Danes je blagajna odprta od 15:15 do 21:00 (odpre se čez 05:40).

Kenedi, izgubljen in najden Gde je bio Kenedi dve godine?

Želimir Žilnik / Srbija / 2005 / 26 min

Nadaljevanje dokumentarnega filma Kenedi se vrača domov. Dve leti pozneje Žilnik svojega junaka Kenedija Hasanija sreča na Dunaju in mu sledi pri vrnitvi iz Zahodne Evrope v Srbijo.

Dve leti po filmu Kenedi se vrača domov Želimir Žilnik na Dunaju po naključju naleti na glavnega junaka zgodbe Kenedija Hasanija. Kenedi nam dramatično pripoveduje o tem, kar se mu je v minulem času pripetilo. Pred dvema letoma se je odločil ponovno preplezati zidove trdnjave Evrope, da bi se srečal z družino, a so ga prijeli pri nezakonitem prestopu meje med Madžarsko in Avstrijo. Po več mesecih v begunskem centru, od koder mu je uspelo pobegniti, ga imajo zdaj v pesti avstrijski uradniki, ki ga nameravajo prisilno izseliti v Srbijo. Kenedi se odloči, da se bo tam ustalil in družini sezidal hišo.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Panj Zgjoi

Blerta Basholli

petek, 22. 10. 2021 / 16:15 / Dvorana

Film, posnet po resnični zgodbi kosovske vojne vdove in njenega boja za neodvisnost v globoko patriarhalni družbi, je prejel kar tri glavne nagrade na festivalu Sundance: veliko nagrado žirije, nagrado za najboljšo režijo in nagrado občinstva.

Krt El Agente Topo

Maite Alberdi

petek, 22. 10. 2021 / 16:45 / Mala dvorana

Nenavadna mešanica dokumentarca in detektivke, polna humorja, topline in slikovitih likov, nam pokaže, da nikoli ni prepozno za nove izzive in nova prijateljstva. Film je navdušil festivalska občinstva ter prejel nominacijo za oskarja za najboljši dokumentarec.

Delo na zahtevo The Gig Is Up

Shannon Walsh

petek, 22. 10. 2021 / 18:30 / Dvorana

Dokumentarec razkriva človeški davek, ki ga terja uporabniku tako zelo udobna, trilijone dolarjev vredna ekonomija na zahtevo. Čudovita nova tehnologija, ki pričara vse, kar si želimo, kadarkoli si želimo, morda ni tako zelo čudovita za milijone prekarnih delavcev, ki skrbijo, da se kolesje obrača.