Danes je blagajna odprta od 15:15 do 21:00 (za danes zaprto).

Kenedi, izgubljen in najden Gde je bio Kenedi dve godine?

Želimir Žilnik / Srbija / 2005 / 26 min

Nadaljevanje dokumentarnega filma Kenedi se vrača domov. Dve leti pozneje Žilnik svojega junaka Kenedija Hasanija sreča na Dunaju in mu sledi pri vrnitvi iz Zahodne Evrope v Srbijo.

Dve leti po filmu Kenedi se vrača domov Želimir Žilnik na Dunaju po naključju naleti na glavnega junaka zgodbe Kenedija Hasanija. Kenedi nam dramatično pripoveduje o tem, kar se mu je v minulem času pripetilo. Pred dvema letoma se je odločil ponovno preplezati zidove trdnjave Evrope, da bi se srečal z družino, a so ga prijeli pri nezakonitem prestopu meje med Madžarsko in Avstrijo. Po več mesecih v begunskem centru, od koder mu je uspelo pobegniti, ga imajo zdaj v pesti avstrijski uradniki, ki ga nameravajo prisilno izseliti v Srbijo. Kenedi se odloči, da se bo tam ustalil in družini sezidal hišo.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Franckina juha La soupe de Franzy

razno

sobota, 01. 10. 2022 / 10:00 / Dvorana

Kuhamo, režemo, sekljamo, z odločnostjo in predanostjo malčka premikamo skale in zapojemo nežno pesmico, ko damo volnenega medvedka spat. Program likovno bogatih kratkih animiranih filmov s svetovno priznanega festivala animiranega filma Annecy, primernega za gledalce vseh starosti.

Najboljši rojstni dan Best Birthday Ever

Michael Ekbladh

sobota, 01. 10. 2022 / 15:45 / Dvorana

Vsak otrok ima rad svoj rojstni dan in nepričakovane dogodivščine! Družinski animirani film je primeren tudi za mlajše otroke in za prvo izkušnjo celovečernega filma.

Moonage Daydream Moonage Daydream

Brett Morgen

sobota, 01. 10. 2022 / 17:45 / Dvorana

Film, ki se izmika žanrskim oznakam, nas odpelje na osupljivo avdiovizualno popotovanje skozi življenje in delo Davida Bowieja, enega najbolj plodovitih, vplivnih in neulovljivih umetnikov našega časa. Premiera na zadnjem festivalu v Cannesu.