Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:00 (odpre se čez 02:42).
FeKK 2021

Kinotripčič Kinotripčič

90 min

Kinotripčič ponuja pester nabor filmov z različnih koncev sveta, ki se navezujejo na izkustva mladih v sodobnem času. Lepa, a brez olepševanj in mladostna; z ravno pravo mero zrelosti in optimizma ter sposobnosti posmehovati se absurdnosti sveta. 

Acid Rain (Tomek Popakul, Poljska, 2019, 24’), Nekdanja članica kulta prvič sliši glasbo (Former Cult Member Hears Music For The First Time, Kristoffer Borgli, Norveška/ZDA, 2019, 12’), Maradonove noge (Ijrain Maradona, Firas Khoury, Nemčija/Palestina, 2019, 20’), Toomas pod dolino divjih volkov (Toomas teispool metsikute huntide orgu, Chintis Lundgren, Draško Ivezić, Estonija/Hrvaška/Francija, 2019, 18’), Zombiji (Zombies, Baloji, Kongo/Belgija, 2019, 16’)

Program uvede »tripi« animacija, ki preskoči v metafilmski mokumentarec o nenavadnih kultih in nadutih filmskih ekipah, nas nato odpelje do mladih nogometnih navdušencev iz Palestine ter noro smešnih in seksi dolgodlakih volkov. Na koncu pa boste plesali celo z zombiji in kritizirali tehnološko revolucijo! Filmi obljubljajo topel občutek v srcu, dobro glasbo v ušesih, divje podobe za oči in usta, polna smeha!

Acid Rain
Tomek Popakul, Poljska, animirani, 2019, 24′

Ko najstniška ubežnica sreča Skinnyja, nenavadnega preprodajalca drog, zagledanost hitro preide v nevarnost. Režiser Tomek Popakul je z impresivnim zvokom in sliko ustvaril animiran trip družbenopolitičnih konotacij in odličnih beatov.

Nekdanja članica kulta prvič sliši glasbo
Former Cult Member Hears Music For The First Time, Kristoffer Borgli, Norveška/ZDA, igrani, 2019, 12′

Žensko, ki pobegne iz ujetništva svoje zlorabljajoče družine, revija povabi k novinarskemu poskusu – poslušanje glasbe prvič v življenju.

Maradonove noge
Ijrain Maradona, Firas Khoury, Nemčija/Palestina, igrani, 2019, 20′

Med svetovnim nogometnim prvenstvom l. 1990 palestinska dečka iščeta ‘Maradonove noge’ – zadnjo manjkajočo nalepko iz nogometnega albuma, ki jima v celoti izpolnjen za nagrado lahko prinese Atari.

Toomas pod dolino divjih volkov
Toomas teispool metsikute huntide orgu, Chintis Lundgren, Draško Ivezić, Estonija/Hrvaška/Francija, animirani, 2019, 18′

Toomas, sicer zgleden uradnik, izgubi službo in mora preživljati družino, ne da bi ženi povedal, da dela kot žigolo.

Zombiji
Zombies, Baloji, Kongo/Belgija, videospot, 2019, 16′

Prividov polno potovanje med upanjem in antiutopijo skozi mesto Kinshasa: od kulture frizerskih salonov do futurističnega solo žuranja po klubih, od urbane parade in diktatorskega občutka veličastnosti do sodobnega vesterna v stilu Takeshija Kitana.

Program je nastal v sodelovanju z mednarodnim filmskim festivalom Kinotrip. 

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Prvič v kino / Razprodano

Lini in Lazi The Smeds and the Smoos

Samantha Cutler, Daniel Snaddon

sobota, 09. 12. 2023 / 10:00 / Dvorana

Novi animirani film po knjižni predlogi Julie Donaldson in Axela Schefflerja iz studia Magic Light Pictures, ki nam je v preteklih letih postregel s filmskimi adaptacijami njunih knjižnih uspešnic: Zverjasec, Zverjašček, Bi se gnetli na tej metli, Zog, Polž na potepu na kitovem repu in drugimi.

Medvedkov božični čudež Teddybjørnens jul

Andrea Eckerbom

sobota, 09. 12. 2023 / 11:45 / Dvorana

Božična zgodba o novem prijateljstvu med čarobnim plišastim medvedkom in deklico Manco.

Dodatna projekcija

Pretekla življenja Past Lives

Celine Song

sobota, 09. 12. 2023 / 14:15 / Dvorana

Film, ki ga je navdihnilo režiserkino resnično življenje, svojo pripoved lahkotno, nežno in prefinjeno spleta do nepričakovano silovitega čustvenega vrhunca. Veliko odkritje Sundancea in Berlinala ter eden najboljših filmov leta po mnenju številnih kritikov!