Danes je blagajna odprta od 15:30 do 21:00 (za danes zaprto).

Kenedi, izgubljen in najden Gde je bio Kenedi dve godine?

Želimir Žilnik / Srbija / 2005 / 26 min

Nadaljevanje dokumentarnega filma Kenedi se vrača domov. Dve leti pozneje Žilnik svojega junaka Kenedija Hasanija sreča na Dunaju in mu sledi pri vrnitvi iz Zahodne Evrope v Srbijo.

Dve leti po filmu Kenedi se vrača domov Želimir Žilnik na Dunaju po naključju naleti na glavnega junaka zgodbe Kenedija Hasanija. Kenedi nam dramatično pripoveduje o tem, kar se mu je v minulem času pripetilo. Pred dvema letoma se je odločil ponovno preplezati zidove trdnjave Evrope, da bi se srečal z družino, a so ga prijeli pri nezakonitem prestopu meje med Madžarsko in Avstrijo. Po več mesecih v begunskem centru, od koder mu je uspelo pobegniti, ga imajo zdaj v pesti avstrijski uradniki, ki ga nameravajo prisilno izseliti v Srbijo. Kenedi se odloči, da se bo tam ustalil in družini sezidal hišo.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Srečno naključje Coup de chance

Woody Allen

torek, 05. 12. 2023 / 16:30 / Dvorana

Woody Allen se poklanja Parizu in francoski kinematografiji v svojem prvem francosko govorečem filmu, živahni in iskrivi kriminalki o ljubezni, naključju in zločinu.

Noč evropskega filma

Rdeče nebo Roter Himmel

Christian Petzold

torek, 05. 12. 2023 / 19:00 / Dvorana

Zgodba o poletju, po katerem nič več ne bo tako, kot je bilo. Neprizanesljiva, čustveno večplastna komedija nravi je Christianu Petzoldu (Phoenix, Undine) prinesla srebrnega medveda na zadnjem Berlinalu.

Dodatna projekcija

Pretekla življenja Past Lives

Celine Song

sreda, 06. 12. 2023 / 17:00 / Dvorana

Film, ki ga je navdihnilo režiserkino resnično življenje, svojo pripoved lahkotno, nežno in prefinjeno spleta do nepričakovano silovitega čustvenega vrhunca. Veliko odkritje Sundancea in Berlinala ter eden najboljših filmov leta po mnenju številnih kritikov!