Danes je blagajna odprta od 15:30 do 21:00 (odprto še 02:24, tel: 01 239 22 17).

Hotel »Zelo dobrodošli« Hotel Very Welcome

Sonja Heiss / Nemčija / 2007 / 89 min / angleščina, nemščina, tajščina

režija Sonja Heiss, scenarij Sonja Heiss, Nikolai von Graevenitz, igrajo Chris O`Dowd, Eva Ricky Champ, Gareth Llewelyn, Eva Löbau, Svenja Steinfelder, Bruno Putzulu, producentke Janine Jackowski, Maren Ade, Sonja Heiss

IMDb

Film Hotel »Zelo dobrodošli« je diplomski projekt Sonje Heiss na münchenski Visoki šoli za televizijo in film. Gre za fikcijski dokumentarec, ki iz ptičje perspektive in s povsem nevtralnim pristopom prikazuje backpackerje, popotnike z nahrbtniki, ki hodijo po dobro uhojenih poteh individualnega turizma v Indiji in na Tajskem. Kamera spremlja pet “tipičnih” popotnikov, ki iščejo eksotično življenje in sami sebe. Nekateri se na pot odpravijo zaradi duhovnosti, drugi zaradi naslednje ekstremne športne dogodivščine, najboljši iščejo drogo, najbližji odprt sod, največji hipiji pa zabavo na obali.

iz prve roke
»Potovanje je iskanje. In v najboljšem primeru se potnik ne izgubi na poti, ampak najde nekaj, kar je bilo njegovim očem doma skrito. Pogosto to postane komično potovanje, polno dogodivščin, na katerem se človek brezupno trudi, da bi bil srečen in sproščen v kraju daleč od doma.
Hotel »Zelo dobrodošli« pripoveduje zgodbo misije nemogoče – zbežati pred težavami, ki so naša stalna prtljaga. Junaki nikoli zares ne zapustijo doma: njihova kultura in osebni eksistencialni problemi usmerjajo njihove korake. Zame je bilo zelo pomembno, da sem vzela like in njihove konflikte zelo resno in jih kljub temu naslikala lahkotno ter na ljubeč in ironičen način.«
– Sonja Heiss, režiserka

Sonja Heiss (rojena v Münchnu leta 1976) je v letih 1998–2006 študirala na Akademiji za televizijo in film v domačem kraju. Od leta 1997 je zbirala igralce na avdicijah za snemanje televizijskih reklam, leta 2003 pa jih je začela snemati tudi sama. Živi v Berlinu. Filmografija: Christina ohne Kaufmann (2004, kratki film), Karma Cowboy (2002, fikcijski dokumentarec, v sodelovanju z Vanesso van Houten), Schnell und Sauber (1999, kratki film).

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Se vidiva v petek, Robinson À vendredi, Robinson

Mitra Farahani

ponedeljek, 04. 12. 2023 / 18:45 / Dvorana

Jean-Luc Godard in Ebrahim Golestan, dva ključna predstavnika filmske zgodovine, pripadata isti generaciji, vendar se v svojih dolgih življenjih nista nikoli srečala. S pobudo za srečanje je Godardu pred nekaj leti pisala iranska filmska ustvarjalka, umetnica in producentka Mitra Farahani.

Čuden način življenja Strange Way of Life

Pedro Almodóvar

ponedeljek, 04. 12. 2023 / 21:00 / Dvorana

Pedro Almodóvar v svoji najnovejši kratkometražni »kaprici« ponudi odgovor na vprašanje iz Gore Brokeback: »Kaj pa naj bi dva moška počela skupaj na ranču?«

Srečno naključje Coup de chance

Woody Allen

torek, 05. 12. 2023 / 16:30 / Dvorana

Woody Allen se poklanja Parizu in francoski kinematografiji v svojem prvem francosko govorečem filmu, živahni in iskrivi kriminalki o ljubezni, naključju in zločinu.