Danes je blagajna odprta od 17:00 do 20:00 (za danes zaprto).
15. festival dokumentarnega filma

Harry Dean Stanton: Delno fikcija Harry Dean Stanton: Partly Fiction

Sophie Huber / Švica / 2012 / 77 min

Čudovit portret holivudskega obrobneža, igralca z vlogami v več kot dvesto filmih, večnega »sidekicka«, ki pa je inspiriral mnoge druge igralce in je s svojo pregovorno molčečnostjo porajal številna ugibanja.

Čudovit portret holivudskega obrobneža, igralca z vlogami v več kot dvesto filmih, večnega »sidekicka«, ki pa je inspiriral mnoge druge igralce in je s svojo pregovorno molčečnostjo porajal številna ugibanja.

Sophie Huber ni zrežirala standardnega portreta zvezdnika s kopico informacij ali nešteto govorečimi glavami, ki bi Stantonu pele slavo. Nekaj tega sicer vidimo (ob njem nastopijo David Lynch, Kris Kristofferson, Wim Wenders in Sam Shepard), toda to so prijatelji in sodelavci, ki so bili Stantonovi ključni sodelavci, z njim so ustvarjali filme Pariz, Teksas, Modri žamet, Divji v srcu, Pat Garrett in Billy the Kid ter mnoge druge. Režiserki uspe ujeti kanček sveta, ki mu Stanton, samotar in nikoli poročeni ikonoklast, pripada od nekdaj, češnjo na torti pa predstavljajo mnoge folk pesmi, ki jih ob spremljavi kitare in orglic odpoje tekom filma.

Sophie Huber – filmografija
Harry Dean Stanton: Delno fikcija/Harry Dean Stanton: Partly Fiction (2012)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Mala mama Petite maman

Céline Sciamma

sreda, 05. 10. 2022 / 13:00 / Dvorana

Céline Sciamma je po Portretu mladenke v ognju ustvarila mojstrsko miniaturo o žalovanju, spominu ter skrivnostnih vezeh med materami in hčerami.

Posrednik Broker

Hirokazu Koreeda

sreda, 05. 10. 2022 / 15:00 / Dvorana

Topel in ganljiv film ceste o petih ljudeh, ki se odpravijo na nenavadno popotovanje, ko jih po naključju združi zapuščeni otrok. Prvi korejski film Hirokaza Koreede (Tatiči) je Song Kang-hoju, zvezdniku Parazita, prinesel nagrado za najboljšega igralca v Cannesu.

Moonage Daydream Moonage Daydream

Brett Morgen

sreda, 05. 10. 2022 / 17:45 / Dvorana

Film, ki se izmika žanrskim oznakam, nas odpelje na osupljivo avdiovizualno popotovanje skozi življenje in delo Davida Bowieja, enega najbolj plodovitih, vplivnih in neulovljivih umetnikov našega časa. Premiera na zadnjem festivalu v Cannesu.