Danes je blagajna odprta od 12:30 do 21:30 (odprto še 06:54, tel: 01 239 22 17 ).

Jakec in fižolček Jack and the Beanstalk

Gene Kelly / ZDA / 1967 / 52 min / podnapisi, angleščina / 6+

Za prve ure angleščine!

režija Gene Kelly, scenarij Larry Markes, Michael Morris, glasba Lennie Hayton, montaža Warner E. Leighton, igrajo Gene Kelly, Bobby Riha, Ted Cassidy

distribucija arhiv Slovenske kinoteke

IMDb

Ogled v Slovenski kinoteki.

vsebina

Pravljica o Jakcu in njegovem fižolčku je v tej filmski klasiki iz leta 1967 še vedno prepričljiva, prav zaradi nenavadne domiselnosti in patine pa zanimiva tudi za današnje otroke. Filmska upodobitev združuje animacijo in igrani film, v njej je polno pesmi, plesa, glasbe in domišljije.

Jakec zamenja svojo kravo za čarobni fižol. Fižolovo steblo zraste visoko, vse do neba. Ko Jakec spleza po steblu do oblakov, odkrije čudežno deželo z ogromnim gradom, gosko, ki leže zlata jajca, in velikana, ki straži ukleto princeso.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Jadralke Maiden

Alex Holmes

petek, 07. 08. 2020 / 13:30 / Dvorana

Navdihujoč dokumentarec o Tracy Edwards, ki je drzno skočila v moški zelnik in postala skiperka prve jadrnice z izključno žensko posadko na najbolj ekstremni regati sveta.

Proxima Proxima

Alice Winocour

petek, 07. 08. 2020 / 17:30 / Dvorana

Sarah je astronavtka pri Evropski vesoljski agenciji in samska mati osemletne Stelle. Ko jo izberejo v ekipo, ki bo poletela na enoletno misijo v vesolje, mora začeti naporno urjenje, predvsem pa se pripraviti na ločitev od ljubljene hčerke.

Sibyl Sibyl

Justine Triet

petek, 07. 08. 2020 / 21:30 / Dvorana

Sibyl, naveličana psihoterapevtka, se odloči posvetiti svoji prvi strasti: pisanju. Njena nova pacientka, obetavna igralka Margot, se izkaže za sila mikaven vir navdiha in mladenkina zgodba Sybil kmalu povsem prevzame. Medtem ko se vse bolj zapleta v igralkino burno življenje, na dan privrejo zakopani spomini in Sybil se mora soočiti s svojo preteklostjo.