Danes je blagajna odprta od 16:00 do 21:00 (odprto še 02:26, tel: 01 239 22 17).

Kužna nevarnost Contagion

Steven Soderbergh / ZDA, Združeni arabski emirati / 2011 / 105 min / angleščina

Režiser oskarjevske kriminalne drame Preprodajalci ponudi srhljiv vpogled v morebitni konec človeške civilizacije, ki jo spravi na kolena neznani virus.

režija Steven Soderbergh, scenarij Scott Z. Burns, fotografija Steven Soderbergh, montaža Stephen Mirrione             , glasba Cliff Martinez, produkcija Gregory Jacobs, Michael Shamberg, Stacey Sher, igrajo Matt Damon, Marion Cotillard, Kate Winslet, Gwyneth Paltrow, Jude Law, Laurence Fishburne, Bryan Cranston, Jennifer Ehle, distribucija Blitz Film & Video Distribution

IMDb Uradna stran

Režiser oskarjevske kriminalne drame Preprodajalci ponudi srhljiv vpogled v morebitni konec človeške civilizacije, ki jo spravi na kolena neznani virus.

»… preveč rinemo drug v drugega – preveč se dotikamo drug drugega – in preveč se dotikamo površin – kozarcev, kljuk, tipk na liftih, kreditnih kartic, denarja. Oh, in sedežev v kinu. Vsaka površina je le množica ljudi, ki so se je dotaknili – kondenz človeške patologije. Epidemiologi, doktorji Svetovne zdravstvene organizacije, Center za nadzor nad boleznimi in blogerji se prelevijo v detektive, … toda proti sebi nimajo le virusa in paranoje, ki kar tekmujeta v hitrosti širjenja, ampak tudi politiko, ki taktizira, birokracijo, ki je prepočasna, farmacevtsko industrijo, ki skuša apokalipso čim bolje unovčiti, medije, ki komaj čakajo na kaos in podobne histerične senzacije, in vojsko, ki komaj čaka, da svet spremeni v koncentracijsko taborišče, in sklade hedge, ki dobijo priložnost za šopirjenje in špekuliranje. Kužna nevarnost, v svoji eliptični mozaičnosti zelo podobna Soderberghovim Preprodajalcem, je klinična slika družbe, ki si lažje predstavlja konec sveta kot pa konec kapitalizma in v kateri lahko red vzpostavi le represija, kitajska verzija kapitalizma. Družba v Kužni nevarnosti je kaotična, zblojena, neurejena – red pozna le pandemični virus. In kapitalizem hlepi po natanko takem redu – po redu virusa, ki mu je globalizacija omogočila, da je tako svoboden in tako prost kot trg.«
– Marcel Štefančič, jr., Mladina

»Soderberghov inteligenten in srhljiv triler o množečih se kugah sodobnosti – smrtonosnem virusu, brezglavi paranoji, brezvestnem blogerju – je tako brutalno učinkovit kot kužna bolezen v njegovem mrrrzlem žarišču.«
– Manohla Dargis, The New York Times

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Kri moje ljubezni Love Lies Bleeding

Rose Glass

nedelja, 21. 07. 2024 / 19:00 / Dvorana

S steroidi naphana in s krvjo prepojena zgodba o ljubezni in maščevanju. Nasilen, mračno humoren in seksi kvirovski triler z bombastičnim finalom.

Joan Baez: Jaz sem hrušč Joan Baez: I Am a Noise

Miri Navasky, Maeve O’Boyle, Karen O’Connor

nedelja, 21. 07. 2024 / 20:00 / Mala dvorana

Intimen dokumentarni portret, v katerem legendarna pevka in aktivistka neobičajno odkrito spregovori o svojem življenju na odru in za njim.

Popolni dnevi Perfect Days

Wim Wenders

nedelja, 21. 07. 2024 / 21:30 / Ljubljanski grad

Wim Wenders se vrača v Tokio, da bi posnel ganljivo filmsko pesem o iskanju lepote v drobnih trenutkih vsakdanjega življenja. Film z nostalgičnim soundtrackom, ki vključuje klasike Louja Reeda, Patti Smith in Nine Simone, je Kojiju Yakushoju prinesel nagrado za najboljšega igralca v Cannesu.