Danes je blagajna odprta od 14:30 do 21:00 (odprto še 02:05, tel: 01 239 22 17 ).

Katarina in njeni ljubimci Katharina, die nackte Zarin

Klaus König (kot Scott Hunt) / Nemčija / 1983 / 97 min / nemščina

Vse, kar ste kdaj slišali o razvratu na dvoru ruske carice, si oglejte na velikem platnu in brez cenzure v najdražji nemški trdoerotični produkciji vseh časov.

Rusija leta 1775. Katarina Velika je na vrhuncu svoje moči. Rusko ljudstvo trpi pod jarmom lakote in tiranije. Kozaške horde upornikov Pugačova plenijo in pustošijo širom cesarstva. A namesto da bi se posvečala državniškim dolžnostim, se carica (Sandra Nova) v Sankt Peterburgu brezskrbno predaja radoživim spolnim igricam in razuzdanim orgijam s svojimi dvorjani.

Vse, kar ste kdaj slišali o razvratu na dvoru ruske carice, si oglejte na velikem platnu in brez cenzure v najdražji nemški trdoerotični produkciji vseh časov.

Zgodovinsko-erotični spektakel Katarina in njeni ljubimci prinaša za svoj žanr osupljivo vživeto igro, privlačno igralsko zasedbo in velikopotezno produkcijo, od bogatih kostumov, razkošnih prizorišč in številnih statistov celo do izurjene konjenice. Film, znan tudi pod naslovi Katarina, eksces na carskem dvoru (Katharina – Exzesse am Zarenhof) in Vlačuga iz Sankt Peterburga (Die Hure von St. Petersburg), predstavlja prvi del kostumskega megaspektakla Katarina in njeni divji žrebci (Katharina und ihre wilden Hengste) v produkciji Aloisa Brummerja, producenta Slogine zimzelene uspešnice Vroče noči Josefine Mutzenbacher (Die heißen Nächte der Josefine Mutzenbacher, 1981) in prvega moža bavarske erotike, tistih nadvse priljubljenih »Lederhosen Sexfilmen«, ki so v 70-ih in 80-ih na ozadju alpske idile tako plodovito spajali elemente domačijskega filma in erotične burleske.

»Medtem ko neki uporniški kozaški stotnik ogroža imperij, se ruski dvor utaplja v ljubezenskih nasladah. Ta surova zmes je ustvarjalcem filma – poleg seksualnih prizorov dotičnega žanra in brezsramnega izposojanja iz po malem vseh obdobij naše zgodovine – ponudila zadosten razlog, da zgodovine neuko publiko množično izpostavijo brutalnosti. /…/ Odsvetujemo.«
– Joe Hill, katoliška filmska revija Film-Dienst, 22. marec 1983

»Katarina Velika na vrhuncu svoje moči zapravlja čas z orgijami. Rusko carstvo se zvija pod njenim jarmom in zaradi vstaje Pugačova. Toda ta okvir služi avtorjem le za še bolj žgečkljiv prikaz njenih posteljnih podvigov z oficirji, služabniki, dvornimi damami itd. …«
– Naš časopis, glasilo socialistične zveze delovnega ljudstva občine Vrhnika, junij 1987

»Vsi po vrsti so jo varali, vse je carsko obdarjevala, vsem odpuščala, a tudi za nobenim ni tožila. Vzela si je drugega in vedno bolj mladega. /…/ V izbiranju ljubimcev je bila Katarina skoraj podobna današnjim Amerikankam, ki se vsako leto ločijo in znova poroče. Katarina je vse svoje ljubimce javno priznavala. /…/ Sicer pa je treba upoštevati tudi tedanje mišljenje. Da je imel vsak francoski kralj svoje metrese, je bilo čisto v redu in vsi evropski vladarji, ki so posnemali francoski dvor, so delali isto. Ruski dvor se je še zlasti trudil, da bi bil enakovreden pariškemu, in zato so imele carice favorite, kakor francoski kralj metrese. Takšna je pač bila takratna moda, bi lahko rekli, in zato se tudi ni nihče zgražal.«
– »Carica Katarina II. in njeni ljubimci«, Slovenski list, 18. februar 1929

Iz kronologije kinematografa na Kolodvorski 13: 08.07.1986 do 22.07.1986.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Pod belimi pečinami Hope Gap

William Nicholson

sobota, 15. 08. 2020 / 18:15 / Dvorana

Globoko oseben film, v katerem režiser secira zakon lastnih staršev, je čustveno silovita, a tudi nežna in humorja polna zgodba o obžalovanju, napačnih odločitvah ter o tem, da nikoli ni prepozno za nov začetek.

Medena dežela Medena zemja

Tamara Kotevska, Ljubomir Stefanov

sobota, 15. 08. 2020 / 21:00 / Dvorana

Film, v katerem odročna makedonska vasica postane mikrokozmos sodobnega sveta, je portret krhkega ravnovesja med človekom in naravo, pogled v hitro izginjajoči način življenja ter poklon trdoživosti, življenjski energiji in optimizmu neke ženske.

Deček in svet O Menino e o Mundo

Alê Abreu

nedelja, 16. 08. 2020 / 16:30 / Dvorana

Igriv in likovno domišljeni animirani film o dečkovem pogledu na moderni svet.