Danes je blagajna odprta od 10:00 do 19:00 (odprto še 05:55, tel: 01 239 22 17).

Kalifornija Califórnia

Marina Person / Brazilija / 2015 / 85 min / portugalščina

S popkulturo osemdesetih prepojena zgodba o odraščajočem dekletu, razpetem med nič kaj bleščečo realnostjo São Paula in sanjami o obljubljeni deželi.

režija Marina Person, scenarij Marina Person, Mariana Veríssimo, Francisco Guarnieri, fotografija Flora Dias, montaža Bernardo Barcellos, igrajo Clara Gallo, Caio Horowicz, Caio Blat, Giovanni Gallo, Letícia Fagnani, Livia Gijon, Virginia Cavendish, Paulo Miklos, producenti Gustavo Rosa de Moura, Carmem Maia, Giulia Setembrino, Marina Person

festivali, nagrade Rotterdam 2016, Rio de Janeiro 2015 (najboljša stranska vloga), São Paulo 2015 (mladinska nagrada za najboljši brazilski film)

IMDb

Leto 1984. Estela je sredi burnega najstniškega obdobja. Spolnost, ljubezen in prijateljstvo se ji zdijo preveč zapleteni. Delno uteho najde v sanjarjenju, da bo nekega dne obiskala sončno Kalifornijo in strica Carlosa, ki v njenih očeh velja za heroja. A ko se Carlos nepričakovano vrne domov, slaboten in bolan, se sanje razblinijo in Estela se mora na pragu polnoletnosti soočiti s svojimi občutki in svetom, ki jo obdaja – takšnim, kakršen pač je.

»Želela sem posneti film o svoji generaciji, prvih izkušnjah ljubezni in spolnosti, ko se je pojavil aids. V Braziliji je nastal tudi poseben politični trenutek ob koncu dveh desetletij vojaške diktature. Vendar film ne govori o politiki ali aidsu: njegova glavna tema je dekle, ki postaja ženska. Želela sem raziskati ta časovni drobec med dekletovim prvim mesečnim perilom in prvo spolno izkušnjo.« (Marina Person)

Marina Person
Rojena leta 1969 v Braziliji. Po končanem študiju filma na Univerzi v São Paulu se je preživljala kot igralka in televizijska voditeljica. Leta 2007 se je prvič preizkusila kot režiserka in posnela film Person, dokumentarec o svojem očetu, direktorju fotografije in režiserju. Kalifornija je njen celovečerni igrani prvenec.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Zadnjič

Fant in čaplja Kimitachi wa do ikiru ka

Hayao Miyazaki

nedelja, 23. 06. 2024 / 14:15 / Dvorana

Veliki Hayao Miyazaki se vrača z globoko osebno, avtobiografsko navdahnjeno fantazijo o življenju, smrti in ustvarjanju. Film, poln dih jemajoče lepote, nagajivega humorja in nežne melanholije, je prejel letošnjega oskarja za najboljši animirani celovečerec.

Vrvež v moji glavi 2 Inside Out 2

Kelsey Mann

nedelja, 23. 06. 2024 / 16:50 / Dvorana

Naredimo prostor za nova čustva. Nadaljevanje animirane uspešnice Vrvež v moji glavi.

Joan Baez: Jaz sem hrušč Joan Baez: I Am a Noise

Miri Navasky, Maeve O’Boyle, Karen O’Connor

nedelja, 23. 06. 2024 / 18:00 / Mala dvorana

Intimen dokumentarni portret, v katerem legendarna pevka in aktivistka neobičajno odkrito spregovori o svojem življenju na odru in za njim.