Danes je blagajna odprta od 15:30 do 21:00 (odprto še 03:31, tel: 01 239 22 17).

Klavnica Kinatay

Brillante Mendoza / Filipini, Francija / 2009 / 105 min / tagalogščina

Brutalno, moreče popotovanje v srce teme, v katerem Mendoza gradi napetost in grozo predvsem tako, da pusti dogajanje teči v realnem času. Nagrada za najboljšega režiserja v Cannesu. Le za gledalce z dobrim želodcem.

režija Brillante Mendoza, scenarij Armando Lao, fotografija Odyssey Flores, glasba Teresa Barrozo, montaža Kats Serraon, igrajo Coco Martin (Peping), Julio Diaz (Kap), Maria Isabel Lopez (Madonna), Mercedes Cabral (Cecille), Jhong Hilario (Abyong), Mark Meily (profesor kriminalistike), Lauren Novero (Boy Chico), John Regala (Sarge), producenta Didier Costet, Ferdinand Lapuz, produkcija Swift productions, distribucija Continental film

festivali, nagrade Cannes 2009 (najboljši režiser), Sitges 2009 (najboljši režiser, najboljša izvirna glasba), Solun 2009

IMDb Uradna stran

Peping se poroči z ljubljeno izbranko, materjo njunega prvorojenca. Le uro zatem se znajde v peklu. Revni študent policijske akademije si ne more privoščiti, da bi izpustil kakršno koli priložnost za zaslužek. Vajen prihodka, ki v njegov žep priteka z lokalne scene prekupčevalcev z mamili, naivno sprejme dobro plačano ponudbo za delo, ki ga predlaga skorumpirani prijatelj. Sledi napeto popotovanje na konec teme. Zgrožen in nemočen, ujet v nočno moro, ki jo režira psihopatski morilec, je Peping primoran pobrskati po svoji duši in se vprašati, če ni morda tudi on morilec.

»Ne bi trdil, da je Klavnica grozljivka, vendar ima nekaj elementov tega žanra. V filmu se zločin zgodi nepričakovano in ne na samem začetku kot navadno v grozljivkah. Poleg tega tudi grozljivosti, ki jih prestaja ženska, vpeljem počasi, da bi vzbudil strah. Formulaični namen grozljivke je na splošno preprosto prestrašiti gledalce. Moj cilj v tem filmu je bil pri občinstvu sprožiti višjo stopnjo strahu – ne se bati le stvari, ki jih prepoznajo kot nevarnost, temveč tudi nevarnosti, ki se jih ne zavedajo.« (Brillante Mendoza)


Brillante Mendoza
Rojen leta 1960 v San Fernandu na Filipinih. Na Univerzi Santo Tomas v Manili je študiral oglaševanje in diplomiral iz lepih umetnosti. Sprva je delal kot scenograf v filmu in televiziji, gledališču in televizijskem oglaševanju. Že za svoj celovečerni prvenec je prejel zlatega leoparda na festivalu v Locarnu, lani pa je s filmom Klavnica postal najboljši režiser festivala v Cannesu.

filmografija
2005 Masahista
2006 Kaleldo
2006 Manoro
2007 Pantasya
2007 Foster Child
2007 Tirador
2008 Serbis (Strežba)
2009 Kinatay (Klavnica)
2009 Lola (Babica)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Se vidiva v petek, Robinson À vendredi, Robinson

Mitra Farahani

ponedeljek, 04. 12. 2023 / 18:45 / Dvorana

Jean-Luc Godard in Ebrahim Golestan, dva ključna predstavnika filmske zgodovine, pripadata isti generaciji, vendar se v svojih dolgih življenjih nista nikoli srečala. S pobudo za srečanje je Godardu pred nekaj leti pisala iranska filmska ustvarjalka, umetnica in producentka Mitra Farahani.

Čuden način življenja Strange Way of Life

Pedro Almodóvar

ponedeljek, 04. 12. 2023 / 21:00 / Dvorana

Pedro Almodóvar v svoji najnovejši kratkometražni »kaprici« ponudi odgovor na vprašanje iz Gore Brokeback: »Kaj pa naj bi dva moška počela skupaj na ranču?«

Srečno naključje Coup de chance

Woody Allen

torek, 05. 12. 2023 / 16:30 / Dvorana

Woody Allen se poklanja Parizu in francoski kinematografiji v svojem prvem francosko govorečem filmu, živahni in iskrivi kriminalki o ljubezni, naključju in zločinu.