Danes je blagajna odprta od 15:00 do 21:30 (odpre se čez 02:45).

Laboratorij groze Upstream Color

Shane Carruth / ZDA / 2013 / 96 min

Dolgo pričakovani drugi film kultnega režiserja Shana Carrutha odlikuje odlična izvedba, vrtoglavo hiter tempo zombijevskega trilerja, v katerega se prikradejo primesi mistične drame.

režija Shane Carruth, scenarij Shane Carruth, fotografija Shane Carruth, Casey Gooden, Hunter Holder, Bongani Mlambo, Jeff Walker, glasba Shane Carruth, zvok Johnny Marshall, Pete Horner, montaža David Lowery, Shane Carruth, igrajo Amy Seimetz (Kris), Shane Carruth (Jeff), Andrew Sensenig, Thiago Martins (tat)

 

festivali, nagrade Sundance 2013, Berlinale 2013

IMDb

Dolgo pričakovani drugi film kultnega režiserja Shana Carrutha odlikuje odlična izvedba, vrtoglavo hiter tempo zombijevskega trilerja, v katerega se prikradejo primesi mistične drame.

Nadrealistično in sledeč ohlapni usmeritvi zgodbe, ki jo zarisuje predvsem močno občutje, so nanizane vznemirljive podobe: moški prisili mlado žensko (Kris), da jé črve, ki jih sam vzgaja v kompostu. Nenadoma pade v neko omamljeno stanje, trans. Na prizorišče prispe prašičerejec, ki je tudi skladatelj. Loti se bizarnega eksperimenta kirurškega prenosa med prašičem in Kris. Povsem po naključju Kris spozna Jeffa, ki je imel podobno izkušnjo. Življenje para povsem uide izpod nadzora, dokler ne najdejo človeka, odgovornega za njuno bedo, ob tem pa odkrijejo še nekaj drugih žrtev grozljivih poskusov.

»Vsak dan me je obšla zamisel, da bi pogovor, v katerega bi se z nekom zapletel, prešel v izmenično podajanje argumentov. Pri utemeljevanju bi merila moči, ne bi šlo za pravi pogovor; samo stapljala bi svoji identiteti in opazovala končni rezultat, potem bi se razšla. Tukaj se je začelo, pri misli, kako močno naše vedenje oblikuje našo identiteto in koliko naša identiteta obvladuje naše vedenje ter ali sploh lahko kaj naredimo glede tega.«
– Shane Carruth

Shane Carruth
Rojen leta 1972 v kraju Myrtle Beach v Južni Karolini, ZDA. Prvenec Primer mu je leta 2004 prinesel glavno nagrado na prestižnem filmskem festivalu Sundance. Laboratorij groze je njegov drugi film.

filmografija
2004 Primer
2013 Upstream Color (Laboratorij groze)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Kapitan Morten in kraljica pajkov Captain Morten and the Spider Queen

Kaspar Jancis, Henry Nicholson, Riho Unt

sobota, 11. 07. 2020 / 16:00 / Dvorana

Pomorska dogodivščina v pomanjšanem svetu žuželk.

Konje krast Ut og stjæle hester

Hans Petter Moland

sobota, 11. 07. 2020 / 18:30 / Dvorana

Vizualno razkošna, v mogočno norveško divjino postavljena ekranizacija istoimenske uspešnice norveškega pisatelja Pera Pettersona raziskuje teme krivde, odgovornosti in tistih na videz nepomembnih dogodkov, ki za vedno zaznamujejo naša življenja.

Ema Ema

Pablo Larraín

sobota, 11. 07. 2020 / 21:30 / Kinodvorišče

Pablo Larraín prvič obrne pogled v mlado generacijo današnjega Čila in ustvari nepozaben portret plesalke reggaetona, ki se hoče svobodno gibati skozi svet. Film, poln fluorescentnih barv in energičnih urbanih ritmov, je zgodba o umetnosti, poželenju in sodobni družini.