Danes je blagajna odprta od 16:30 do 21:00 (odpre se čez 04:11).

Jakec in fižolček Jack and the Beanstalk

Gene Kelly / ZDA / 1967 / 52 min / podnapisi, angleščina / 6+

Za prve ure angleščine!

režija Gene Kelly, scenarij Larry Markes, Michael Morris, glasba Lennie Hayton, montaža Warner E. Leighton, igrajo Gene Kelly, Bobby Riha, Ted Cassidy

distribucija arhiv Slovenske kinoteke

IMDb

Ogled v Slovenski kinoteki.

vsebina

Pravljica o Jakcu in njegovem fižolčku je v tej filmski klasiki iz leta 1967 še vedno prepričljiva, prav zaradi nenavadne domiselnosti in patine pa zanimiva tudi za današnje otroke. Filmska upodobitev združuje animacijo in igrani film, v njej je polno pesmi, plesa, glasbe in domišljije.

Jakec zamenja svojo kravo za čarobni fižol. Fižolovo steblo zraste visoko, vse do neba. Ko Jakec spleza po steblu do oblakov, odkrije čudežno deželo z ogromnim gradom, gosko, ki leže zlata jajca, in velikana, ki straži ukleto princeso.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Zgodba moje žene A feleségem története

Ildikó Enyedi

ponedeljek, 08. 08. 2022 / 17:30 / Dvorana

Režiserka Ildikó Enyedi (Moje 20. stoletje, O telesu in duši) pripoveduje ljubezensko zgodbo skozi oči moža, ki se obupano trudi razumeti svojo ženo, skrivnostno Francozinjo v podobi Lée Seydoux. Sodobna različica legende o letečem Holandcu, fantomski ladji, obsojeni na večno tavanje po sedmih morjih.

Lux Æterna Lux Æterna

Gaspar Noé

ponedeljek, 08. 08. 2022 / 21:00 / Dvorana

Vedno provokativni Gaspar Noé (Nepovratno, V praznino, Vorteks) nam skupaj s Charlotte Gainsbourg in Beatrice Dalle pričara eksperimentalen, hipnotičen esej o veri, igralskem poklicu in umetnosti filmske režije

Luka Luca

Enrico Casarosa

torek, 09. 08. 2022 / 10:00 / Dvorana

Nova animirana pustolovščina znamenitega studia Pixar/Disney je zgodba o dveh morskih fantičih in eni pogumni deklici, ki se podajo na prav posebno poletno tekmovanje. Sveta mocarela, to bo njihovo najboljše poletje do zdaj!