V Kinobalonu od 19. aprila 2014. Predfilm k: Oto nosorog

KOYAA – Roža KOYAA - Roža

Kolja Saksida / Slovenija / 2013 / 3 min / brez dialogov / 5+

Odlična animacija domače produkcije. Za nove in še bolj zabavne pripetljaje poskrbi smešni Koyaa, ki se tokrat spopade z nevsakdanjimi vrtnarskimi problemi.

režija Kolja Saksida, scenaristi Jure Karas, Kolja Saksida, Marko Bratuš, likovna zasnova likov Blaž Porenta, likovna zasnova scenografije Gregor Nartnik, animator Piotr Ficner, fotografija Miloš Srdić, glasba Miha Šajina, Borja Močnik, montaža Tomaž Gorkič, zvok Julij Zornik, producent Kolja Saksida, izvršni producent Matija Šturm, koprodukcija NuFrame, Bold Studio in Se-ma-for, produkcija ZVVIKS

sofinancerji filma Slovenski filmski center, Viba film in Hrvaški avdiovizualni center

Odlična animacija domače produkcije. Za nove in še bolj zabavne pripetljaje poskrbi smešni Koyaa, ki se tokrat spopade z nevsakdanjimi vrtnarskimi problemi.

zgodba
Koyaa je suhljat možic, ki ima to smolo, da predmeti v njegovi bližini oživijo in se obnašajo na najbolj nenavadne načine. Na gorski polici, kjer živita s prijateljem Krokarjem, želi Koyaa lepo sončno jutro izkoristiti za vrtnarjenje, vendar mu ne gre vse po načrtih. Posajena roža najprej noče rasti, nato pa pod vplivom glasbe zraste v mesojedo pošast, ki ga skuša pojesti.

o avtorju
Rojen leta 1981 v Kranju. Multimedijski umetnik, ki se ukvarja predvsem s filmom: kot režiser, animator, igralec in producent. Njegove animirane filme so prikazali na festivalih in predvajali na televizijah po vsem svetu. Najpomembnejši Saksidov projekt do zdaj pa je animirana serija Koyaa, ki so jo leta 2005 v celoti predvajali na TV Slovenija.

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno