Danes je blagajna odprta od 14:30 do 21:00 (odpre se čez 08:45).
predfilm k Vratarju Liverpoola

KOYAA Lajf je čist odbit KOYAA Lajf je čist odbit

Kolja Saksida / Slovenija / 2011 / 3 min / brez dialogov / 4+

režija Kolja Saksida, scenarista Jure Karas, Kolja Saksida, likovna zasnova likov Blaž Porenta, likovna zasnova scenografije Gregor Nartnik, animator Piotr Ficner , direktor fotografije Miloš Srdić, avtor glasbe Miha Šajina, glasbeni urednik Borja Močnik, montažerja Gorazd Krnel in Boris Dolenc, miks zvoka Julij Zornik, producent Kolja Saksida, izvršni producent Matija Šturm, produkcija ZVVIKS

festivali, nagrade Animateka, 8. mednarodni festival animiranega filma 2011 - nagrada občinstva Maestro za najboljši film; 07Anim'est International Animation Film Festival, Romunija, Moldavija; Badalona Film Festival, Španija; Tindirindis International Animation Film Festival, Litvanija – tekmovalni program; International Leipzig Festival for Documentary and Animated Film; Seoul International Extreme Short Film Festival, J. Koreja; Carrousel Festival International De Cinema Jeunesse De Riomuski, Kanada; Se-ma-for Film Festival, Poljska; Lucas International Childrens Festival, Nemčija; Woods Hole Film Festival, ZDA; Giffoni Film Festival, Italija; Anima Mundi, Brazilija; Supertoon, Hrvaška; Sardinia Film Festival; Cannes, Francija – Short film corner Nagrada občinstva Maestro® za najboljši film

Uradna stran

Triminutna animacija domače produkcije. Nova, izpopolnjena različica smešnega Koye, ki se ga spomnite s televizijskih zaslonov.

zgodba
Koyaa se na čisto poseben način spoprijema z vsakdanjimi opravki. Stvari se zapletejo že zjutraj, ko si skuša zavezati vezalke, te pa ga ne ubogajo. Na srečo na zakotni gorski polici ne živi sam: tu je tudi njegov prijatelj, stari modri Krokar, ki mu priskoči na pomoč, ko postanejo stvari preveč nore.

iz prve roke
»Pri novem filmu se je spremenila predvsem likovna zasnova. Zdaj je Koyaa malo manj podoben neandertalcu in bolj mlademu fantu. Je tak hribovski panker, tudi lase je dobil.«
– Kolja Saksida, režiser

o avtorju
Rojen leta 1981 v Kranju. Multimedijski umetnik, ki se ukvarja predvsem s filmom, in sicer kot režiser, animator, igralec in producent. Njegove animirane filme so prikazali na festivalih in predvajali na televizijah po vsem svetu. Njegov najpomembnejši projekt do zdaj je bila animirana serija Koyaa, ki so jo leta 2005 v celoti predvajali na TV Slovenija.

kritike
»KOYAA Lajf je čist odbit je lahkoten in zabaven film, dobra animacija glavnega junaka, njegovega zvestega sopotnika modrega vrana in tudi animacija vezalk, za katero je poskrbel Poljak Piotr Ficner (sic!) iz studia Se-ma-for, pa dela film izjemno gledljiv, zato tri minute filma minejo vse prehitro.«
– Špela Štandeker, Dnevnik

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Trikotnik žalosti Triangle of Sadness

Ruben Östlund

petek, 09. 12. 2022 / 15:30 / Dvorana

Švedski satirik Ruben Östlund (Višja sila, Kvadrat) svoje strupene bodice tokrat uperi v svet visoke mode in ekonomsko privilegiranih ter ustvari divje zabavno farso, v kateri se razredna hierarhija obrne na glavo in razkrije tržna vrednost lepote. Zlata palma na zadnjem festivalu v Cannesu.

Septembrska klasa Septembrska klasa

Igor Šterk

petek, 09. 12. 2022 / 17:30 / Mala dvorana

Dokumentarni film Igorja Šterka je portret generacije, ki se je s področja vse Jugoslavije septembra 1987 zbrala v majhni kasarni na otoku Vis, da bi odslužila 365 dni v JLA.

Obe strani rezila Avec amour et acharnement

Claire Denis

petek, 09. 12. 2022 / 18:30 / Dvorana

Claire Denis po filmu Žarek v srcu ponovno združi moči z Juliette Binoche v zgodbi o ženski srednjih let, ki se nepričakovano znajde v vrtincu nebrzdanih strasti. Srebrni medved za najboljšo režijo na Berlinalu.