Danes je blagajna odprta od 15:15 do 21:00 (odpre se čez 18 minut).

Krvavi ledenik Blutgletscher

Marvin Kren / Avstrija / 2013 / 97 min

Ta alpski poklon Carpenterjevemu Stvoru poleg pričakovane groze in gravža prinaša srhljivo svarilo pred nevarnostjo klimatskih sprememb, ki preži na nas v ne tako oddaljeni prihodnosti.

igrajo Gerhard Liebmann, Edita Malovčić, Hille Beseler, Peter Knaack, Felix Römer, Brigitte Kren

IMDb Uradna stran

Janek je samotarski tehnik na odmaknjeni raziskovalni postaji v Alpah, kjer skupina znanstvenikov preučuje podnebne spremembe. Njihovo rutino nekega dne zmoti nenavadno odkritje: iz talečega se ledenika v bližini se prikaže čudna rdeča tekočina. Izkaže se, da ima ‘ledeniška kri’ nepričakovan genetski učinek na lokalno favno, ki začne mutirati v krvoželjne stvore ravno na predvečer promocijskega obiska ministrice za okolje. Janek ima kmalu polne roke dela, da postajo ubrani pred množečo se golaznijo: tisto mutantsko, ki preži zunaj, in človeško, ki se plazi znotraj.

Ta alpski poklon Carpenterjevemu Stvoru poleg pričakovane groze in gravža prinaša srhljivo svarilo pred nevarnostjo klimatskih sprememb, ki preži na nas v ne tako oddaljeni prihodnosti.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Šola čarobnih živali 2 Die Schule der magischen Tiere 2

Sven Unterwaldt Jr.

sobota, 20. 07. 2024 / 16:15 / Dvorana

Prisrčna pustolovščina, postavljena v nenavadno šolo, kjer so otroci deležni čarobnega sveta živali.

Joan Baez: Jaz sem hrušč Joan Baez: I Am a Noise

Miri Navasky, Maeve O’Boyle, Karen O’Connor

sobota, 20. 07. 2024 / 18:30 / Dvorana

Intimen dokumentarni portret, v katerem legendarna pevka in aktivistka neobičajno odkrito spregovori o svojem življenju na odru in za njim.

Nadomestna projekcija

Furiosa: Del sage Pobesneli Max Furiosa: A Mad Max Saga

George Miller

sobota, 20. 07. 2024 / 21:00 / Dvorana

V predzgodbi Ceste besa mlado Furioso iz zelene dežele izobilja ugrabi motoristična tolpa pod vodstvom psihopatskega Dementusa. Pri prečkanju puščave naletijo na Citadelo, ki ji vlada Nesmrtni Joe. Medtem ko se tirana borita za prevlado, Furiosa besno išče način, kako bi se vrnila domov …