Danes je blagajna odprta od 14:30 do 21:00 (odpre se čez 10:08).

Hahaha Hahaha

Hong Sang-soo / Južna Koreja / 2010 / 115 min / korejščina

Dialoška komedija, značilna za režiserjev opus. Prijatelja ob kozarčku obujata spomine na počitnice v obmorskem mestecu, ne vede, da sta poletje preživela z istimi ljudmi ob istem času.  

režija Hong Sang-soo, scenarij Song Sang-soo, fotografija Hongyeol Park, glasba Yongyin Jeong, montaža Sungwon Hahm, igrajo Kim Sang-kyung (Jo Moon-kyeong), Yu Jun-sang (Bang Joong-sik), Moon So-ri (Wang Seong-ok), producent Kim Kyounghee, produkcija Jeonwonsa film

 

festivali, nagrade Cannes 2010 (nagrada fondacije Groupama Gan v sekciji Poseben pogled)

IMDb

Režiser Jo Munkyung namerava zapustiti Seul in se preseliti v Kanado. Nekaj dni pred odhodom se ob kozarčku sreča s prijateljem, filmskim kritikom Bang Jung-sikom. Med pogovorom ugotovita, da sta oba pred kratkim preživela nekaj časa v istem obmorskem mestecu. Že močno opita si začneta pripovedovati vesele in divje počitniške dogodivščine, hkrati pa se ne zavedata, da sta bila ves čas na istih krajih in z istimi ljudmi …

»Začnem z zelo običajno, banalno okoliščino in ta navadno vsebuje nekaj, kar mi vzbuja močno občutje. Gre za stereotipno, a zelo močno občutje. Prevzame me želja, da bi ga raziskal … Morda gre za slepo občutje. Postavim ga na mizo in si ga ogledam. Odprem se in iz mene privrejo ti koščki. Niso povezani, nasprotujejo si. A poskušam najti vzorec, ki bi vse te koščke povezal v eno. Tako storim.« (Hong Sang-soo)

Hong Sang-soo
Rojen leta 1960 v Seulu, Južna Koreja. Sprva je študiral filmsko režijo na univerzi v Chungangu, nato pa je študij nadaljeval na Visoki šoli za umetnost v Kaliforniji, ZDA. Po vrnitvi v Korejo je sprva delal za televizijo, pozneje pa se je posvetil filmski režiji. Predaval je tudi na korejski Univerzi za umetnost.

filmografija
1996 Daijiga umule pajinnal (The Day a Pig Fell Into the Well)
1998 Kangwon-do ui him (The Power of Kangwon Province)
2000 Oh! Soo-jung (Virgin Stripped Bare by Her Bachelors)
2002 Saenghwalui balgyeon (Turning Gate)
2004 Yeojaneun namjaui miraeda (Woman Is the Future of Man)
2005 Geuk jang jeon (Tale of Cinema)
2006 Haebyeonui yeoin (Ženska na plaži)
2008 Bam gua nat (Night and Day)
2009 Jal aljido mothamyeonseo (Like You Know It All)
2010 Hahaha (HaHaHa)
2010 Oki’s Movie

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.