Danes je blagajna odprta od 17:30 do 21:30 (za danes zaprto).

Kingmaker Kingmeyikeo

Byun Sung-hyun / Južna Koreja / 2022 / 123 min / korejščina

Medtem ko Kingmaker svojo zgodbo utemelji na resničnih dogodkih in osebah, se primarno osredotoči na zapleten odnos med kandidatom in njegovim posebnim političnim svetovalcem, ki deluje iz sence.

igrajo Sul Kyung-gu, Lee Sun-kyun, Yu Jae-myeon, Jo Woo-jin, Park In-hwan, Lee Hae-young

IMDb

Fotografije

zgodba
Po desetletju avtokratskega vladanja Park Chung-hee leta 1971 znova razpiše predsedniške volitve, pri čemer mu na kraj pameti ne pade, da bi jih lahko izgubil. Nato pa Nova demokratska stranka za svojega kandidata nepričakovano predlaga mlajšega politika, ki s svojo karizmo pritegne množice … in izida volitev kar naenkrat ni več enostavno napovedati.

kritike
»Čeprav Kingmaker ne raziskuje podrobnosti političnih filozofij danega obdobja korejske zgodovine, pa njegova zgodba o idealizmu proti propagandnemu političnemu stroju najde vzporednice v današnji Koreji. /…/ Te sicer dodajo filmu še eno dimenzijo, a mu uspe tudi brez poznavanja družbenih vzporednic, saj je Kingmaker zlahka eno najbolj zadovoljivih komercialnih del, ki so prišla iz Koreje po Parazitu
– Pierce Conran, Screen Anarchy

»Kingmaker je zgodba o uničenem idealizmu, vendar nekoliko drugačne vrste, z obilico odtenkov. To ni zgodba o nekom, ki se nauči političnega prevarantstva, saj ga vsebuje že na samem začetku: našemu kingmakerju vrata v politiko odpre prav to, da nima zadržkov glede umazane igre.«
– Amarsanaa Battulga, View of the Arts

»Film ves čas razvoja zgodbe gledalcem zastavlja vprašanja o naravi moči in idealov. Kingmaker je živahen portret nekega preteklega obdobja, vendar ima veliko povedati o današnji politiki in politikih.«
– Darcy Paquet, Filmski festival Far East, Videm

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Črni čaj Black Tea

Abderrahmane Sissako

petek, 21. 06. 2024 / 18:30 / Dvorana

Veliki poet afriškega filma Abderrahmane Sissako (Čakajoč na srečo) se vrača z melanholično romanco, postavljeno v afriško četrt tretjega največjega kitajskega mesta.

Joan Baez: Jaz sem hrušč Joan Baez: I Am a Noise

Miri Navasky, Maeve O’Boyle, Karen O’Connor

petek, 21. 06. 2024 / 19:00 / Mala dvorana

Intimen dokumentarni portret, v katerem legendarna pevka in aktivistka neobičajno odkrito spregovori o svojem življenju na odru in za njim.

Naključni morilec Hit Man

Richard Linklater

petek, 21. 06. 2024 / 21:30 / Kinodvorišče

Film Richarda Linklaterja (Fantovska leta, Pred polnočjo) – bolj ali manj resnična zgodba o lažnem najetem morilcu – je domiselna eksistencialna komedija o identiteti, predvsem pa seksi, zabavna in nenehno presenetljiva filmska poslastica.