Danes je blagajna odprta od 15:30 do 19:00 (za danes zaprto).

Hobit: Nepričakovano potovanje The Hobbit: An Unexpected Journey

Peter Jackson / ZDA / 2012 / 169 min / podnapisi, angleščina / 10+

Prvi del nove trilogije z oskarjem nagrajenega režiserja Petra Jacksona. Film po romanu J. R. R. Tolkiena.

režija Peter Jackson, scenarij Guillermo del Toro, Philippa Boyens, Fran Walsh, Peter Jackson, fotografija Andrew Lesnie, glasba Howard Shore, igrajo Ian McKellen, Martin Freeman, Richard Armitage, James Nesbitt, Ken Stott, Sylvester McCoy, Cate Blanchett, Ian Holm, Christopher Lee idr., distribucija Blitz Film & Video Distribution

Film je prvi del nove trilogije, ki pripoveduje zgodbo, postavljeno v Srednji svet – 60 let pred dogajanjem v Gospodarju prstanov. Spremljamo pustolovščino junaka Bilba Bisagina, ki se zaplete v epski podvig – Bilbo in tovarišija, ki jo spremlja, hočejo iz izgubljenega škratjega kraljestva Erebor pregnati strašnega zmaja Smauga.

zgodba
Nekega jutra Bilba nepričakovano obišče vešč Gandalf Sivi in hobit se iznenada znajde v družbi 13 škratov, ki jih vodi legendarni bojevnik Thorin Hrastoščit. Pot jih popelje v Divjino in skozi zahrbtno pokrajino, kjer mrgoli goblinov, orkov in vargov, prvič pa se srečajo tudi s skrivnostnim in zloveščim bitjem, ki ga vsi poznajo le pod imenom Nekromant. Čeprav njihov cilj leži na vzhodu pod Samotno goro, morajo najprej pobegniti iz goblinskih predorov, kjer Bilbo sreča bitje, ki mu bo za vedno spremenilo življenje – Goluma. Na obali podzemnega jezera Bilbo ne odkrije samo, da je precej bolj domiseln in pogumen, kot si je kdaj predstavljal, po naključju dobi v roke tudi Golumov “ponos”, prstan, ki nosilcu daje nepričakovano in zelo uporabno moč. Ampak preprosti zlati prstan je z usodo vsega Srednjega sveta povezan tesneje, kot si hobit lahko misli.

Film so snemali na Novi Zelandiji. Pri snemanju je sodeloval velik del ekipe, ki je na velika platna pričaral vse tri dele Gospodarja prstanov.

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Samsara Samsara

Lois Patiño

nedelja, 19. 05. 2024 / 11:00 / Dvorana

Duša potuje med Laosom in Tanzanijo, iz enega telesa v drugo. Samsara nas povabi, da zapremo oči in se ji pridružimo … V meditativnem popotovanju, imenovanem po budističnem ciklu življenja, smrti in reinkarnacije, Lois Patiño nadaljuje z raziskovanjem filma kot potopitvene izkušnje.

Robotove sanje Robot Dreams

Pablo Berger

nedelja, 19. 05. 2024 / 11:30 / Mala dvorana

Animirani film, ki brez besed naslika barvito in toplo pripoved o pomenu prijateljstva in njegovi krhkosti. Film je hkrati tudi ljubezensko pismo New Yorku. Nominiranec za oskarja in prejemnik številnih najpomembnejših nagrad za najboljši animirani film leta.

Fant in čaplja Kimitachi wa do ikiru ka

Hayao Miyazaki

nedelja, 19. 05. 2024 / 14:15 / Dvorana

Veliki Hayao Miyazaki se vrača z globoko osebno, avtobiografsko navdahnjeno fantazijo o življenju, smrti in ustvarjanju. Film, poln dih jemajoče lepote, nagajivega humorja in nežne melanholije, je prejel letošnjega oskarja za najboljši animirani celovečerec.