Danes je blagajna odprta od 16:30 do 20:30 (odpre se čez 08:52).

Kačji objem El abrazo de la serpiente

Ciro Guerra / Kolumbija / 2015 / 125 min

Nepričakovano prijateljstvo med amazonskim šamanom in evropskima raziskovalcema v najbolj odročnih kotičkih kolumbijskega pragozda.

režija Ciro Guerra, scenarij Ciro Guerra, Jacques Toulemonde Vidal, fotografija David Gallego, glasba Nascuy Linares, montaža Etienne Boussac, igrajo Nilbio Torres (Karamakate), Antonio Bolivar (Karamakate), Yauenkü Miguee (Manduca), Jan Bijvoet (Theodor), Brionne Davis (Evan), Nicolás Cancino (Anizetto), Luigi Sciamanna (Gaspar), produkcija Cristina Gallego

 

festivali, nagrade Cannes 2015 – Štirinajst dni režiserjev, München 2015, Karlovi Vari 2015

IMDb

Evropska znanstvenika že štirideset let potujeta po amazonskem pragozdu v iskanju svete rastline, ki bi ju lahko ozdravila. Tam naletita na Karamakateja, amazonskega šamana, zadnjega preživelega predstavnika svojega ljudstva. Iz tega odnosa se splete epska pripoved o zbliževanju, izdaji ter postopoma tudi o neomajnem prijateljstvu med šamanom in raziskovalcema. Navdih za film so bili dnevniki prvih raziskovalcev kolumbijske Amazonije, Theodorja Koch-Grunberga in Richarda Evansa Schultesa.

Nepričakovano prijateljstvo med amazonskim šamanom in evropskima raziskovalcema v najbolj odročnih kotičkih kolumbijskega pragozda.

»Potovanja vetra je bil zelo oseben film o osebnih vprašanjih – družini, kulturi, identiteti. Za naslednji projekt sem se želel odpraviti na potovanje v neznano! Kolumbijcu ni nič bolj neznanega kot Amazonija – prekriva polovico države, vendar o njej vemo le malo. Želel sem spoznavati nove zamisli. V tem procesu sem odkril dnevnike prvih raziskovalcev kolumbijske Amazonije, ki so me popolnoma prevzeli in mi ponudili zgodbo, iz katere sem izhajal.« (Ciro Guerra)

Ciro Guerra
Rojen leta 1981 v mestu Rio de Oro na jugu Kolumbije. Njegova prva filma La sombra del caminante in Potovanja vetra sta bila prikazana na številnih mednarodnih filmskih festivalih, tudi v Cannesu, Torontu, San Sebastianu, Rotterdamu in Locarnu; osvojila sta štirideset nagrad. Filma sta bila kolumbijska kandidata za oskarja, obenem so ju za prikazovanje odkupili v dvajsetih državah. Kačji objem je Guerrov tretji film.

 

filmografija
2004 La sombra del caminante
2009 Los viajes del viento (Potovanja vetra)
2015 El abrazo de la serpiente (Kačji objem)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Telo Telo

Petra Seliškar

ponedeljek, 20. 05. 2024 / 17:30 / Dvorana

Intimni dokumentarec raziskuje izjemno življenje in zapleteni notranji svet ženske, ki je dvajset let preživela na robu med življenjem in smrtjo. Zgodba o vztrajnosti in sprejemanju, o bolezni in zdravju, o povezanosti telesa in duha.

Izzivalci Challengers

Luca Guadagnino

ponedeljek, 20. 05. 2024 / 20:30 / Dvorana

Težko pričakovani novi film Luce Guadagnina (Pokliči me po svojem imenu, Nemirna obala) je zabavna, seksi in kinetična pripoved o zapletenem ljubezenskem trikotniku, postavljena v tekmovalni svet profesionalnega tenisa.

Samsara Samsara

Lois Patiño

torek, 21. 05. 2024 / 17:00 / Dvorana

Duša potuje med Laosom in Tanzanijo, iz enega telesa v drugo. Samsara nas povabi, da zapremo oči in se ji pridružimo … V meditativnem popotovanju, imenovanem po budističnem ciklu življenja, smrti in reinkarnacije, Lois Patiño nadaljuje z raziskovanjem filma kot potopitvene izkušnje.