Danes je blagajna odprta od 15:00 do 20:30 (za danes zaprto).
15. festival dokumentarnega filma

Harry Dean Stanton: Delno fikcija Harry Dean Stanton: Partly Fiction

Sophie Huber / Švica / 2012 / 77 min

Čudovit portret holivudskega obrobneža, igralca z vlogami v več kot dvesto filmih, večnega »sidekicka«, ki pa je inspiriral mnoge druge igralce in je s svojo pregovorno molčečnostjo porajal številna ugibanja.

Čudovit portret holivudskega obrobneža, igralca z vlogami v več kot dvesto filmih, večnega »sidekicka«, ki pa je inspiriral mnoge druge igralce in je s svojo pregovorno molčečnostjo porajal številna ugibanja.

Sophie Huber ni zrežirala standardnega portreta zvezdnika s kopico informacij ali nešteto govorečimi glavami, ki bi Stantonu pele slavo. Nekaj tega sicer vidimo (ob njem nastopijo David Lynch, Kris Kristofferson, Wim Wenders in Sam Shepard), toda to so prijatelji in sodelavci, ki so bili Stantonovi ključni sodelavci, z njim so ustvarjali filme Pariz, Teksas, Modri žamet, Divji v srcu, Pat Garrett in Billy the Kid ter mnoge druge. Režiserki uspe ujeti kanček sveta, ki mu Stanton, samotar in nikoli poročeni ikonoklast, pripada od nekdaj, češnjo na torti pa predstavljajo mnoge folk pesmi, ki jih ob spremljavi kitare in orglic odpoje tekom filma.

Sophie Huber – filmografija
Harry Dean Stanton: Delno fikcija/Harry Dean Stanton: Partly Fiction (2012)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Videomanija 2022 Videomanija 2022

mladi filmski ustvarjalci

torek, 24. 05. 2022 / 14:00 / Dvorana

Festival mladinske filmske ustvarjalnosti, svečana podelitev s projekcijo nominiranih filmov in podelitvijo nagrad.

Gospod Bachmann in njegov razred Herr Bachmann und seine Klasse

Maria Speth

torek, 24. 05. 2022 / 17:00 / Dvorana

Intimen dokumentarec o močni vezi med nekonvencionalnim osnovnošolskim učiteljem in njegovimi najstniškimi učenci. Zabaven, ganljiv in navdihujoč poklon umetnosti poučevanja in učenja. Dobitnik srebrnega medveda in nagrade občinstva na Berlinalu.

Antigona - Kako si upamo! Antigona - Kako si upamo!

Jani Sever

torek, 24. 05. 2022 / 20:15 / Mala dvorana

Dokumentarno-igrani film po motivih drame Slavoja Žižka Trojno življenje Antigone. Dobitnik vesne za najboljši dokumentarec na Festivalu slovenskega filma.