Danes je blagajna odprta od 16:00 do 21:30 (odpre se čez 12:57).
Noč grozljivk 2011

Julijine oči Los ojos de Julia

Guillem Morales / Španija / 2010 / 117 min / španščina

Napet in tesnoben psihološki triler o strahu pred slepoto in grozi nevidne grožnje, prežet s srhljivo hitchcockovsko atmosfero, je vizualno eleganten, dodelan in domiseln pomežik klasikam, kot sta Wait Until Dark in The Spiral Staircase. Del Toro, mecen mladega španskega žanra, ve, kje iskati talent.

režija Guillem Morales, scenarij Guillem Morales, Oriol Paulo, fotografija Óscar Faura, montaža Joan Manel Vilaseca, glasba Fernando Velázquez, produkcija Joaquín Padró, Mar Targarona, Guillermo del Toro, igrajo Belén Rueda, Lluís Homar, Pablo Derqui, Francesc Orella, Joan Dalmau, Julia Gutiérrez Caba

IMDb Uradna stran

Julia, ki trpi za neozdravljivo očesno okvaro, odkrije obešeno truplo svoje sestre Sare v kleti njene hiše. Sara je pred smrtjo že oslepela zaradi iste bolezni, in čeprav vse kaže na samomor, začne Julia, ki je prepričana, da je sestro nekdo umoril, na lastno pest raziskovati skrivnostno ozadje njene smrti. Ko se poda po sestrinih poslednjih stopinjah, se znajde v labirintu preteče nevarnosti in naraščajoče groze – v temačnem svetu skrivnostne, zlovešče navzočnosti. Bolj ko odkriva resnico o sestrini smrti, bolj je prepričana, da jo nekdo opazuje. Slepa in ujeta v Sarini hiši se Julia znajde v nočni mori, iz katere se ne more kar tako prebuditi.

Napet in tesnoben psihološki triler o strahu pred slepoto in grozi nevidne grožnje, prežet s srhljivo hitchcockovsko atmosfero, je vizualno eleganten, dodelan in domiseln pomežik klasikam, kot sta Wait Until Dark in The Spiral Staircase. Del Toro, mecen mladega španskega žanra, ve, kje iskati talent.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Zadnjič

Metronom Metronom

Alexandru Belc

petek, 09. 06. 2023 / 17:00 / Dvorana

Bukarešta, 1972. Sedemnajstletna Ana sanja o ljubezni in svobodi. Neke noči se udeleži zabave, kjer s prijatelji pleše in posluša prepovedano radijsko oddajo Metronom. Takrat pa na vrata potrka Ceaușescujeva tajna policija … Film je prejel nagrado za najboljšo režijo v sekciji Posebni pogled na festivalu v Cannesu.

Poletje ’91 Poletje ’91

Žiga Virc

petek, 09. 06. 2023 / 19:15 / Dvorana

Arhivski dokumentarec Žige Virca (Houston, imamo problem!) prinaša nov in neobremenjen vpogled v vsakdanjik prebivalcev Slovenije na križišču zgodovine. Film, nastal s pomočjo obsežne akcije, v kateri so ljudi povabili, naj jim pošljejo svoje domače posnetke, postavi gledalca v avdiovizualni časovni stroj in ga ponese v kaotično obdobje pred in med osamosvojitvijo Republike Slovenije ter po njej.

Izginjanje Verschwinden/Izginjanje

Andrina Mračnikar

petek, 09. 06. 2023 / 19:45 / Mala dvorana

Filmska ustvarjalka Andrina Mračnikar se poda v svojo južnokoroško domovino, da bi raziskala, zakaj slovenski jezik in slovenska kultura čedalje bolj izginjata iz vsakdanjega življenja. Dokumentarec, ki spretno prepleta osebno in politično, je prejel nagrado občinstva na graškem festivalu Diagonale.