Danes je blagajna odprta od 12:00 do 21:30 (za danes zaprto).

Hiša Gucci House of Gucci

Ridley Scott / ZDA, Kanada / 2021 / 158 min / angleščina

Ljubezen, glamur, dekadenca, izdajstvo, maščevanje in nazadnje … umor! Ko se Patrizia Reggiani (Lady Gaga), outsiderka skromnega porekla, poroči v družino Gucci, njena brezobzirna ambicioznost ogrozi družinsko dediščino in požene v tek neustavljiv vrtinec dogodkov. Film je navdihnil resnični škandal, ki je v devetdesetih letih pretresel italijanski modni imperij.

igrajo Lady Gaga, Adam Driver, Jared Leto, Al Pacino, Jeremy Irons, Jack Huston, Salma Hayek, distribucija Karantanija cinemas

IMDb Uradna stran

Fotografije

kritike
»Pri Guccijih – bogatih, slavnih in vsemogočnih – ni razlike med navdušenostjo in zgroženostjo, očaranostjo in šokiranostjo, komedijo in tragedijo, scanjem in sranjem, toda Ridley Scott to razliko – to sovpadanje vsega, visokega in nizkega, kultiviranega in barbarskega, sofisticiranega in primitivnega – briljantno zabriše. Življenje te modne dinastije je telenovela. Hiša Gucci, posneta po bestsellerju Sare Gay Forden, bleščava kot Netflixova miniserija in prežgana s čokoladnim sladoledom in črnimi mislimi, je vrhunski trash, v katerem Italijane – Guccije, ekscesne like s plaže zahodne civilizacije – igrajo Neitalijani, ki govorijo angleško s tako pretiranim italijanskim akcentom, da zvenijo kot ruski gangsterji iz Male Odesse (je kdo rekel ‘kulturna prisvojitev’?), toda njihovo pretiravanje je v perfektni rimi s pretiranostjo in absurdnostjo sodobnega kapitalizma, ki ga karikira Hiša Gucci. ZA+«
– Marcel Štefančič, jr., Mladina

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Suhe trave Kuru Otlar Üstüne

Nuri Bilge Ceylan

četrtek, 13. 06. 2024 / 17:10 / Dvorana

V filmu turškega mojstra Nurija Bilgeja Ceylana (Zimsko spanje) veličastna, prostrana narava postane kulisa za romaneskni potop v globine človeške duše. Nagrada za najboljšo igralko v Cannesu.

Kinodvorišče / Zadnjič

Izzivalci Challengers

Luca Guadagnino

četrtek, 13. 06. 2024 / 21:30 / Kinodvorišče

Težko pričakovani novi film Luce Guadagnina (Pokliči me po svojem imenu, Nemirna obala) je zabavna, seksi in kinetična pripoved o zapletenem ljubezenskem trikotniku, postavljena v tekmovalni svet profesionalnega tenisa.

Štirje mali odrasli Neljä pientä aikuista

Selma Vilhunen

petek, 14. 06. 2024 / 18:20 / Dvorana

Ljubi in pusti ljubiti! Finska komična drama pripoveduje o paru srednjih let, ki se odloči vstopiti v zapleteni svet poliamorije. Nenavadna »zgodba o odraščanju« je na zadnjem Liffu prejela nagrado žirije Art kino mreže Slovenije.