Danes je blagajna odprta od 10:00 do 20:00 (odprto še 02:09, tel: 01 239 22 17).

Jama rumenega psa Die Höhle des gelben Hundes

Byambasuren Davaa / Nemčija, Mongolija / 2005 / 93 min / mongolščina / 8+

scenarij Byambasuren Davaa, igrajo Urjindorjyn Batchuluun, Buyandulamyn Daramdadi, Batchuluuny Nansal, Batchuluuny Batbayar

IMDb Uradna stran

Mongolija, dežela nomadov. Spoznamo deklico Nansal, ki se spoprijatelji z najdenim psičkom. Oče nasprotuje novonastali zvezi, saj ga skrbi čas, ko bo morala družina pospraviti šotore in odriniti na pot v nov kraj. Ko pes Zocher reši življenje Nansalinemu bratcu, pa si tudi oče premisli … Prek preproste zgodbe o mladi družini vidimo, kako živijo nomadski otroci – kakšne so njihove igre in kako poteka njihov vsakdan. Izjemne priložnosti so, kadar lahko predstavimo film za otroke z oddaljenega geografskega območja, ki pa vendarle pripoveduje otrokom tako znano zgodbo o povezanosti z domačo živaljo, da se lahko zlahka identificirajo z otroki v filmu.

Byambasuren Davaa je mongolska režiserka, ki trenutno živi in ustvarja v Nemčiji. Med letoma 1995 in 1998 je študirala film v Ulan Batorju in takoj zatem sodelovala pri projektih mongolske nacionalne televizije. Njeni filmi pripovedujejo o tradicionalnem življenju nomadov v Mongoliji, ki jih žanrsko umeščamo med igrani in dokumentarni film, saj v njenih filmih nastopajo naturščiki, ki igrajo same sebe.

Dodatna dejavnost: Nomadi živijo v šotorih. Če želite skupaj z nami postaviti šotor, se nam pridružite v igralnem Sezamovem kotičku v nedeljo, 18. 10.

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Oče The Father

Florian Zeller

nedelja, 17. 10. 2021 / 16:15 / Dvorana

Gledalec se znajde v glavi protagonista, ki obupano išče izgubljene koščke sestavljanke, da bi znova sestavil sliko svojega življenja. Pretresljiva drama, ki se poigrava z elementi trilerja in srhljivke, je Anthonyju Hopkinsu prinesla letošnjega oskarja za najboljšega igralca.

Krt El Agente Topo

Maite Alberdi

nedelja, 17. 10. 2021 / 17:00 / Mala dvorana

Nenavadna mešanica dokumentarca in detektivke, polna humorja, topline in slikovitih likov, nam pokaže, da nikoli ni prepozno za nove izzive in nova prijateljstva. Film je navdušil festivalska občinstva ter prejel nominacijo za oskarja za najboljši dokumentarec.

Smrtne obljube Eastern Promises

David Cronenberg

nedelja, 17. 10. 2021 / 19:00 / Dvorana

Film, v katerem Viggo Mortensen po Senci preteklosti ponovno združi moči z Davidom Cronenbergom, je igralcu prinesel prvo nominacijo za oskarja.