Danes je blagajna odprta od 15:30 do 19:00 (za danes zaprto).
Na sporedu 2. septembra 2014.

Kaj ti je film Kaj ti je film

Sabina Đogić / Slovenija / 2013 / 104 min / slovenščina

En dan. En set. Dvajset filmskih režiserjev. En manifest.

režija Sabina Đogić, scenarij Sabina Đogić, direktor fotografije Marko Brdar, kamera Sabina Đogić, montaža Sabina Đogić, glasba Borja Močnik-Borka, zvok Gašper Loborec, #359, David Gregorin, Jaka Špiler, set fotografija Tina Smrekar, produkcija Sabina Đogić, nastopajo Jurij Meden, Vinko Möderndorfer, Damjan Kozole, Maja Weiss, Boris Petković, Goran Vojnovič, Klemen Dvornik, Matjaž Ivanišin, Nejc Gazvoda, Vlado Škafar, Olmo Omerzu, Martin Turk, Dušan Moravec, Janez Burger, Petra Seliškar, Peter Braatz, Hanna Slak, Janez Lapajne, Matevž Luzar, Jan Cvitkovič

festivali, nagrade Festival slovenskega filma, Portorož 2013.

IMDb Uradna stran

zgodba
V svojem celovečernem prvencu, dokumentarnem manifestu Kaj ti je film, režiserka Sabina Đogić dvajset ključnih slovenskih režiserjev sprašuje o vlogi in pomenu filma v njihovem življenju in širše. Skozi dvajset filmskih vinjet tako dobimo zanimiv vpogled v to, kako slovenski film misli samega sebe.

En dan. En set. Dvajset filmskih režiserjev. Manifest nekega časa.

iz prve roke
»Film so navdihnile sanje, v katerih sem filmske ustvarjalce, drugega za drugim, spraševala po tem, kam jih vodi film in v čem vidijo smisel svojega ustvarjanja. Spomnim se, da so ta srečanja spremljale dolge tišine ter občutek zaupanja in popolne izolacije od zunanjega sveta. Iz te radovednosti sem navsezadnje posnela film. Najbolj dejavne režiserje različnih zvrsti, zanimanj in uspešnosti iz zadnjih let sem povabila, da na svoj način odgovorijo na vprašanja, ki so se mi pojavila v sanjah. S to razliko, da v filmu ni bilo nikogar, ki bi jih spraševal. Prepuščeni samim sebi pred kamero so v eni najlepših oblik predstavili raznovrstnost slovenskega filmskega prostora in tudi različne oblike filmskega ustvarjanja na splošno.«
– Sabina Đogić, režiserka in scenaristka

portret avtorice
Direktorica fotografije in režiserka. Na Universidad del Cine v Buenos Airesu je študirala filmsko kamero, na Pompeu Fabra v Barceloni pa ustvarjalni dokumentarni film. Kaj ti je film je njen prvi celovečerec.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Samsara Samsara

Lois Patiño

nedelja, 19. 05. 2024 / 11:00 / Dvorana

Duša potuje med Laosom in Tanzanijo, iz enega telesa v drugo. Samsara nas povabi, da zapremo oči in se ji pridružimo … V meditativnem popotovanju, imenovanem po budističnem ciklu življenja, smrti in reinkarnacije, Lois Patiño nadaljuje z raziskovanjem filma kot potopitvene izkušnje.

Robotove sanje Robot Dreams

Pablo Berger

nedelja, 19. 05. 2024 / 11:30 / Mala dvorana

Animirani film, ki brez besed naslika barvito in toplo pripoved o pomenu prijateljstva in njegovi krhkosti. Film je hkrati tudi ljubezensko pismo New Yorku. Nominiranec za oskarja in prejemnik številnih najpomembnejših nagrad za najboljši animirani film leta.

Fant in čaplja Kimitachi wa do ikiru ka

Hayao Miyazaki

nedelja, 19. 05. 2024 / 14:15 / Dvorana

Veliki Hayao Miyazaki se vrača z globoko osebno, avtobiografsko navdahnjeno fantazijo o življenju, smrti in ustvarjanju. Film, poln dih jemajoče lepote, nagajivega humorja in nežne melanholije, je prejel letošnjega oskarja za najboljši animirani celovečerec.