Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:00 (za danes zaprto).

Južni veter La Sudestada

Daniel Casabé, Edgardo Dieleke / Argentina / 2023 / 86 min / španščina

Prekaljen zasebni detektiv dobi novo nalogo: zasledovati mora eksperimentalno koreografinjo. V nadrealističnem ozračju delte Ría de la Plata se vlogi detektiva in zasledovane začneta stapljati.

igrajo Katja Alemann (Elvira Schulz), Juan Carrasco (Jorge Villafañez), Edgardo Castro (Ricardo Zelarrayán)

IMDb

Osamljen buenosaireški detektiv Jorge Villafañez se ponaša s tem, da zna iz ljudi izvleči tisto, kar od njih potrebuje, a ko se iz svojega stanovanja v stolpnici spusti v naraščajoče valove reke Rio de la Plata, na površje priplavajo utrinki iz njegove vse prej kot brezmadežne preteklosti. Samosvoje filmsko delo, ki sprva deluje kot argentinska različica Hitchcockove Vrtoglavice, združuje nenavadno montažo, arhivske posnetke, nadrealistične vložke in posrečene žanrske premene.

 »Skupaj sva delala pri nekaj projektih in začela razmišljati o ideji, da bi se lotila kakšne priredbe. Naletela sva na La sudestado, istoimenski strip Juana Sáenza Valienteja. Ob prebiranju sva videla, da ima veliko možnosti za prilagajanje. Ustvaril je namreč svet z zelo močno izraznostjo, s potencialom za nadaljnje ustvarjanje. Z njim sva začutila tudi globoko osebno povezanost. Ko sva začela razmišljati o igralski zasedbi, je bila prva izbira Katja Alemann. Skozi pogovore z njo smo soustvarili lik koreografinje Elvire Schulz. Katja je veliko ustvarjala, od eksperimentalnega filma skupaj s svojo materjo do performansov. Je ikona, meniva, da še danes ni ovrednotena v pravi razsežnosti.« (Daniel Casabé, Edgardo Dieleke)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Rdeče nebo Roter Himmel

Christian Petzold

nedelja, 10. 12. 2023 / 11:00 / Dvorana

Zgodba o poletju, po katerem nič več ne bo tako, kot je bilo. Neprizanesljiva, čustveno večplastna komedija nravi je Christianu Petzoldu (Phoenix, Undine) prinesla srebrnega medveda na zadnjem Berlinalu.

Toni, Staša in čarobna luč Tonda, Slávka a kouzelné světlo

Filip Pošivač

nedelja, 10. 12. 2023 / 11:30 / Mala dvorana

Lutkovni animirani film o prijateljstvu in domišljiji, o svetlobi in temi ter o tem, kako je biti drugačen. Predbožična pripoved za vso družino.

Čuden način življenja Strange Way of Life

Pedro Almodóvar

nedelja, 10. 12. 2023 / 13:45 / Dvorana

Pedro Almodóvar v svoji najnovejši kratkometražni »kaprici« ponudi odgovor na vprašanje iz Gore Brokeback: »Kaj pa naj bi dva moška počela skupaj na ranču?«