Danes je blagajna odprta od 09:00 do 20:30 (odprto še 10:09, tel: 01 239 22 17).

Jaz sem ti Az Sam Ti

Peter Popzlatev / Bolgarija / 2012 / 119 min

Zgodba o dveh nenavadnih ženskah in njuni skupni usodi razkriva, da se zgodovina ves čas ponavlja, saj človeška duša podlega večnim in univerzalnim skušnjavam. Šele ko izkustvo preteklosti delimo s sorodno dušo v sedanjosti, se ta začarani krog lahko prekine.

igrajo Jeanette Spassova, Irmena Chichikova, Milyana Lenak, Deyan Donkov

IMDb

Na predvečer druge svetovne vojne Adriana, ekstravagantna femme fatale bolgarskega sveta blišča, zgolj iz radovednosti in dolgočasja zapelje naivnega pilota v bežno ljubezensko avanturo, ki pilotovo zaročenko pahne v samomor. Da bi si olajšala vest in se odkupila za svoj greh, se Adriana sedemdeset let kasneje zaupa romantični, nedolžni mladi študentki Yuri. A nobena od njiju ne sluti, da se nista srečali po naključju in da je Yurina babica v resnici sestra tragično preminule pilotove zaročenke.

Zgodba o dveh nenavadnih ženskah in njuni skupni usodi razkriva, da se zgodovina ves čas ponavlja, saj človeška duša podlega večnim in univerzalnim skušnjavam. Šele ko izkustvo preteklosti delimo s sorodno dušo v sedanjosti, se ta začarani krog lahko prekine.

portret avtorja
Peter Popzlatev je študiral režijo na École Louis-Lumière v Parizu. Za svoj celovečerni prvenec Jaz, grofica je leta 1989 prejel glavno nagrado in nagrado občinstva na festivalu v Torinu ter glavno nagrado v Angersu. Režiserjev drugi celovečerni film Nekaj je v zraku je bil dobitnik nagrade CICAE v Cannesu leta 1993. Sledila sta In Bog nas je obiskal ter Jaz sem ti.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Polž na potepu na kitovem repu The Snail and the Whale

Max Lang, Daniel Snaddon

sobota, 27. 11. 2021 / 10:00 / Dvorana

Čarobno potovanje majcenega polža in velikanskega kita po širnem sinjem morju. Avtorji filmov Zverjasec in Palčič nam prinašajo novo animirano pravljico, posneto po istoimenski slikanici Julie Donaldson in Axla Schefflerja.

Kinobalon / Novo na sporedu

Pozabljeni božič Snekker Andersen & Julenissen: Den Vesle Bygda som Glomte at det var jul

Andrea Eckerbom

sobota, 27. 11. 2021 / 15:30 / Dvorana

Božična zimska pravljica, v kateri radovedna, neustavljiva deklica Eliza spoznava čarobnost davno pozabljenega božiča. Film po znani norveški božični zgodbi Alfa Prøysena.

Samo do 28. novembra!

Morena Murina

Antoneta Alamat Kusijanović

sobota, 27. 11. 2021 / 17:45 / Dvorana

Zgodba o dekletu, ki se v navidezni idili s soncem obsijane jadranske obale spopada z mračnimi silami patriarhata. Film mlade hrvaške režiserke, pod katerega se kot direktorica fotografije podpisuje Hélène Louvart (Nikoli redko včasih vedno, Srečen kot Lazzaro), kot izvršni producent pa Martin Scorsese, je prejel prestižno nagrado zlata kamera za najboljši prvenec v Cannesu.