Danes je blagajna odprta od 18:00 do 21:30 (odpre se čez 08:14).

Ječanje Goksung

Hong-jin Na / Južna Koreja, ZDA / 2016 / 156 min / korejščina

Južnokorejski mojster akcijskih trilerjev Hong-jin Na (Rumeno morje, Zasledovalec) debitira v domeni nadnaravne srhljivke s tehnično in psihološko bravuro, katere zaplet in zlodej sta tako zagonetna, da boste ob koncu filma morda pomislili, da je šlo le za plod vaše halucinacije.

igrajo Do-won Kwak, Jung-min Hwang, Jun Kunimura, Woo-hee Chun

IMDb

V mirni, odročni vasici se nekega dne pojavi neznanec. Nihče ne ve, od kod se je vzel in kaj ga je tja prineslo. Medtem ko se po vasi širijo govorice in praznoverje, začnejo prebivalci drug za drugim skrivnostno umirati. Ker policija ne more izslediti ne storilca ne pojasnila za grozovite, groteskne umore, se domačini po pomoč zatečejo k šamanu.

Južnokorejski mojster akcijskih trilerjev Hong-jin Na (Rumeno morje, Zasledovalec) debitira v domeni nadnaravne srhljivke s tehnično in psihološko bravuro, katere zaplet in zlodej sta tako zagonetna, da boste ob koncu filma morda pomislili, da je šlo le za plod vaše halucinacije.

»To je tiste vrste grozljivka, katere namen je, da vas okuži kot virus, ki počasi hromi vaše obrambne mehanizme, da bi se namnožil, potem pa napravil resnično razdejanje.«
– David Ehrlich, Indiewire

»Nič ni bolj strašljivo od tega, da ne veš, česa se moraš bati. Ječanje izbruhne v nizu grozovitih smrti, ki pretresajo odročno vasico, toda policijska preiskava sproži še hujšo grozo – tisto, ki jo podžiga paranoična domišljija. Zgodba, ki jo podpiše korejski žanrski auteur Hong-jin Na, nima nikakršnega logičnega smisla, toda po zaslugi njegove mojstrske uporabe groze in suspenza je gledalec vseh 156 minut filma kot na žerjavici. /… / Na se zateče k starodavnim šamanskim tradicijam, da bi evociral skrivnosten prvobitni svet, kjer nasilje prežema naravo in dom, zlo pa privzema tako človeške kot nadnaravne oblike. Temu nato primeša še zahodnjaške elemente Izganjalca hudiča, Zlobnih mrtvecev in celo filma Izbruh, toda kriptični razplet, ki se pogrezne v brezdanje mračno globino človeške psihe, je čisti Polanski.«
– Maggie Lee, Variety

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Zbogom, Leonora Leonora addio

Paolo Taviani

četrtek, 08. 06. 2023 / 19:00 / Dvorana

Film, ki ga je Paolo Taviani posvetil svojemu bratu in dolgoletnemu sorežiserju Vittoriu, opisuje bizarno popotovanje pepela velikega dramatika Luigija Pirandella do njegovega zadnjega počivališča na Siciliji ter uprizori novelo, napisano dvajset dni pred pisateljevo smrtjo.

Kinodvorišče / Razprodano

Poletje ’91 Poletje ’91

Žiga Virc

četrtek, 08. 06. 2023 / 21:30 / Kinodvorišče

Arhivski dokumentarec Žige Virca (Houston, imamo problem!) prinaša nov in neobremenjen vpogled v vsakdanjik prebivalcev Slovenije na križišču zgodovine. Film, nastal s pomočjo obsežne akcije, v kateri so ljudi povabili, naj jim pošljejo svoje domače posnetke, postavi gledalca v avdiovizualni časovni stroj in ga ponese v kaotično obdobje pred in med osamosvojitvijo Republike Slovenije ter po njej.

Zadnjič

Metronom Metronom

Alexandru Belc

petek, 09. 06. 2023 / 17:00 / Dvorana

Bukarešta, 1972. Sedemnajstletna Ana sanja o ljubezni in svobodi. Neke noči se udeleži zabave, kjer s prijatelji pleše in posluša prepovedano radijsko oddajo Metronom. Takrat pa na vrata potrka Ceaușescujeva tajna policija … Film je prejel nagrado za najboljšo režijo v sekciji Posebni pogled na festivalu v Cannesu.