Kinobalon na LIFFu

Jaz že ne, prisežem! C'est pas moi, je le jure!

Philippe Falardeau / Kanada / 2008 / 108 min / podnapisi, francoščina / 11+

Tragikomična zgodba o odraščanju v poznih šestdesetih, ki jo spremljamo skozi oči nabritega desetletnika, pripravljenega storiti prav vse, da bi preprečil ločitev svojih staršev.

režija Philippe Falardeau, scenarij Philippe Falardeau in Bruno Hébert, igrajo Antoine L'Écuyer (Léon Doré), Suzanne Clément (Madeleine Doré), Daniel Brière (Philippe Doré), Catherine Faucher (Léa), Gabriel Maillé (Jérôme Doré), Jules Philip (Mr. Marinier), Micheline Bernard (Ga. Brisebois) Jean Maheux (Bishop Charlebois)

festivali, nagrade Berlin 2009 (kristalni medved)

IMDb

Kot večina desetletnikov ima tudi Léon mnogo težav, predvsem pa preveč bujno domišljijo. Živi s staršema, ki se ves čas prepirata, in bratom, ki ne razume in ne odobrava njegovih drznih vragolij, s katerimi običajno najbolj škodi prav sam sebi. Je poletje leta 1968 in Léonova mama se odloči, da bo zapustila družino, ponovno odkrila samo sebe in začela novo življenje v Grčiji. Léona materina odločitev močno prizadene in pripravljen je storiti vse, da bi ubil bolečino in preprečil materin dokončni odhod.

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno