Danes je blagajna odprta od 16:00 do 19:00 (odpre se čez 04:13).

Hiša lutk Dollhouse

Kirsten Sheridan / Irska / 2012 / 95 min

V tretjem celovečernem filmu je režiserka Kirsten Sheridan z izjemno veščo uporabo improvizatorske tehnike ustvarila divjo uničevalsko dogodivščino petih najstnikov, ki v besu odkrivajo sami sebe in eden drugega.

režija Kirsten Sheridan , scenarij Kirsten Sheridan, fotografija Colin Downey, Ross McDonnell, glasba Howie B., montaža Kirsten Sheridan, igrajo Seána Kerslake (Jeannie), Johnny Ward (Eanna), Kate Stanley Brennan (Denise), Shane Curry (Shane), Ciaran McCabe (Darren), Jack Reynor (Robbie), Deirdre O'Kane (mama), Peter Gowen (oče), Conor Neary (Tim)

festivali, nagrade Label Europa Cinemas 2012 – posebna omemba

IMDb

DVD filma je na voljo v naši Knjigarnici.

V tretjem celovečernem filmu je režiserka Kirsten Sheridan z izjemno veščo uporabo improvizatorske tehnike ustvarila divjo uničevalsko dogodivščino petih najstnikov, ki v besu odkrivajo sami sebe in eden drugega.

Medtem ko bogatih lastnikov ni doma, pet mladostnikov vdre v prazno hišo. V trendovskem okolju se počutijo tuje in nenavadno, hkrati pa čutijo besno potrebo po uničevanju dragega pohištva in dekorja. Po nekajurnem razgrajanju po hiši, ki se mladostnikom zdi kot bizarna karikatura družinskega življenja, se na hišnem pragu pojavi sosedov deček, njegov prihod pa močno spremeni dinamiko skupine in razkrije marsikatero značajsko lastnost sprva na videz divjaških uničevalcev.

»Takšne vrste film sem želela posneti kot raziskavo nečesa, kar razumem kot novi, izgubljeni svet, v katerem danes živijo najstniki, brez obveznosti, brez odgovornosti in zatorej brez bivanjske osi.« (Kirsten Sheridan)

Kirsten Sheridan
Rojena leta 1976 v Dublinu na Irskem. Na Univerzi v New Yorku je obiskovala predavanja iz scenaristike, študij pa je nadaljevala na irski filmski šoli Dun Laoghaire College, na katerem je leta 1998 tudi diplomirala. Leta 2011 se je s celovečernim prvencem predstavila na Berlinalu, 2002 pa je bila skupaj s sestro Naomi Sheridan in očetom Jimom Sheridanom nominirana za oskarja za najboljši scenarij za film V Ameriki.

filmografija
1998 Patterns (kratki/short)
2000 Disco Pigs
2007 August Rush
2012 Dollhoule (Hiša lutk)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Slavna medvedja zasedba Sicilije La fameuse invasion des ours en Sicile

Lorenzo Mattotti

nedelja, 14. 08. 2022 / 17:00 / Dvorana

Za tiste, ki imajo radi smeh, solze, legende in dogodivščine, Gedeone, pripovedovalec in glasbenik, princ komedije dell’arte ter deklica Almerina, pripovedujeta zgodbo …

Bergmanov otok Bergman Island

Mia Hansen-Løve

nedelja, 14. 08. 2022 / 19:00 / Dvorana

Avtobiografsko navdahnjeni film Mie Hansen-Løve (Zbogom, prva ljubezen) je melanholična meditacija o razmerjih, igriv razmislek o ustvarjalnem procesu ter intimen poklon švedskemu mojstru. Film je bil premierno prikazan v glavnem programu festivala v Cannesu.

Orkester Orkester

Matevž Luzar

ponedeljek, 15. 08. 2022 / 17:00 / Dvorana

Pihalni orkester iz Slovenije se odpravi na glasbeni festival v malo avstrijsko mesto. Zgodbo spremljamo skozi dogodivščine različnih protagonistov: mladega voznika avtobusa je strah, da bo izgubil službo; dva člana orkestra, nastanjena pri avstrijskih gostiteljih, ne moreta pobegniti svoji žurerski naravi; srednješolka odkrije očetov drugi obraz; žene, ki so morale ostati doma, uživajo v svobodi …