Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:00 (odprto še 08:46, tel: 01 239 22 17 ).

Jezdec The Rider

Chloé Zhao / ZDA / 2017 / 104 min / angleščina

Drama o spreminjajočem se obrazu ameriškega podeželja, ki s pomočjo igralske zasedbe resničnih kavbojev poda svež pogled na vestern.

režija Chloé Zhao, scenarij Chloé Zhao, fotografija Joshua James Richards, glasba Nathan Halpern, montaža Alex O'Flinn, igrajo Brady Jandreau (Brady Blackburn), Mooney (Gus), Tim Jandreau (Wayne Blackburn), Lilly Jandreau (Lilly Blackburn), Leroy Pourier (Frank), Cat Clifford (Cat Clifford), Tanner Langdeau (Tanner Langdeau), James Calhoon (James Calhoon), Lane Scott (Lane Scott), Cameron Wright (rodeo kavboj 1), Jordon Slick (rodeo kavboj 2)

festivali, nagrade Cannes 2017 – Štirinajst dni režiserjev, Sarajevo 2017, Toronto 2017, Deauville 2017 (velika posebna nagrada), Atene/Athens 2017 (najboljši film), Carigrad2018 (nagrada FIPRESCI), Newcastle 2018 (najboljša režiserka)

Mladi kavboj Brady Blackburn je bil nekoč vzhajajoča zvezda rodea, a mora po hudi poškodbi glave opustiti upanje, da bo še kdaj jezdil konja. V staroselskem rezervatu v Južni Dakoti se sooča s psihološkimi in čustvenimi posledicami nesreče. Družbo svojih starih prijateljev zamenja za preživljanje časa z bikoborcem Lanom, ki je prav tako utrpel hudo poškodbo. Ko od nesreče mine nekaj časa, pa Brady vseeno ne zdrži brez konj in se vrne k rodeu. Zdaj se bo moral dokončno odločiti, ali bo nadaljeval zdravljenje v krogu družine ali pa bo tvegal vse, da bi ohranil identiteto kavboja.

»Pritegnil me je naglo izginjajoči način življenja v osrčju Amerike. Čutim sočutje do ljudi, ki ne želijo iti naprej ter se oklepajo svojega bivanja in identitete. Upam, da bodo ljudje uvideli, zakaj je tem mladim možem tako težko opustiti identiteto kavboja ter razumeli tveganje in žrtev, ki ju sprejemajo za svobodo, občuteno med ježo.« (Chloé Zhao)

Chloé Zhao
Rojena leta 1982 v Pekingu, Kitajska. Študirala je politologijo na kolidžu Mount Holyoke, nato pa še filmsko produkcijo na Univerzi v New Yorku. Danes biva in ustvarja v ZDA. Njen prvenec Songs My Brothers Taught Me so leta 2015 premierno prikazali v Sundanceu. Njen drugi film Jezdec je po premieri v Cannesu osvojil kopico mednarodnih nagrad.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Šivi Šavovi

Miroslav Terzić

torek, 14. 07. 2020 / 18:15 / Dvorana

Ana je prepričana, da je bil njen novorojenček, ki so ga pred osemnajstimi leti razglasili za mrtvega, v resnici ukraden in prodan za posvojitev. Nova sled ji vzbudi upanje, da ga bo končno našla, in poda se v neusmiljen boj s policijo, bolnišnično birokracijo in celo lastno družino, odločena, da bo naposled izvedela resnico.

Ema Ema

Pablo Larraín

torek, 14. 07. 2020 / 21:00 / Dvorana

Pablo Larraín prvič obrne pogled v mlado generacijo današnjega Čila in ustvari nepozaben portret plesalke reggaetona, ki se hoče svobodno gibati skozi svet. Film, poln fluorescentnih barv in energičnih urbanih ritmov, je zgodba o umetnosti, poželenju in sodobni družini.

Bacek Jon film: Farmagedon A Shaun the Sheep Movie: Farmageddon

Will Becher, Richard Phelan

sreda, 15. 07. 2020 / 10:00 / Dvorana

Smešna medgalaktična pustolovščina, v kateri bo moral Bacek Jon uporabiti očarljivost, predrznost in veliko srce, da bo sebe in ostale rešil iz zagate.