Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:00 (za danes zaprto).

Kos kos robida Shashvi shashvi maq'vali

Elene Naveriani / Gruzija, Švica, Nemčija / 2023 / 109 min / gruzijščina

Grenko-sladka ljubezenska zgodba z gruzijskega podeželja odkriva intimne globine človeške duše, kjer se želja po svobodi in samostojnosti spopada z ljubezenskimi čustvi in družbenimi okvirji, ki jih narekuje ruralno okolje.

igrajo Eka Chavleishvili (Etero), Temiko Chinchinadze (Murman), Pikria Nikabadze (Nino), Anka Khurtsidze (Tsisana), Tamar Mdinaradze (Londa), Lia Abuladze (Natela)

festivali, nagrade Sarajevo 2023 (najboljši film, najboljša igralka), Zürich 2023

Etero, ženska pri oseminštiridesetih, živi v majhni vasi v Gruziji. Tradiciji navkljub se nikoli ni želela poročiti. Življenje brez tovrstnih obveznosti ji ponuja svobodo, ki jo ceni in obožuje – tako kot torte. A prav zato je trn v peti sovaščanom, ki jo vztrajno obrekujejo. Dokler se Etero nekega dne nepričakovano ne zaljubi v moškega, ki njeno trgovino zalaga z detergenti. Neznani opojni občutki zaljubljenosti in seksualnega prebujenja jo postavijo pred težko odločitev: se splača prepustiti strasti ter se odpovedati svobodi in neodvisnosti?

»Protagonistka živi v zatiralski družbi, ki posamezniku ne dovoljuje vedno biti oseba, kot si želi. Okolica ji ne dopušča, da bi osebno rasla, kakor bi hotela. Čutila sem, da Etero v sebi nosi protislovje, saj je zelo inteligentna, zelo intuitivna, nekakšna ‘naravna feministka’, vendar se še vedno podredi pričakovanjem okolja.« (Elene Naveriani)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Rdeče nebo Roter Himmel

Christian Petzold

nedelja, 10. 12. 2023 / 11:00 / Dvorana

Zgodba o poletju, po katerem nič več ne bo tako, kot je bilo. Neprizanesljiva, čustveno večplastna komedija nravi je Christianu Petzoldu (Phoenix, Undine) prinesla srebrnega medveda na zadnjem Berlinalu.

Toni, Staša in čarobna luč Tonda, Slávka a kouzelné světlo

Filip Pošivač

nedelja, 10. 12. 2023 / 11:30 / Mala dvorana

Lutkovni animirani film o prijateljstvu in domišljiji, o svetlobi in temi ter o tem, kako je biti drugačen. Predbožična pripoved za vso družino.

Čuden način življenja Strange Way of Life

Pedro Almodóvar

nedelja, 10. 12. 2023 / 13:45 / Dvorana

Pedro Almodóvar v svoji najnovejši kratkometražni »kaprici« ponudi odgovor na vprašanje iz Gore Brokeback: »Kaj pa naj bi dva moška počela skupaj na ranču?«