Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:00 (odprto še 01:16, tel: 01 239 22 17).

Kritična cona Mantagheye Bohrani

Ali Ahmadzadeh / Iran, Nemčija / 2023 / 99 min / perzijščina

Film, posnet z naturščki v popolni tajnosti in brez dovoljenja iranskih oblasti, nas popelje po nočnem Teheranu, ki ga naseljujejo izgubljene duše, omamljene od režima, ki zatre vsak poskus upora. Zmagovalec Locarna ’23.

igrajo Amir Pousti, Shirin Abedinirad, Alireza Keymanesh, Maryam Sadeghiyan, Saghar Saharkhiz, Mina Hasanlou, Saba Bagheri, Alireza Rastjou, Maman Pari, Mr. Fred

festivali, nagrade Locarno 2023

Amir živi osamljeno. S psom, ki je njegova edina družba, se vozi skozi teheransko podzemlje, prodaja droge vseh vrst in kot sodobni prerok zdravi trpeče duše. Brezciljno tava po mestnih ulicah in sledi navodilom navigacije, medtem pa se drogira, da bi tako ušel iz mesta brez prihodnosti. A vendar bo v svojem tavanju našel seme upora.

»V novem filmu Kritična cona stvari upodabljam kar najbolj nezastrto in radikalno. Želel sem prikazati, da mesto spominja na veliko psihiatrično ustanovo, zato smo včasih morali kamero skriti. Zaradi napetega ozračja med produkcijo je igralsko in filmsko ekipo prevevalo močno občutje, da so uporniški borci, in kar najbolj sem izkoristil adrenalin, ki se je pretakal v naših žilah.« (Ali Ahmadzadeh)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Nadomestna projekcija

Ingeborg Bachmann: potovanje v puščavo Ingeborg Bachmann – Reise in die Wüste

Margarethe von Trotta

sreda, 24. 07. 2024 / 21:00 / Dvorana

Film o burnem razmerju med Ingeborg Bachmann, eno največjih nemško pišočih pesnic 20. stoletja, in slavnim dramatikom Maxom Frischem; zgodba o ženski in njeni neustavljivi želji po svobodi – tako v karieri kot v ljubezni.

Anatomija padca Anatomie d’une chute

Justine Triet

sreda, 24. 07. 2024 / 21:30 / Ljubljanski grad

Justine Triet (Sibyl) v razburljivi sodni drami secira razpad zakonske zveze. Film z izjemno Sandro Hüller v glavni vlogi je osvojil zlato palmo na zadnjem festivalu v Cannesu.

Zadnjič

Motoristi The Bikeriders

Jeff Nichols

četrtek, 25. 07. 2024 / 18:30 / Dvorana

Film Jeffa Nicholsa (Zaklonišče, Mud, Loving), navdihnjen s fotografsko študijo chicaških motoristov Dannyja Lyona iz leta 1968, je portret testosteronske, mačistične, z bencinom zapacane in v usnje odete subkulture ameriškega Srednjega zahoda, hkrati pa univerzalna zgodba o iskanju identitete in pripadnosti.