Danes je blagajna odprta od 12:00 do 20:00 (odprto še 27 minut, tel: 01 239 22 17).

Kinotripov Svetovni jagodni izbor (2021) Kinotripov Svetovni jagodni izbor (2021)

različni avtorji / 62 min / 15+

Mladostno odštekan, družbenokritično nabrit in slogovno raznolik nabor devetih filmov, ki so jih izbrali člani 6. Kinotripovega filmskega kluba.

Globoka voda / Глибока вода / Deep Water
Anna Dudko (Studio Chervoniy Sobaka)
Ukrajina, 2020, 5’59”

Osamljena debelušna morska deklica rada uporablja čarobne trike, da skozi vodovodne cevi kuka k ljudem. Nekoč se zaljubi v moškega, ki ji povsem zmeša glavo. Da bi potešila svoje poželenje, vstopi v njegovo stanovanje.

Blindness
Yu-seon Park (Hongik University)
Južna Koreja, 2021, 5′

Glavna junakinja živi svobodno življenje, ko jo premami vonj in vstopi v prostor z zaslonom. Na zaslonu je privlačna ženska, ki ji omogoči vse, kar si zaželi. Junakinja začne hlepeti po popolnosti, a hkrati izgubljati samo sebe.

Normal
Julie Caty (Sacrebleu Productions)
Francija, 2020, 10’34”

Dany je bogat dedič, ki beži pred eksistencialno praznino s kompulzivnim uživanjem čarobnega praška – droge s psihedeličnimi in uničujočimi učinki. Med spopadanjem z odtegnitvenimi simptomi sreča Karla Marxa in mu naroči, naj uniči kapitalizem in tako reši človeštvo.

Grižljaj kosti / タイトル: 骨嚙み Honekami / A Bite of Bone
Honami Yano (Au Praxinoscope)
Japonska, 2021, 9’45”

Deklica se ob očetovem pogrebu spominja svojega zadnjega poletja z njim. Zgodba se razvija na japonskem otoku, kjer se je rodila in odraščala režiserka filma, ter pripoveduje o povezavi med očetovo smrtjo in skladiščem bomb na gori za družinsko hišo.

Oči / Eyes
Hwanyi Kim (Royal College of Art)
VB, 2020, 6’35”

Film prinaša zgodbo o osebi s socialno anksioznostjo: trpi zaradi duševne motnje, ki ji pravimo skopofobija, njen glavni simptom pa je strah pred očesnim stikom.

Zvočni laboratorij / Sound Lab
Nicolas Bertrand (UQÀM)
Kanada, 2021, 2’05”

Kratek izlet v glasbeno-zvočni laboratorij, v katerem drobceni znanstveniki eksperimentirajo in razvijajo nova glasbila.

Mr. Pete & The Iron Horse
Kilian Vilim (YK Animation Studio)
Švica, 2021, 7’35”

Marljivi vojak g. Pete naredi vse, da bi izpolnil visoka merila svoje baronice. Ker želi potešiti njeno nenasitno slo po hitrosti, z lopato divje meče na ogenj njene nove železne kače.

Mesojedi fižolov kalček / 육식콩나 / Carnivorous Bean Sprout
seO (Meow Swarm)
Južna Koreja, 2021, 4’35”

Črna komedija o nenavadnem, neopredeljivem bitju, zmožnem potešiti želje vseh tistih, ki se iz čistega užitka izpostavljajo strahu.

Real Boy
Irena Jukić Pranjić (UO Anima)
Hrvaška, 2021, 7’33”

Mlada Mira dela v večji pisarni. Obsedena je s fiktivnim tajnim agentom Jamesom Bondom in njegov tip moškosti projicira na sodelavca Spasoja, v katerega se zaljubi na prvi pogled.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Novo na sporedu

Drive My Car Doraibu mai ka

Ryusuke Hamaguchi

sreda, 08. 12. 2021 / 20:00 / Dvorana

Manj kot pol leta po tistem, ko je njegov film O naključju in domišljiji osvojil berlinskega srebrnega medveda, je Ryusuke Hamaguchi za priredbo kratke zgodbe Harukija Murakamija prejel nagrado za najboljši scenarij v Cannesu.

Krt El Agente Topo

Maite Alberdi

četrtek, 09. 12. 2021 / 20:00 / Mala dvorana

Nenavadna mešanica dokumentarca in detektivke, polna humorja, topline in slikovitih likov, nam pokaže, da nikoli ni prepozno za nove izzive in nova prijateljstva. Film je navdušil festivalska občinstva ter prejel nominacijo za oskarja za najboljši dokumentarec.

Jezdeci pravice Retfærdighedens ryttere

Anders Thomas Jensen

četrtek, 09. 12. 2021 / 20:30 / Dvorana

Mads Mikkelsen blesti kot angel maščevanja v najnovejši črni komediji danskega režiserja Andersa Thomasa Jensena (Možje in kokoši). Zgodba o usodi, naključjih in smislu življenja je odprla filmski festival v Rotterdamu.