Danes je blagajna odprta od 15:00 do 21:00 (odpre se čez 10:52).

Krokar The Raven

James McTeigue / ZDA, Madžarska, Španija / 2012 / 110 min / angleščina

Film, ki so ga navdahnile skrivnostne okoliščine Poejeve smrti, preplete zgodovinska dejstva in fikcijo v skrivnostno in mračno pripoved, v kateri vlogo amaterskega detektiva prevzame kar mojster groze sam.

režija James McTeigue, scenarij Ben Livingston, Hannah Shakespeare, fotografija Danny Ruhlmann, montaža Niven Howie, glasba Lucas Vidal, produkcija Marc D. Evans, Trevor Macy, Aaron Ryder, igrajo John Cusack, Luke Evans, Alice Eve, Brendan Gleeson, Oliver Jackson-Cohen, distribucija v Sloveniji Fivia - Vojnik

IMDb

DVD filma je na voljo v naši Knjigarnici.

zgodba
Neke temne noči v letu 1849 baltimorska policija prihiti na prizorišče strahovitega zločina, kjer najde iznakaženi trupli ženske in njene hčere. Mladega detektiva podrobnosti pripeljejo do vznemirljivega odkritja: zločin je na las podoben umoru, ki ga v svoji kratki zgodbi, objavljeni v lokalnem časopisu, opisuje zloglasni Edgar Allan Poe (John Cusack).

Film, ki so ga navdahnile skrivnostne okoliščine Poejeve smrti, preplete zgodovinska dejstva in fikcijo v skrivnostno in mračno pripoved, v kateri vlogo amaterskega detektiva prevzame kar mojster groze sam.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Divja Slovenija Divja Slovenija

Matej Vranič

petek, 24. 09. 2021 / 16:00 / Dvorana

Novi film Mateja Vraniča (Ptice jezer) je čudovit dokumentarni prelet skozi bogastvo naravnega okolja v Sloveniji. Filmu dajejo poseben pečat izjemno redko videni prizori v naravi.

Zakaj skačem The Reason I Jump

Jerry Rothwell

petek, 24. 09. 2021 / 16:30 / Mala dvorana

Film, posnet po knjižni uspešnici negovorečega avtističnega dečka, je senzorično filmsko popotovanje po neznanem svetu. Dokumentarec, ki nam odpre oči in zruši naše predstave o avtizmu.

Oče The Father

Florian Zeller

petek, 24. 09. 2021 / 18:15 / Dvorana

Gledalec se znajde v glavi protagonista, ki obupano išče izgubljene koščke sestavljanke, da bi znova sestavil sliko svojega življenja. Pretresljiva drama, ki se poigrava z elementi trilerja in srhljivke, je Anthonyju Hopkinsu prinesla letošnjega oskarja za najboljšega igralca.