Danes je blagajna odprta od 15:15 do 21:00 (odpre se čez 07:45).

Hladna riba Tsumetai nettaigyo

Shion Sono / Japonska / 2010 / 145 min

Ekstravagantna in elegantna grozljivka kultnega japonskega režiserja Sona Shiona je svojo prestižno mednarodno pot začela na festivalih v Benetkah in Torontu.

režija Sion Sono, scenarij Sion Sono, Yoshiki Takahashi, fotografija Shinya Kimura, montaža Junichi Ito, produkcija Yoshinori Chiba, Toshiki Kimura, igrajo Mitsuru Fukikoshi, Denden, Asuka Kurosawa, Megumi Kagurazaka, Hikari Kajiwara, Tetsu Watanabe

IMDb

zgodba
Za pripravo sušija običajno uporabimo ribe, a noži za ribe so dobri tudi za filetiranje ljudi …
Shamoto, plah možak s klavrnim spolnim življenjem in jezno najstniško hčerko, vodi majhno prodajalno s tropskimi ribami. Ko njegovo hčer nekoč zalotijo pri kraji, na pomoč priskoči Murata, prijazen gospod, ki pomiri poslovodjo trgovine. Shamoto se z Murato, ki je prav tako lastnik prodajalne akvarijskih rib, hitro spoprijatelji. Ne zaveda pa se, da je padel v kremplje psihopatskega serijskega morilca.

»To je osupljivo dobro narejen film, ki ga kar razganja od življenja, strasti in histerije; film z obilico seksa, ekscentričnosti in skrajnega nasilja ter z najbolj sprevrženim smislom za humor, ki si ga lahko zamislimo. Mrzla riba, izmenično srhljiva in za crknit smešna, a ves čas bolj črna od črne, je eden najbolj vzemirjajočih in navdahnjenih filmov leta.«
– Mitch Davis, katalog mednarodnega filmskega festivala Fantasia

Ekstravagantna in elegantna grozljivka kultnega japonskega režiserja Sona Siona je svojo prestižno mednarodno pot začela na festivalih v Benetkah in Torontu. Da bi ostali budni za ta nezaslišani veliki finale pete noči grozljivk, niste potrebovali kave. 

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.