Danes je blagajna odprta od 16:00 do 19:00 (odpre se čez 05:11).

Iz oči v oči Mukhamukham

Adoor Gopalakrishnan / Indija / 1984 / 107 min / malajalščina

Tema filma – izrojevanje levičarskih gibanj sredi 20. stoletja – je zanetila hude polemike in Gopalakrishnana so napadle celo levičarske stranke v Kerali.

Prvi del filma je postavljen v obdobje od 1945 od 1955, čas, preden so v Kerali zmago na volitvah – sicer za kratek čas – slavili komunisti. Drugi del orisuje deset let po razcepu komunistične stranke. Sridharan, karizmatični vodja levičarskega gospodarskega združenja, je moralna opora delavcem, ki so podaljšali stavko v opekarni. Lastnik tovarne je umorjen in glavni osumljenec je seveda Sridharan. Medtem ko ga išče policija, se umakne v ilegalo. Ko se njegovi kolegi vrnejo k bolj liberalnemu političnemu ozračju, Sridharan ostaja v svoji drži neomajen. Vsi mislijo, da je mrtev. Sridharan postane edini, v katerem se združujeta obe »brezglavo begajoči« strani po razcepu v komunistični stranki.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Slavna medvedja zasedba Sicilije La fameuse invasion des ours en Sicile

Lorenzo Mattotti

nedelja, 14. 08. 2022 / 17:00 / Dvorana

Za tiste, ki imajo radi smeh, solze, legende in dogodivščine, Gedeone, pripovedovalec in glasbenik, princ komedije dell’arte ter deklica Almerina, pripovedujeta zgodbo …

Bergmanov otok Bergman Island

Mia Hansen-Løve

nedelja, 14. 08. 2022 / 19:00 / Dvorana

Avtobiografsko navdahnjeni film Mie Hansen-Løve (Zbogom, prva ljubezen) je melanholična meditacija o razmerjih, igriv razmislek o ustvarjalnem procesu ter intimen poklon švedskemu mojstru. Film je bil premierno prikazan v glavnem programu festivala v Cannesu.

Orkester Orkester

Matevž Luzar

ponedeljek, 15. 08. 2022 / 17:00 / Dvorana

Pihalni orkester iz Slovenije se odpravi na glasbeni festival v malo avstrijsko mesto. Zgodbo spremljamo skozi dogodivščine različnih protagonistov: mladega voznika avtobusa je strah, da bo izgubil službo; dva člana orkestra, nastanjena pri avstrijskih gostiteljih, ne moreta pobegniti svoji žurerski naravi; srednješolka odkrije očetov drugi obraz; žene, ki so morale ostati doma, uživajo v svobodi …