoje družinske spomine zapakira v domiselno, igrivo in nadvse zabavno mešanico kriminalke in romantične komedije.

Ljubezni Patricie Highsmith Loving Highsmith

Eva Vitija

sreda, 29. 03. 2023 / 17:45 / Mala dvorana

Film, temelječ na pisateljičinih osebnih zapisih ter pričevanjih njenih ljubimk in družine, odstira nov pogled na življenje in delo slovite avtorice psiholoških trilerjev.

Črta La ligne

Ursula Meier

sreda, 29. 03. 2023 / 18:45 / Dvorana

V filmu, ki kot njegova eksplozivna glavna junakinja pogosto menja razpoloženje, švicarska režiserka Ursula Meier spretno ruši stereotipe o ženskem nasilju. Črta je svetovno premiero doživela na lanskem Berlinalu.