Danes je blagajna odprta od 15:30 do 19:00 (za danes zaprto).

Hobit: Bitka petih vojska The Hobbit: The Battle of the Five Armies

Peter Jackson / ZDA / 2014 / 144 min / angleščina

Bitka petih vojska je mogočen zaključek pustolovščin Bilba Bisagina, Thorina Hrastoščita in škratje tovarišije.

režija Peter Jackson, scenarij Fran Walsh, Philippa Boyens, Peter Jackson, Guillermo del Toro; po knjižni predlogi J.R.R. Tolkiena, igrajo Martin Freeman, Orlando Bloom, Benedict Cumberbatch, Lee Pace, Evangeline Lilly, Luke Evans, Cate Blanchett, Richard Armitage, Manu Bennett, Ian McKellen, distribucija Blitz Film & Video Distribution

IMDb Uradna stran

Trilogija Hobit podaja zgodbo Srednjega sveta 60 let pred dogajanjem v Gospodarju prstanov, ki ga je režiser Peter Jackson s svojo ekipo na velika platna prenesel v nadvse uspešni istoimenski trilogiji, Bitka petih vojska pa je mogočen zaključek pustolovščin Bilba Bisagina, Thorina Hrastoščita in škratje tovarišije.

Ereborski škrati so si povrnili obsežno bogastvo svoje domovine, a se morajo zdaj soočiti s posledicami, saj strašni zmaj Smaug svoj bes znese nad nebogljene prebivalce Jezernega mesta. Thorin podleže zmajski bolezni in v iskanju legendarnega dragulja »kamen gore« žrtvuje prijateljstva in lastno čast. Bilbo, ki prijatelju ne zna pomagati, da bi ga srečala pamet, je prisiljen sprejeti skrajno in nevarno odločitev, pri tem pa se ne zaveda, da se obetajo še hujše nevarnosti. V Srednji svet se je namreč vrnil starodavni sovrag: princ teme Sauron nad Samotno goro pošlje legije orkov. Nad vse bolj razplamteli spopad se zgrinja tema in škrati, vilini in ljudje se morajo odločiti – ali se združijo ali pa jih čaka poguba. Bilbo se nenadoma v bitki petih mogočnih vojska bojuje za lastno življenje in za življenje svojih prijateljev.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Samsara Samsara

Lois Patiño

nedelja, 19. 05. 2024 / 11:00 / Dvorana

Duša potuje med Laosom in Tanzanijo, iz enega telesa v drugo. Samsara nas povabi, da zapremo oči in se ji pridružimo … V meditativnem popotovanju, imenovanem po budističnem ciklu življenja, smrti in reinkarnacije, Lois Patiño nadaljuje z raziskovanjem filma kot potopitvene izkušnje.

Robotove sanje Robot Dreams

Pablo Berger

nedelja, 19. 05. 2024 / 11:30 / Mala dvorana

Animirani film, ki brez besed naslika barvito in toplo pripoved o pomenu prijateljstva in njegovi krhkosti. Film je hkrati tudi ljubezensko pismo New Yorku. Nominiranec za oskarja in prejemnik številnih najpomembnejših nagrad za najboljši animirani film leta.

Fant in čaplja Kimitachi wa do ikiru ka

Hayao Miyazaki

nedelja, 19. 05. 2024 / 14:15 / Dvorana

Veliki Hayao Miyazaki se vrača z globoko osebno, avtobiografsko navdahnjeno fantazijo o življenju, smrti in ustvarjanju. Film, poln dih jemajoče lepote, nagajivega humorja in nežne melanholije, je prejel letošnjega oskarja za najboljši animirani celovečerec.