Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:15 (odprto še 7 minut, tel: 01 239 22 17).

Krvavi ledenik Blutgletscher

Marvin Kren / Avstrija / 2013 / 97 min

Ta alpski poklon Carpenterjevemu Stvoru poleg pričakovane groze in gravža prinaša srhljivo svarilo pred nevarnostjo klimatskih sprememb, ki preži na nas v ne tako oddaljeni prihodnosti.

igrajo Gerhard Liebmann, Edita Malovčić, Hille Beseler, Peter Knaack, Felix Römer, Brigitte Kren

IMDb Uradna stran

Janek je samotarski tehnik na odmaknjeni raziskovalni postaji v Alpah, kjer skupina znanstvenikov preučuje podnebne spremembe. Njihovo rutino nekega dne zmoti nenavadno odkritje: iz talečega se ledenika v bližini se prikaže čudna rdeča tekočina. Izkaže se, da ima ‘ledeniška kri’ nepričakovan genetski učinek na lokalno favno, ki začne mutirati v krvoželjne stvore ravno na predvečer promocijskega obiska ministrice za okolje. Janek ima kmalu polne roke dela, da postajo ubrani pred množečo se golaznijo: tisto mutantsko, ki preži zunaj, in človeško, ki se plazi znotraj.

Ta alpski poklon Carpenterjevemu Stvoru poleg pričakovane groze in gravža prinaša srhljivo svarilo pred nevarnostjo klimatskih sprememb, ki preži na nas v ne tako oddaljeni prihodnosti.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Pretekla življenja Past Lives

Celine Song

nedelja, 01. 10. 2023 / 21:15 / Dvorana

Film, ki ga je navdihnilo režiserkino resnično življenje, svojo pripoved lahkotno, nežno in prefinjeno spleta do nepričakovano silovitega čustvenega vrhunca. Veliko odkritje Sundancea in Berlinala ter eden najboljših filmov leta po mnenju številnih kritikov!

Premiera slovenskega filma

O ljudeh, ki so v kinu doma O ljudeh, ki so v kinu doma

Tina Lagler, Blaž Miklič

ponedeljek, 02. 10. 2023 / 17:00 / Dvorana

Kratki dokumentarec O ljudeh, ki so v kinu doma se skozi pripoved treh kinooperaterjev sprehodi skozi preteklost, sedanjost in prihodnost njihovega poklica.

Otok v Ljubljani / Mestni kino 15!

Geografije samote Geographies of Solitude

Jacquelyn Mills

ponedeljek, 02. 10. 2023 / 19:00 / Dvorana

Celovečerni eksperimentalni dokumentarec, posnet na 16-milimetrski filmski trak, je spoštljiv poklon naravi, pa tudi igriv rezultat režiserkinega srečanja z otokom in njegovo skrbnico.