Danes je blagajna odprta od 15:00 do 21:00 (odpre se čez 09:43).

Krvavi ledenik Blutgletscher

Marvin Kren / Avstrija / 2013 / 97 min

Ta alpski poklon Carpenterjevemu Stvoru poleg pričakovane groze in gravža prinaša srhljivo svarilo pred nevarnostjo klimatskih sprememb, ki preži na nas v ne tako oddaljeni prihodnosti.

igrajo Gerhard Liebmann, Edita Malovčić, Hille Beseler, Peter Knaack, Felix Römer, Brigitte Kren

IMDb Uradna stran

Janek je samotarski tehnik na odmaknjeni raziskovalni postaji v Alpah, kjer skupina znanstvenikov preučuje podnebne spremembe. Njihovo rutino nekega dne zmoti nenavadno odkritje: iz talečega se ledenika v bližini se prikaže čudna rdeča tekočina. Izkaže se, da ima ‘ledeniška kri’ nepričakovan genetski učinek na lokalno favno, ki začne mutirati v krvoželjne stvore ravno na predvečer promocijskega obiska ministrice za okolje. Janek ima kmalu polne roke dela, da postajo ubrani pred množečo se golaznijo: tisto mutantsko, ki preži zunaj, in človeško, ki se plazi znotraj.

Ta alpski poklon Carpenterjevemu Stvoru poleg pričakovane groze in gravža prinaša srhljivo svarilo pred nevarnostjo klimatskih sprememb, ki preži na nas v ne tako oddaljeni prihodnosti.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Divja Slovenija Divja Slovenija

Matej Vranič

petek, 24. 09. 2021 / 16:00 / Dvorana

Novi film Mateja Vraniča (Ptice jezer) je čudovit dokumentarni prelet skozi bogastvo naravnega okolja v Sloveniji. Filmu dajejo poseben pečat izjemno redko videni prizori v naravi.

Zakaj skačem The Reason I Jump

Jerry Rothwell

petek, 24. 09. 2021 / 16:30 / Mala dvorana

Film, posnet po knjižni uspešnici negovorečega avtističnega dečka, je senzorično filmsko popotovanje po neznanem svetu. Dokumentarec, ki nam odpre oči in zruši naše predstave o avtizmu.

Oče The Father

Florian Zeller

petek, 24. 09. 2021 / 18:15 / Dvorana

Gledalec se znajde v glavi protagonista, ki obupano išče izgubljene koščke sestavljanke, da bi znova sestavil sliko svojega življenja. Pretresljiva drama, ki se poigrava z elementi trilerja in srhljivke, je Anthonyju Hopkinsu prinesla letošnjega oskarja za najboljšega igralca.