Danes je blagajna odprta od 09:00 do 20:30 (odprto še 6 minut, tel: 01 239 22 17).

Krokar The Raven

James McTeigue / ZDA, Madžarska, Španija / 2012 / 110 min / angleščina

Film, ki so ga navdahnile skrivnostne okoliščine Poejeve smrti, preplete zgodovinska dejstva in fikcijo v skrivnostno in mračno pripoved, v kateri vlogo amaterskega detektiva prevzame kar mojster groze sam.

režija James McTeigue, scenarij Ben Livingston, Hannah Shakespeare, fotografija Danny Ruhlmann, montaža Niven Howie, glasba Lucas Vidal, produkcija Marc D. Evans, Trevor Macy, Aaron Ryder, igrajo John Cusack, Luke Evans, Alice Eve, Brendan Gleeson, Oliver Jackson-Cohen, distribucija v Sloveniji Fivia - Vojnik

IMDb

DVD filma je na voljo v naši Knjigarnici.

zgodba
Neke temne noči v letu 1849 baltimorska policija prihiti na prizorišče strahovitega zločina, kjer najde iznakaženi trupli ženske in njene hčere. Mladega detektiva podrobnosti pripeljejo do vznemirljivega odkritja: zločin je na las podoben umoru, ki ga v svoji kratki zgodbi, objavljeni v lokalnem časopisu, opisuje zloglasni Edgar Allan Poe (John Cusack).

Film, ki so ga navdahnile skrivnostne okoliščine Poejeve smrti, preplete zgodovinska dejstva in fikcijo v skrivnostno in mračno pripoved, v kateri vlogo amaterskega detektiva prevzame kar mojster groze sam.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Razprodano

Dnevnik Diane Budisavljević Dnevnik Diane Budisavljević

Dana Budisavljević

sreda, 19. 02. 2020 / 19:30 / Mala dvorana

Dolgo zamolčana zgodba o ženski, ki je med drugo svetovno vojno iz ustaških taborišč rešila na tisoče otrok. Zgodba o najboljših ljudeh v najslabših časih. Veliki zmagovalec Puljskega filmskega festivala, kjer so ga gledalci sprejeli s stoječimi ovacijami.

Mleko Héraðið

Grímur Hákonarson

sreda, 19. 02. 2020 / 20:30 / Dvorana

Zmagovalec predlanskega Liffa Grímur Hákonarson (Ovna) se vrača z navdihujočo zgodbo o neodvisni in pogumni ženski, ki se postavi po robu izkoriščevalski lokalni zadrugi.

Pripovedovalska delavnica

četrtek, 20. 02. 2020 / 09:00 / Dvorana, Mala dvorana

Enodnevna zimska počitniška delavnica.