Danes je blagajna odprta od 16:30 do 21:00 (odpre se čez 03:39).

Iz oči v oči Person to Person

Dustin Guy Defa / ZDA / 2017 / 84 min

Ekscentrične anekdote o dnevu v New Yorku: mlada novinarka in čudaški šef, ki raziskujeta smrt, povezano z ročno uro, uporniška najstnica, ki svoje ideale le stežka usklajuje z željami, mladenič, ki se mora za vsako ceno pobotati z bivšo, in ljubitelj glasbe na lovu za redko vinilko.

režija Dustin Guy Defa, scenarij Dustin Guy Defa, fotografija Ashley Connor, glasba Jessica Berndt, montaža Dustin Guy Defa, igrajo Abbi Jacobson (Claire), Michael Cera (poročevalec), Tavi Gevinson (Wendy), Bene Coopersmith (Bene), George Sample III (Ray), Isiah Whitlock Jr. (Buster)

festivali, nagrade Sundance 2017, Locarno 2017, London 2017, Viennale 2017, Mar del Plata 2017

Newyorčani se na lep jesenski dan soočajo z različnimi težavami: časopisni novinar Phil uvaja živčno in nerodno preiskovalno novinarko Claire, štiridesetletnemu Bennyju ponudijo glasbeno dragocenost, a se prodajalec izkaže za prevaranta, Ray se je zapletel v prepir z bratom svojega nekdanjega dekleta, ker je na spletu objavil njene gole fotografije, srednješolka Wendy pa odkriva svojo seksualnost, ki morda ni takšna, kot bi hotela. Skupek komičnih vinjet s svojim analognim pristopom in stiliziranim naturalizmom deluje kot posvetilo zgodnjim ameriškim neodvisnim filmom.

»Poskušam ne biti melanholična oseba, vendar sem. Izmenjaje sem žalosten in vesel. Včasih želim ustvariti smešen film ali pa samo žalostnega – vendar mi to ne uspeva. V scenarij vpletam oboje. K temu se vse bolj nagibam. /…/ Z igralci se dolgo pripravljam v želji, da bi se liku svobodno prepustili, ga samostojno ustvarili. V določeni točki, ko že resnično snemamo, imam občutek, da vedo več od mene.« (Dustin Guy Defa)

Dustin Guy Defa
Rojen leta 1978 v Salt Lake Cityju, ZDA. Posnel je več kratkih filmov, vključno s Family Nightmare, ki ga zaznamuje obešenjaški humor, sestavljen pa je iz več ur družinskih domačih posnetkov. V zadnjem desetletju je posnel nekaj ekscentričnih komedij, ki pa gledalcev onstran filmskih festivalov večinoma niso dosegle. se v zasnovi vrača k istoimenskemu kratkemu filmu iz leta 2014, ki ga je režiser zelo svobodno razširil.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Zgodba moje žene A feleségem története

Ildikó Enyedi

ponedeljek, 08. 08. 2022 / 17:30 / Dvorana

Režiserka Ildikó Enyedi (Moje 20. stoletje, O telesu in duši) pripoveduje ljubezensko zgodbo skozi oči moža, ki se obupano trudi razumeti svojo ženo, skrivnostno Francozinjo v podobi Lée Seydoux. Sodobna različica legende o letečem Holandcu, fantomski ladji, obsojeni na večno tavanje po sedmih morjih.

Lux Æterna Lux Æterna

Gaspar Noé

ponedeljek, 08. 08. 2022 / 21:00 / Dvorana

Vedno provokativni Gaspar Noé (Nepovratno, V praznino, Vorteks) nam skupaj s Charlotte Gainsbourg in Beatrice Dalle pričara eksperimentalen, hipnotičen esej o veri, igralskem poklicu in umetnosti filmske režije

Luka Luca

Enrico Casarosa

torek, 09. 08. 2022 / 10:00 / Dvorana

Nova animirana pustolovščina znamenitega studia Pixar/Disney je zgodba o dveh morskih fantičih in eni pogumni deklici, ki se podajo na prav posebno poletno tekmovanje. Sveta mocarela, to bo njihovo najboljše poletje do zdaj!