Danes je blagajna odprta od 14:00 do 21:00 (odprto še 03:14, tel: 01 239 22 17).
Za zamudnike

Kako veš How Do You Know

James L. Brooks / ZDA / 2011 / 121 min / angleščina

Reese Witherspoon, Owen Wilson, Paul Rudd in Jack Nicholson v romantični komediji režiserja in scenarista Jamesa L. Brooksa, avtorja sodobnih žanrskih klasik Bolje ne bo nikoli in Čas nežnosti.

režija James L. Brooks, scenarij James L. Brooks, fotografija Janusz Kaminski, montaža Richard Marks, Tracey Wadmore-Smith, glasba Hans Zimmer, produkcija  Julie Ansell, James L. Brooks, Laurence Mark, Paula Weinstein, igrajo Reese Witherspoon, Paul Rudd, Owen Wilson, Jack Nicholson, Kathryn Hahn, Mark Linn-Baker, Lenny Venito, distribucija v Sloveniji Continental film

IMDb Uradna stran

Reese Witherspoon, Owen Wilson, Paul Rudd in Jack Nicholson v romantični komediji režiserja in scenarista Jamesa L. Brooksa, avtorja sodobnih žanrskih klasik Bolje ne bo nikoli in Čas nežnosti.

»Težko bi rekel, da sem navdušenec nad Brooksom – to je tako kot bi rekli, da ste fan Empire State Buildinga. Če pogledamo, kaj vse je dosegel v svoji pop-kulturni karieri od sredine 60-ih, beseda impresivno še zdaleč ne zadostuje … Kako veš je šele Brooksov šesti celovečerec v zadnjih 27 letih in tako kot vsi ostali – njegove uspešnice in polomije – je tudi ta neroden, nevrotičen in mestoma napol nor. Ampak tudi Brooksovi slabši filmi so nekaj posebnega, posedujejo življenjsko energijo, dušo ali preprosto dobrosrčnost, ki jih ločuje od brezdušnega hollywoodskega sistema, medtem ko so njegovi boljši filmi kot mini-obrambe in rehabilitacije celotne ameriške filmske tradicije. Je Kako veš sentimentalen, manipulativen in ne povsem prepričljiv kot prikaz resničnega življenja? Seveda. Je pa tudi globoko in prismuknjeno smešen, nabit s sijajnimi igralci in slastnimi trenutki, od radosti in naklonjenosti pa tako rekoč poka po šivih. /…/ Gre za čudovit počitniški film, razpet med čudeže mlade ljubezni in pretkanost starosti. /…/ To je slastno kaotična romantična komedija.«
– Andrew O’Hehir, Salon

»Najbolje napisana in komična vloga pripada Owenu Wilsonu kot profesionalnemu baseballistu. /…/ Tu igra moškega, ki je povsem gluh za ženska čustva in lastne napake. Ampak to počne na tako simpatičen način, da se Lisa preprosto mora preseliti k njemu – in tako se ponudi priložnost za tisto, kar mora obvladati sleherna igralka: prizor, v katerem spet spakira kovčke in odvihra.«
– Roger Ebert, Chicago Sun-Times

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Žirija se predstavlja: 4 zvezdnice Žirija se predstavlja: 4 zvezdnice

različne avtorice

torek, 28. 11. 2023 / 19:00 / Dvorana

Letos so članice žirije tudi štiri zvezdnice svetovne avtorske animacije: Alexandra Ramires, portugalska animatorska pesnica in članica kolektiva BAP, Naomi van Niekerk, južnoafriška mojstrica pripovedovanja v tehniki animiranja z ogljem, v Berlinu živeča Avstrijka Nikki Schuster, ki gradi animirane potopise z recikliranjem najdenih predmetov, in korejska avtorica Dahee Jeong, ki je bila za svoje poetične animacije nagrajena na najpomembnejših svetovnih festivalih.

Tekmovalni program I (2023) Tekmovalni program I (2023)

različni avtorji

torek, 28. 11. 2023 / 21:00 / Dvorana

Najboljši novi animirani filmi iz srednje in vzhodne Evrope se potegujejo za nagrado občinstva in veliko nagrado mednarodne žirije. Med režiserji najdemo tako legendarne animatorje kot avtorje prvencev in vse vmes.

Slepa vrba, speča ženska Saules aveugles, femme endormie

Pierre Földes

sreda, 29. 11. 2023 / 10:00 / Dvorana

Preplet več kratkih zgodb slovitega japonskega pisatelja Harukija Murakamija je magično popotovanje v globine človeške notranjosti.