Danes je blagajna odprta od 15:30 do 19:00 (odpre se čez 12:27).

Kritična cona Mantagheye Bohrani

Ali Ahmadzadeh / Iran, Nemčija / 2023 / 99 min / perzijščina

Film, posnet z naturščki v popolni tajnosti in brez dovoljenja iranskih oblasti, nas popelje po nočnem Teheranu, ki ga naseljujejo izgubljene duše, omamljene od režima, ki zatre vsak poskus upora. Zmagovalec Locarna ’23.

igrajo Amir Pousti, Shirin Abedinirad, Alireza Keymanesh, Maryam Sadeghiyan, Saghar Saharkhiz, Mina Hasanlou, Saba Bagheri, Alireza Rastjou, Maman Pari, Mr. Fred

festivali, nagrade Locarno 2023

Amir živi osamljeno. S psom, ki je njegova edina družba, se vozi skozi teheransko podzemlje, prodaja droge vseh vrst in kot sodobni prerok zdravi trpeče duše. Brezciljno tava po mestnih ulicah in sledi navodilom navigacije, medtem pa se drogira, da bi tako ušel iz mesta brez prihodnosti. A vendar bo v svojem tavanju našel seme upora.

»V novem filmu Kritična cona stvari upodabljam kar najbolj nezastrto in radikalno. Želel sem prikazati, da mesto spominja na veliko psihiatrično ustanovo, zato smo včasih morali kamero skriti. Zaradi napetega ozračja med produkcijo je igralsko in filmsko ekipo prevevalo močno občutje, da so uporniški borci, in kar najbolj sem izkoristil adrenalin, ki se je pretakal v naših žilah.« (Ali Ahmadzadeh)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Srečno naključje Coup de chance

Woody Allen

torek, 05. 12. 2023 / 16:30 / Dvorana

Woody Allen se poklanja Parizu in francoski kinematografiji v svojem prvem francosko govorečem filmu, živahni in iskrivi kriminalki o ljubezni, naključju in zločinu.

Noč evropskega filma

Rdeče nebo Roter Himmel

Christian Petzold

torek, 05. 12. 2023 / 19:00 / Dvorana

Zgodba o poletju, po katerem nič več ne bo tako, kot je bilo. Neprizanesljiva, čustveno večplastna komedija nravi je Christianu Petzoldu (Phoenix, Undine) prinesla srebrnega medveda na zadnjem Berlinalu.

Dodatna projekcija

Pretekla življenja Past Lives

Celine Song

sreda, 06. 12. 2023 / 17:00 / Dvorana

Film, ki ga je navdihnilo režiserkino resnično življenje, svojo pripoved lahkotno, nežno in prefinjeno spleta do nepričakovano silovitega čustvenega vrhunca. Veliko odkritje Sundancea in Berlinala ter eden najboljših filmov leta po mnenju številnih kritikov!